食過十元點心…n次都未記得寫食評。n年前有一次…唔打誤撞,去到上址。(若干多人買點心 )問點心賣幾錢…10元,我沒有聽錯嗎?!!- 更加有一次,撞到EU巡邏車…去買點心。他們又尷尬,我也尷尬。(收 現金和八達通)
食過十元點心…n次都未記得寫食評。

n年前有一次…唔打誤撞,去到上址。

- 更加有一次,撞到EU巡邏車…去買點心。
他們又尷尬,我也尷尬。

(收 現金和八達通)
Other Info. : - 更加有一次,撞到EU巡邏車…去買點心。 他們又尷尬,我也尷尬。
2023-03-19
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2022-01-26 684 views
呢間係我最常買外賣嘅其中一間,因為勝在平,份量大,滿足一盅兩件嘅感覺炒米粉 $ 16糯米飯 $ 22炒米粉配料足,炒得比較油,但係好彈牙,一定夾到滿一滿入盒糯米飯一樣足料,花生、臘腸同蔥唔會少,炒得粒粒都上到色,煙煙韌韌,同樣係比較油,不過呢類食品都預左油份高鹹水角 + 春卷 $ 28點心一款$16,兩款$28,抵食依家酒樓小點好多都已經$20起跳,所以佢絕對有需求鹹水角炸得剛剛好,色水同脆度都唔錯,餡料亦好味,咬落冇油春卷多數都叫,脆口大條又多餡,唯獨都係油!除左油份高,其實仲有佢味精都重架,食完好多時口渴,所以一定要飲水

炒米粉 $ 16
糯米飯 $ 22
炒米粉配料足,炒得比較油,但係好彈牙,一定夾到滿一滿入盒

鹹水角 + 春卷 $ 28
點心一款$16,兩款$28,抵食
依家酒樓小點好多都已經$20起跳,所以佢絕對有需求
鹹水角炸得剛剛好,色水同脆度都唔錯,餡料亦好味,咬落冇油
春卷多數都叫,脆口大條又多餡,唯獨都係油!

2022-01-22
2021-01-18 605 views
一間平民點心舖,位於唐樓舊區,所以真係非常推介大家去試,只做外賣,呢間開左好耐,係舊舖,比新舖好食,姐姐都好人價錢$15份,$26兩份,平均$13份點心係超值,酒樓就算同價都冇呢個份量春卷餡料係芋絲,好味不過都好滯,凍左都咁脆生煎菜肉包油左少少,而且唔係即煎就唔會做到脆底,建議唔洗試蟹子燒賣+牛肉球燒賣大粒過酒樓,而且好紮實,肉餡比例高。牛肉就正常,少左陳皮味道,不過都好軟彈雞紮+素翅餃雞紮足料兩大件,好夠味素翅餃不過不失,皮唔厚,算飽滿蠔皇鮮竹卷+豉汁排骨鮮竹卷得三件,好味。排骨量多入味姐姐好人,如果剛好有新鮮出爐點心都會比左客先,絕對唔會賣舊貨,因為廚房係不停蒸煮,炸野期望相反唔好太大,因為炸定好多時都會變淋變靭

春卷
餡料係芋絲,好味不過都好滯,凍左都咁脆

生煎菜肉包
油左少少,而且唔係即煎就唔會做到脆底,建議唔洗試

蟹子燒賣+牛肉球

雞紮+素翅餃
雞紮足料兩大件,好夠味
素翅餃不過不失,皮唔厚,算飽滿

蠔皇鮮竹卷+豉汁排骨
鮮竹卷得三件,好味。排骨量多入味

2021-01-16
$26 (Tea)
2020-12-22 467 views
现在晚上都要打包外卖,这类粤式点心店生意很不错。他们卖的东西跟附近的唐包点差不多,价格相差不大,但款式就多很多。单是煎炸类食物和包类,都分別超过十多款,落单前也要花了一点时间选择。本来是想买鸡肉包,但蒸柜内没有货,最后只好选了菜肉包。菜肉包和芋头包各买了一个,包子的个子不小,有手掌般大。但外皮颇厚,馅料较少,都在中间位置。比较起来,唐包点的芋头包较好吃。至于芋丝糕,味道就好很多,除了大块,糕面铺满了芋丝条,香口得很。只是拿到家已经凉了一点,吃完有点哽颈。这里东西较实恵,有时候想换一下口味可以尝尝。

煎炸點心

包美

芋丝糕

菜肉包+芋头包

这里东西较实恵,有时候想换一下口味可以尝尝。
2020-12-22
煎炸點心
包美
芋丝糕
菜肉包+芋头包
偶爾落場行街就發現左呢間包點達人,賣點心,中式小食包點,蒸飯,炒粉麵,種類唔少,仲要蒸嘅食物都有蒸爐熱住,真係唔話得睇返餐牌,其實佢比我嘅感覺係好似唐記,但係比較認真同集中,佢價錢甚至比唐記平,款式都主打酒樓各類,雖然有人會話悶,冇特色,但係傳統就係咁架喇!點心小食都係$15一份,$26兩份,包類$6個,$14三個,超平民化我食過幾個蒸飯,鳳爪排骨好夠味,煎蛋牛肉餅同鱆魚肉餅都香,彈,唔粉飯底就撞手神,試過又淋又濕,試過乾身粒粒分明,但係份量已經好夠塞飽大食嘅我小食方面都係睇新鮮出爐好,春卷同明蝦角新鮮係好脆好食,但春卷餡重手較鹹。燒賣拍得住酒樓水準。煎芋頭餅就因為凍左,變軟左同好多油;芋角咸水角都係,凍左都有啲靭同淋。大家揀果時都係小心留意後面有冇新出爐貨仔蒸飯外試左糯米飯,料唔多,不過炒得好均勻好香,一樣係油比較多

2020-05-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$33 (Tea)
2018-04-21 1608 views
好開心有人開呢一類啲店舖。呢間店舖點解咁多分店?經我觀察,因為合付平,靚,正。絕對照顧基層人仕。叫左臘味羅米飯,絕冇欺場,好足料,真係好好味,18妏咋,去邊度搵?見佢好多點心單買又得,拼盤又有,正
2018-04-20
Type of Meal