去咗食7次,野食吾差,近一次推介朋友去試下,共12個人Book枱,想8點入場,職員只係可以食120分鐘 話要8:30入場先可以任坐 大佬 12人食得飯緊係想坐耐啲但職員
  • 滷水炸大腸
  • 紅白鴛鴦火鍋
2023-10-28 804 views
入秋趁天氣涼涼地就係打邊爐食雞煲啦😆早幾日約左朋友到土瓜灣食飯,又唔錯喎一坐低第一時間就嗌左涼拌魚皮先,因為太肚餓喇!諗住涼拌野會快啲到先😛之後等咗一陣重慶雞煲就上枱lu,熱辣辣一隻雞先$238,餐廳既秘製醬料辣得好過癮🥵雞雞份量多又幾滑食到甘上下就加湯打邊爐,我地叫左手切牛肉(食肉獸又點少得😈我就鍾意食手切嘅牛肉入口更有口感)跟住仲嗌左碟鮮鵝腸同墨魚滑(爽彈又有咬口,擁有墨魚本身的鮮甜味),呢兩樣平時打邊爐又係一定會叫嘅!

2023-10-27 570 views
今次去咗土瓜灣食一間火鍋見到網上評價都唔錯😆✨一於就試吓 一試就發現佢哋嘅餸菜選擇都多,食物都好食,最緊要係價錢都貼地~嗰日就試咗豬骨煲同埋手切牛肉❤️價錢唔貴,份量都多,同幾個朋友一齊食都夠食🥳牛肉仲要幾入味添~鮮鵝腸我都係第一次食咋😙但比想像中好食,佢哋處理得好乾淨同新鮮🙆🏻‍♀️食落去爽口彈牙🥳打邊爐就一定會叫魚皮,但通常都係炸魚皮😂😂😂涼拌魚皮我都係第一次食咋⋯味道開胃幾特別!凍檸茶一渣叫咁多😆就唔怕唔夠飲啦⋯有時打邊爐太重口味點都要飲返啲嘢嘅☺️
今次去咗土瓜灣食一間火鍋見到網上評價都唔錯😆✨一於就試吓

凍檸茶一渣叫咁多😆就唔怕唔夠飲啦⋯
有時打邊爐太重口味點都要飲返啲嘢嘅☺️
⭐️ 豬骨煲這道菜以豬骨熬煮出的湯頭為基礎,湯底濃郁鮮美,帶有濃厚的豬骨香氣。湯中的豬肉塊軟嫩多汁,入口即化。此外,湯中還加入了一些蔬菜和香料,增添了豐富的層次感。整體而言,豬骨煲是一道令人滿意的熱湯料理。🔸 手切牛肉嫩滑的牛肉為主角,肉質鮮嫩多汁。牛肉經過適當的處理,保持了肉汁和口感的完整性。配合著調味料和香料的提味,手切牛肉散發出誘人的香氣,讓人食指大動。🔸 鮮鵝腸鵝腸經過適當的處理,口感爽脆,並且保留了鵝腸的鮮甜風味。搭配一些微辣的調味料,鮮鵝腸帶來了一種獨特而美味的風味體驗。🔸 墨魚滑質地柔軟順滑,口感獨特。它散發著淡淡的海鮮香氣,搭配著一些清淡的調味料,帶來了一種清新的口味。⭐️ 凍檸茶一渣鮮檸檬的香氣和微微的酸甜味道,是一個不錯的選擇。
⭐️ 豬骨煲

🔸 手切牛肉

🔸 鮮鵝腸

🔸 墨魚滑

⭐️ 凍檸茶一渣

鮮檸檬的香氣和微微的酸甜味道,是一個不錯的選擇。
2023-10-26 279 views
我最近去咗一間土瓜灣附近打邊爐,試咗幾款特色菜式,包括湯底豬骨煲、手切牛肉、涼拌魚皮同墨魚滑。首先講返湯底豬骨煲,呢個湯底真係濃郁香濃。湯底以豬骨煮成,燉煮咗好耐嘅時間,味道濃郁鮮美。其次係手切牛肉。牛肉本身帶有豐富嘅牛肉香味,與湯底相互襯托,味道更加突出。再來講涼拌魚皮,呢個菜式非常清新開胃。魚皮薄脆,口感爽脆,搭配上特製的涼拌醬汁,味道酸甜微辣,非常開胃。魚皮本身沒有太多的腥味,而且吃起來清爽不膩口,非常適合作為火鍋的開胃菜。接著是墨魚滑,用墨魚肉和澄粉製成,搭配上湯底煮熟,吸收了湯底的味道,更加好味。

