Restaurant: Bite By Bite (Langham Place)
Offer: Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
2024-02-05 148 views
本地原創品牌「小點角落 Bite by Bite」第二間分店正式登陸朗豪坊🎊餐廳將經典特色甜品同地道街頭美食重新包裝,創出「嶄新」嘅香港風味🔥當中最為吸引莫過於多達16款口味嘅夾心雞蛋仔,具舊香港情懷同時又帶點現代元素,值得一試✅🔸晚市套餐 C($170)1️⃣香辣蝦頭油燒賣以小炒形式製成嘅燒賣,外皮金黃酥脆😋加入蝦頭油、生洋蔥、紅椒等,更鮮香惹味🌶️2️⃣涼拌菜圃皮蛋豆腐滑嫩豆腐配上流心皮蛋同鹹香菜圃👏🏻不論味道或口感層次都相當豐富✨3️⃣避風塘軟殼蟹配飯軟殼蟹金黃酥脆,食落香口帶辣勁🦀簡單配白飯已非常吸引🍚4️⃣棉花糖朱古力(熱)飲品以自家製棉花糖、61%黑朱古力、鮮奶同焦糖製成🍫朱古力甜度適中,入口香濃順滑💋🔸小時候黑森林雞蛋仔($56)黑森林雞蛋仔賣相精緻📸概念源自童年時生日必食嘅黑森林蛋糕,裏面真有忌廉、黑加侖子啫喱、朱古力醬、朱古力片、燴車厘子同閃令令金粉,充滿回憶🙆🏻‍♀️🔸火灸奶蓋芝麻豆腐湯圓($48)賣相同樣吸引,鹹甜交錯嘅奶蓋經火炙後增添一抹焦香🥳配搭煙韌軟糯嘅芝麻豆腐湯圓,幸福指數level up⬆️

🔸晚市套餐 C($170)

1️⃣香辣蝦頭油燒賣

2️⃣涼拌菜圃皮蛋豆腐

3️⃣避風塘軟殼蟹配飯
軟殼蟹金黃酥脆,食落香口帶辣勁🦀簡單配白飯已非常吸引🍚

4️⃣棉花糖朱古力(熱)

🔸小時候黑森林雞蛋仔($56)

🔸火灸奶蓋芝麻豆腐湯圓($48)
2024-01-22 141 views
一直都好鍾意食港式甜品同小食,依家唔洗掃街都可以坐低慢慢嘆喇~ 呢度嘅食物保留香港特色之餘更加入新派料理,打造全新味道!地方唔大,環境光猛,以白黃橙色為主,打卡一流~ 招牌雞蛋仔有好多特色款,要咗薑汁燉蛋白口味,雞蛋仔外層偏軟,唔係脆卜卜嗰啲,帶點煙靭感,內裏有少量薑汁燉蛋白,甜度適中,味道創新又特別,下次可以試試其他款式!個人最愛牛油麥皮蝦串芒果沙律脆筒,鮮蝦炸至外皮酥脆,咬落爽口彈牙,舖上鹹蛋黄同麥皮,再配搭竹炭製成嘅脆筒同芒果沙律,鹹甜冷熱,香脆惹味,性價比甚高🥭 啤酒炸藍鱈魚同樣出色,魚唔係雪藏,外脆內滑,超超超正!新煎釀三寶包括茄子、豆卜、青椒等釀上手打鯪魚肉,蘸上柑橘腐乳醬油,外層脆身,內裏彈牙,肉質厚實,彈牙又多汁、脆米生菜魚肉都唔錯,相對嚟計比較淡味,但感覺更健康🤣梅子酒醩豬手肉質嫩滑,帶點酒香梅香嘅回甘,清甜細膩,豬皮骨膠原十足,十分滋補、甜梅菜黑豚軟骨慢煮6小時,絲絲口感,好適合送飯、籠仔蒸腸粉大大一碟,入口滑溜,一定要撈醬😋花膠碗仔翅拼蒟蒻麵採用挪威鱈魚膠,加入陳皮蓉、雞絲同雞湯為湯底,再以健康純素嘅蒟蒻麵取代粉絲,無味精,健康之選、涼拌麻醬雞絲沙律細細一份,醬汁