2023-10-24 340 views
打邊爐真係打極都唔厭㗎🥘 前排就去咗土瓜灣品記試咗佢哋嘅花膠養生鍋($198)😋 湯底雖然唔係好濃 但都好足料 夠晒地道🥰本地手切牛肉 $188 (⭐️⭐️⭐️⭐️)牛味好濃🥩 脂肪分佈得啱啱好💕墨魚滑 $68 (⭐️⭐️⭐️⭐️)份量適中 而且好彈牙🤩韭菜豬肉餃 $68 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)呢個佢地自己包㗎 皮薄餡多 韭菜好香😚炸響鈴 $38 (⭐️⭐️⭐️⭐️)同出面食嘅唔同 完全冇油膱味 可以食好多條🤓鮮鵝腸 $68 (⭐️⭐️⭐️⭐️)都唔錯 有d肥膏 好食😋魚麵 $38 (⭐️⭐️⭐️⭐️)有魚味 脹卜卜咁 幾特別😙

本地手切牛肉 $188 (⭐️⭐️⭐️⭐️)
牛味好濃🥩 脂肪分佈得啱啱好💕

墨魚滑 $68 (⭐️⭐️⭐️⭐️)
份量適中 而且好彈牙🤩

韭菜豬肉餃 $68 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
呢個佢地自己包㗎 皮薄餡多 韭菜好香😚

炸響鈴 $38 (⭐️⭐️⭐️⭐️)
同出面食嘅唔同 完全冇油膱味 可以食好多條🤓

鮮鵝腸 $68 (⭐️⭐️⭐️⭐️)
都唔錯 有d肥膏 好食😋

魚麵 $38 (⭐️⭐️⭐️⭐️)
有魚味 脹卜卜咁 幾特別😙
2023-10-16 341 views
價錢味道性價比都好高,外賣自取仲有九折優惠,見到仲有得送貨,不過屋企住喺附近成日都過去拎,仲有個煲可以跟埋,都係加多$10,可以直接放上電磁爐加熱就食得。推介胡椒豬肚雞同埋豬骨煲,份量夠之餘,味道仲好好,啱晒食肉獸,不過提早啲落單,因為都幾多人叫,上到去即刻都有得拎唔使等 WhatsApp落定單會比較好呢度嘅自製韭菜餃子都好好食 ,有時同屋企人打邊爐都專登買多啲,平時都可以就咁整嚟食,餡料好足,而且價錢都唔貴

WhatsApp落定單會比較好

2023-10-15
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 豬骨煲
2023-10-12 358 views
據聞品記係幾十年火鍋老店 供應唔少特式火鍋 配料種類繁多 靚牛、魚片、海鮮、手打丸、內臟等包羅萬有 小食有麻辣小龍蝦🦞烤大腸、鹵水、涼拌、糍粑都有!佢嘅烤魚雞煲嘅調味同辣度唔少人都比好評 今次就try try佢羊腩煲!。。。🦔最吸引係做緊外賣自取有9折❗亦自設車隊 滿$300仲可免費送貨至紅磡/黃埔/何文田/土瓜灣 滿$600就九龍區免運費 滿$1000就全港🤭。。。🦔羊腩煲 $288好方便咁原煲上 就咁加熱可以直接開始bino之旅😆材料滿足的!枝竹量好多 主角羊腩質感恰好夠肥美 配上靈魂腐乳醬👍🏿香濃湯汁配埋白飯就super good!

。。。🦔

。。。🦔

羊腩煲 $288

TakeAway
2023-10-12 393 views
呢日又去咗土瓜灣同親戚食飯,帶咗我哋去食佢哋成日encore嘅餐廳~羊腩煲🐑🥩 $288最近天氣開始有啲涼快,就點咗熱辣辣🔥嘅羊腩煲溫吓胃~羊腩煲幾足料,羊肉炆得好入味又夠腍,初時見到定價覺得好似有啲貴,但原來食羊腩煲裡面有好多配料,有炸枝竹、蒜苗、花菇、馬蹄、菜,仲送咗一份生菜🥬另外仲追加咗台山蠔🦪、蝦滑🦐同墨魚仔,加埋落羊腩煲一齊煮,全部都掛滿羊腩煲醬汁,惹味得嚟又有鮮味🤭我哋岩岩好7:30pm前埋咗單,享用到88折優惠🥰,下次試吓whatsapp訂位,唔洗喺門口等~

羊腩煲🐑🥩 $288

台山蠔

台山蠔
2023-10-12 213 views
一開始入秋就好想食羊朋友介紹呢間上年食過,今年決定帶埋我黎再encore! 由於朋友食過,所以佢就一早用定WhatsApp book枱, 原來話最好預早book定就最好,walk in真係驚有排等呢度羊腩煲售價288蚊呢個價錢送一份生菜配料就有埋炸枝竹,蒜苗,花菇,馬蹄份量都幾多,價錢算公道羊腩件食得出好香既南乳味,唔太多肥膏連埋羊腩皮都燜得幾入味,D配料索哂個醬汁先係重點最後點左份台山蠔,蝦滑同埋墨魚仔用黎打邊爐估唔到台山蠔size都幾大隻,同埋份量多同朋友都差啲食唔哂走果陣咁岩未夠7:30呢度原來7:30前埋單仲有88折tim,咁又真係唔錯woo!

一開始入秋就好想食羊

呢度羊腩煲售價288蚊
呢個價錢送一份生菜
配料就有埋炸枝竹,蒜苗,花菇,馬蹄
份量都幾多,價錢算公道

羊腩件食得出好香既南乳味,唔太多肥膏
連埋羊腩皮都燜得幾入味,
D配料索哂個醬汁先係重點

最後點左份台山蠔,蝦滑同埋墨魚仔用黎打邊爐
估唔到台山蠔size都幾大隻,同埋份量多
同朋友都差啲食唔哂

走果陣咁岩未夠7:30
2023-10-11 160 views
第一次寫食評紀錄下☺️平時早食飯開,今次落下樓下食飯,搵到間早埋單88折的品記,環境大,所以點都會有位坐。天氣開始涼,就點咗個羊腩煲食,食羊腩煲怕佢太腍,呢間都算做得幾好。個煲重有炸枝竹、蒜苗、花菇、馬蹄、跟時菜,台山蠔,蝦滑,墨魚仔,生菜,呢啲咁豐富的羊腩煲啱晒我呢啲大食怪。食羊腩煲怕佢太腍,呢間都算做得幾好,同是其實佢都算多嘢,又有豬骨,同雞煲,酸菜魚...店員叫我下次WhatsApp 訂座,又幾好。
第一次寫食評紀錄下☺️

食羊腩煲怕佢太腍,呢間都算做得幾好,同是

其實佢都算多嘢,又有豬骨,同雞煲,酸菜魚...

店員叫我下次WhatsApp 訂座,又幾好。

2023-10-04
  • 古法羊腩煲
2023-10-10 138 views
想食外賣又唔想出門可以點呢間火鍋店有全港自設嘅車隊原煲外賣全港都送貨解放咗廚房嘅媽媽如果外賣自取仲有額外九折添今日揀咗羊腩煲天氣開始進入秋天有少少涼意呢個時候食羊腩煲就最好啦羊腩嘅份量都唔少羊腩鮮嫩多汁配炸腐竹、馬蹄、花菇呢啲食材已經入味羊腩配腐乳醬更加好味腐乳醬有特別調味,搭配羊腩更加提鮮而且跟羊腩煲仲送一份生菜羊腩煲烚吓烚吓的時候落生菜生菜鮮甜爽口,中和返食羊腩時嘅重口味而且除咗羊腩煲仲有更多新鮮火鍋配料如果唔想食羊腩煲仲有其他特色火鍋可以選擇
想食外賣又唔想出門可以點