花膠碗仔翅拼蒟蒻麵採用挪威鱈魚膠,加入陳皮蓉、雞絲同雞湯為湯底,再以健康純素嘅蒟蒻麵取代粉絲,無味精,健康之選、涼拌麻醬雞絲沙律細細一份,醬汁夠多,開胃美味、飲品有桂花烏龍茶,必叫凍飲,清甜可口,解膩一流~
2024-01-21 123 views
係雞蛋仔呀!仲有好多不一樣嘅口味🤩🤩我知本身呢一間餐廳本店都係係旺角~不過係朗豪坊呢邊嘅分店就更加方便👍🏻👍🏻適逢下午茶時間光顧☕️有好多超值抵食嘅下午茶套餐👍🏻是次Menu:下午茶餐A(涼拌麻醬雞絲沙律+籠仔蒸腸粉)下午茶餐C (花膠碗仔翅拼蒟蒻麵+瑞士雞翼)小時候黑森林雞蛋仔(+鮮草莓🍓)特濃粒粒黑朱古力雞蛋仔(+草莓醬,蜜糖脆脆,芒果🥭)港式蛋撻雞蛋仔桂花烏龍茶草莓鮮奶先講講重點雞蛋仔,唔會只有單一傳統口味~港式蛋撻口味充滿香甜雞蛋香,粒粒黑朱古力則充斥住濃郁朱古力香~而且仲可以加上鍾意嘅配料,成為一道美味可口特色甜品😋而下午茶餐方面,A餐嘅2款都又嫩又滑,一冷一熱,絕佳配搭👍🏻B餐則味道濃郁一點,碗仔翅唔洗加醋都足料入味,雞翼嫩滑鹹甜適中~

係雞蛋仔呀!仲有好多不一樣嘅口味🤩🤩
我知本身呢一間餐廳本店都係係旺角~
不過係朗豪坊呢邊嘅分店就更加方便👍🏻👍🏻

適逢下午茶時間光顧☕️
有好多超值抵食嘅下午茶套餐👍🏻
是次Menu:

下午茶餐A(涼拌麻醬雞絲沙律+籠仔蒸腸粉)
下午茶餐C (花膠碗仔翅拼蒟蒻麵+瑞士雞翼)
小時候黑森林雞蛋仔(+鮮草莓🍓)
特濃粒粒黑朱古力雞蛋仔(+草莓醬,蜜糖脆脆,芒果🥭)
港式蛋撻雞蛋仔
桂花烏龍茶
草莓鮮奶

先講講重點雞蛋仔,唔會只有單一傳統口味~
而且仲可以加上鍾意嘅配料,成為一道美味可口特色甜品😋
  • 雞蛋仔
  • 花膠碗仔翅拼蒟蒻麵
  • 瑞士雞翼
2024-01-17 159 views
*/小朋友一向係雞蛋仔控🤭佢可以自己一個人食晒成底雞蛋仔😂見到佢食得咁開心,我都好想搵啲特別嘅雞蛋仔俾佢食😋😋😋今次我哋去咗旺角搵好嘢食😎就係朗豪坊既Bite by Bite😎原來喺旺角第二間分店嚟😌以新派港式甜品小食為主打,每樣食物保留左香港特色之餘,仲加咗新款口味😋😋餐廳環境:餐廳係喺朗豪坊food court入面,好容易就搵到😌一入到餐廳,環境十分光猛,俾人感覺好舒服,而且用咗簡單嘅設計,以白色為主,座位都好舒服👍🏻👍🏻👍🏻食物方面:我哋叫咗一杯草莓鮮奶,兩份雞蛋仔,開心果紅莓提拉米蘇同埋新煎釀三寶😙😙草莓鮮奶🍓同一般嘅鮮奶唔同,除咗有好濃嘅士多啤梨味,仲有好多士多啤梨果肉,再加埋少少焦糖脆脆,勁好飲😍😍😍小朋友飲到停唔到😂😂莓莓汁萬歲雞蛋仔🍓唔好以為係一般嘅雞蛋仔,我哋加咗草莓醬、Oreo同埋芒果,仲有士多啤梨一齊食😍😍😍簡直係人間極品😙😙😙一次過滿足咗又食甜品又有水果嘅願望🤭🤭🤭芒芒西米露雞蛋仔🥭完全冇諗過西米露可以加係雞蛋仔入面😂😂食落去味道出奇地夾,我哋仲加咗蜜糖脆脆、海鹽焦糖同埋藍莓一齊食😍😍😍有多重口感,正到好想試埋其他口味嘅雞蛋仔🤭🤭🤭開心果紅莓提拉米蘇罐罐呢個一定

餐廳環境:

食物方面:

草莓鮮奶🍓

莓莓汁萬歲雞蛋仔🍓

芒芒西米露雞蛋仔🥭

開心果紅莓提拉米蘇罐罐
呢個一定要試👍🏻👍🏻👍🏻我勁鍾意開心果味,呢個甜品勁多開心果碎,夾埋提拉米蘇一齊食,簡直每一啖都係最高享受🥹🥹🥹🥹又吾會太甜🤭我諗我可以一次過食5個😂😂😂

新煎釀三寶🍆
食完甜品食返啲小食,煎釀三寶就食得多,呢度嘅煎釀三寶特別之處在於佢個腐乳醬,原來點落一齊食都幾特別,而且啲煎釀三寶好足料,啖啖肉😋😋😋

下次要帶埋爸爸再去先,佢都好中意食雞蛋仔🤭🤭你哋都快啲去試下喇😙😙

旺角朗豪坊店【小點角落Bite by Bite】
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
營業時間:星期一至日11:30-22:30

@bitebybite.hk
#小點角落 #BitebyBite #朗豪坊 #掃街 #香港街頭小食 #相機食先 #香港美食 #打卡好去處 #旺角 #旺角美食 #港式小食 #港式甜品 #街頭小食 #全日自由選餐單 #雞蛋仔
2024-01-12 169 views
原先只係想試下佢個新式雞蛋仔點知見到佢有套餐可以order我地就試一個套餐再加散叫野食豬手未夠淋,梅子味好輕身幾乎冇咩味,基本上得酒醩味生菜魚肉同蒸腸粉冇咩特別瑞士雞翼係幾入味重點係蝦頭油撈麵,比想像中好食同埋唔會太油,呢個最驚喜竹炭芝麻糊雞蛋仔我另外加左麻糬,佢整個時會幫你加埋落雞蛋仔到,朱古力醬另外上,上份雞蛋仔時店員會再通知你一聲基本上就係將道地嘅小食變得精緻同細份d,一份靚既套餐上俾你,整體上係飽既,未到話好好食但都唔差,店員服務幾好,出差時間都快,不過因為我地就係第一枱入座既客,所以時間上就唔能作標準。
原先只係想試下佢個新式雞蛋仔
點知見到佢有套餐可以order
我地就試一個套餐再加散叫野食
豬手未夠淋,梅子味好輕身幾乎冇咩味,基本上得酒醩味
生菜魚肉同蒸腸粉冇咩特別
瑞士雞翼係幾入味
重點係蝦頭油撈麵,比想像中好食同埋唔會太油,呢個最驚喜

2024-01-05 1022 views
香港特色小食|小點角落 | 旺角澳門有葡撻雞蛋仔香港有蛋撻雞蛋仔梗係要嚟支持吓😆而且間鋪以新派港式甜品小食 真喺好吸引🥰—————————————🤍 下午茶C $58 (3點開始)脆米生菜魚肉-芝麻油勁香瑞士雞翼(4件)-瑞士汁好入味凍桂花烏龍茶 - 唔甜 清清地好解渴🤍蝦滑鬼馬油炸鬼$33咬開超鬆脆 入面仲有好大塊蝦肉有泰式辣醬 整十分惹味🤍牛油麥皮蝦串芒果沙律脆筒 $30賣相好可愛 係一個雪糕筒嘅設計入面有炸蝦同辣辣地嘅芒果整體好開胃🤍新煎釀三寶配柑橘腐乳醬 $35腐乳醬 唔會太鹹 煎釀三寶炸得好香口而且唔油膩 喺唔錯嘅小食🤍蛋撻三點三雞蛋仔 $48每一粒雞蛋仔入面都有好香嘅焦糖蛋撻味即叫即整 所以熱辣辣下次要試埋其他特別嘅味先得🤍涼拌菜圃皮蛋豆腐 $20流心皮蛋同滑溜嘅豆腐 永遠都喺咁夾而且配埋菜圃鹹鹹甜甜🤍涼拌麻醬雞絲沙律 $22雞絲份量超多 而且大𡚒到似雞件涼皮爽口彈牙 配上芝麻醬 好fresh🤍梅子酒醩豬手 $25酸酸甜甜超級開胃 豬手超級彈牙————————————📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖營業時間:星期一至日 11:30-22:30@bitebybite.hk
香港特色小食|小點角落 | 旺角
澳門有葡撻雞蛋仔
香港有蛋撻雞蛋仔
梗係要嚟支持吓😆
而且間鋪以新派港式甜品小食
真喺好吸引🥰

—————————————
🤍 下午茶C $58 (3點開始)
脆米生菜魚肉-芝麻油勁香
瑞士雞翼(4件)-瑞士汁好入味