天氣開始進入秋天有少少涼意
呢個時候食羊腩煲就最好啦
羊腩嘅份量都唔少
羊腩鮮嫩多汁
配炸腐竹、馬蹄、花菇呢啲食材已經入味
羊腩配腐乳醬更加好味
腐乳醬有特別調味,搭配羊腩更加提鮮

而且跟羊腩煲仲送一份生菜
羊腩煲烚吓烚吓的時候落生菜
生菜鮮甜爽口,中和返食羊腩時嘅重口味
而且除咗羊腩煲仲有更多新鮮火鍋配料
如果唔想食羊腩煲仲有其他特色火鍋可以選擇

• 羊腩煲
2023-10-04 268 views
今次去品記鮮粉人家試左烤魚。品記鮮粉人家嘅麻辣烤魚,唔止係辣,仲好好味。食落去每一口都可以感受到辣椒同香料嘅獨特風味,辣味十足,令人欲罷不能。烤魚肉質鮮嫩多汁,入口即化,同香料完美融合。麻辣味道令人口水直流,帶嚟一種舌尖上嘅快感。而烤魚外層烤得香脆,令口感更加豐富。總括而言,品記鮮粉人家嘅麻辣烤魚有豐富嘅口感,辣而唔失鮮美,絕對係辣味愛好者嘅絕佳之選。食完之後,加湯可以變打邊爐🥰品記鮮粉人家嘅手切牛肉,真係令人印象深刻。一咬落口,牛肉鮮嫩多汁,口感好出色。手切嘅技巧令每片牛肉厚度均勻,咬落去更加爽脆。牛肉嘅鮮甜味道在口中散開,帶嚟滿滿嘅肉香。無論係配合麻辣湯底定其他口味,手切牛肉都能夠為菜式增添豐富嘅口感同風味。品記鮮粉人家精心揀選優質牛肉,每一口都能夠感受到佢哋對食材質素嘅追求。如果你鍾意牛肉料理,絕對唔可以錯過佢哋嘅手切牛肉,真係好好食到爆😍
今次去品記鮮粉人家試左烤魚。

2023-09-24 525 views
重慶雞煲真係一個好食嘅選擇!一隻只需$238,平均一個人都可以分到好多雞肉。佢唔止係好味,仲有一種麻辣嘅風味,真係令人上癮。我個人就好鍾意品記嘅重慶雞煲,佢嘅味道真係冇得輸其他餐廳。雞肉好滑好嫩,啲辣椒同香料嘅味道好搭配,食落真係夠味!我真心推薦大家試下呢個餐點!除咗食物好味之外,餐廳嘅氣氛亦非常好。好多人都嚟呢度同朋友一齊享受食物同埋閒聊。餐廳熱鬧嘅氣氛真係令人感到開心同放鬆。如果你想搵一個地方同朋友傾下計,嚟呢度絕對係一個不錯嘅選擇。總括而言,重慶雞煲係一個令人難以忘懷嘅餐點。唔止味道好,仲有熱鬧嘅餐廳氣氛,絕對可以帶俾你一個愉快嘅用餐體驗。如果你鍾意辣味同埋想試下正宗嘅重慶風味,記住一定要嚟呢度食重慶雞煲!

2023-09-23 395 views
因為covid-19期間去左外國做嘢,番香港去番以前一直去開既雞煲,以為搬左環境好左。點知食物同服務差到呢。俾錢請我去都唔會再去。服務已經唔係以前咁咁有人情味,而家個個西口西面。雞煲都無左以前既味道,d雞好似雪藏咁。真係俾錢買難受。以後都唔會再去。I don’t expected that everything changed just several years, i would highly not recommended anyone to visit here, even the loyalty customer before, this restaurant is not value for money anymore.

2023-09-22
Celebration