2023-07-19 831 views
觀塘工廈入面多餐廳美食大家都知, 原來鰂魚涌工廈雖然餐廳唔多, 但都有間食物質素唔錯既西餐廳👍🏼餐廳裝修簡單平實, 有種意大利既外國感覺。 慢煮半生M16和牛西冷配黑醋 $138估唔到前菜有咁高既質素, 漫煮過既和牛西冷熟度岩岩好🥩切開肉質係粉紅色, 食落非常嫩滑, 配上黑醋可以解西冷既油脂🍾另外亦配上沙律菜墊底🥗唔會只有食肉既罪惡感。大蝦煙三文魚意式夾餅 $174夾餅就好似用左兩塊pizza皮包住餡料🍕所以食左4分1塊就好似食左兩塊pizza咁。夾餅邊焗得焦脆, 咬落帶有脆口同有麵粉香味。而餅中間位置就帶點柔韌, 包住大蝦🍤煙三文魚同沙律菜🥗各種配料互相呼應, 缺一不可, 味道帶點香濃又清爽😋

慢煮半生M16和牛西冷配黑醋 $138

大蝦煙三文魚意式夾餅 $174
2023-06-07 711 views
位於鰂魚涌的AGE Cuisine Express深藏工廈內,來到AGE Cuisine Express可以和三五好友享受各式特色美食,或帶家人來這裡用餐也很適合,餐點選擇多,份量充足,除了能滿足味蕾之外,也能放鬆聊天,氛圍亦不錯,吃飽喝足不是問題。慢煮半生M6和牛西冷配黑醋,蜜糖芥末醬採用慢煮方式,讓肉質更加柔嫩細緻,在口中細嚼慢煮半生M6和牛西冷牛味濃郁,嚼感鮮嫩不乾柴,五分熟保有紅艷的肉色,這熟度恰到好處,搭配黑醋,蜜糖芥末吃相當對味。北京填鴨Pizza集合鴨髀肉、水牛芝士、意大利青瓜、蕃茄乾、洋蔥、大蒜與甜醬,叫愛吃北京填鴨的我們怎能不吃北京填鴨Pizza。北京填鴨Pizza的餅皮香脆,咀嚼之間可以感受到麥香和Pizza多層材料的好滋味。意大利青瓜、洋蔥和蕃茄乾非常清新解膩,甜醬甜中帶微鹹好提味,鴨髀肉皮脆肉嫩,烤起來不會太乾硬,反而吃得到肉汁,再搭配水牛芝士,北京填鴨Pizza「芝」味無窮,香氣撲鼻。濃厚的生蠔菠菜芝士意大利飯芝士香味突出,菠菜甘甜幼嫩,水嫩的生蠔洋溢著濃濃海味,滑溜鮮甜,意大利飯溫度亦很棒,熱呼呼的,飯粒黏稠但不失咬感,整體搭配都很不錯,能充分地吸附著醬汁,

濃厚的生蠔菠菜芝士意大利飯芝士香味突出,菠菜甘甜幼嫩,水嫩的生蠔洋溢著濃濃海味,滑溜鮮甜,意大利飯溫度亦很棒,熱呼呼的,飯粒黏稠但不失咬感,整體搭配都很不錯,能充分地吸附著醬汁,讓意大利飯的美味完美地呈現出來。

德國酥脆咸豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁以先炸後烤的方式料理,既能鎖住肉汁,又能帶出表面脆度,德國酥脆咸豬手豬皮酥脆,豬肉彈嫩十足,油脂部份在口中越嚼越香,與普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁無敵合拍,酸香爽口不油膩,且別有一番風味,讓人難以抗拒。
2023-05-26 376 views
今晚約小學同學晚飯,大家都冇idea食乜, 上網搵見到呢間響工廈,於是上去試吓。2個女仔點了3樣野share。煙三文魚牛油果醬配蘋果沙律伴腰果仁$86整個沙律份量算大份,比例上煙三文魚好多塊,蘋果同沙律菜都好fresh, 仲有腰果仁,配牛油果醬同cream cheese , 成碟感覺又香滑又清爽。燒法國帶子配自製墨魚汁扁意粉$152帶子好厚身,外層邊煎到少少焦脆,不過咬入去依然嫩,好鮮甜,個自家製墨魚汁味道夠哂濃郁,帶子同墨魚汁意粉一齊食,非常好味。燒烤風味pizza $168重點係個醬,雖然唔太多配料,只係肉腸煙肉,不過個醬好特別,咸甜咸甜,簡簡單單既pizza傳統又好味。成個dinner 都好味,呢度環境乾淨,價錢都合理,食物款式都ok, 值得再嚟。

煙三文魚牛油果醬配蘋果沙律伴腰果仁$86

燒法國帶子配自製墨魚汁扁意粉$152

燒烤風味pizza $168

2023-05-25 371 views
黎到太古呢邊 但唔想係大商場食 諗起之前去過工廈呢間西餐廳都唔錯食過呢間2次都係食意粉🍝所以今次叫左個主菜試一試香煎北海道刺身級帶子及燒慢煮八爪魚 伴車厘茄 香料薯仔帶子煎得好香 八爪魚煮得好腍身🐙好好味😋配菜同薯仔份量多 醬汁都正👍🏻意粉點左法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁🦀蟹膏汁好濃好Creamy 正正😋試埋湯同甜品 特濃黑松露野菌忌廉湯 配麵包湯好濃好多菇甜品點左 傳統意大利芝士蘋果撻🍎味道幾好 略嫌酥皮唔夠脆
食過呢間2次都係食意粉🍝

2023-05-20
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁
特濃黑松露野菌忌廉湯
2023-04-23 270 views
#牛魔王打卡之選朋友喺太古地鐵附近返工 我做完gym揾佢食嘢 佢推介呢間上樓嘅西式多國菜餐廳-🥩慢煮半生M6和牛西冷配黑醋蜜糖芥末醬 $138睇餐廳嘅牆畫佈置 似乎主打dry age牛肉 我唔想食得過飽 於是跳過主菜 改食starter份量嘅M6和牛 果然不負所望🥹 五成熟嘅和牛 肉汁豐富 肉地軟嫩 配黑醋抑或係自家製蜜糖芥末醬 都咁滋味好食 雜菜亦新鮮爽脆 下次再嚟 要叫番個牛嘅main dish 滿足一下😁😁-🍖德國酥脆鹹豬手 $188原隻鹹豬手 去骨再切件上 豬手皮極度邪惡😈 不過卜卜脆好鬼好食 豬手肉鹹香有嚼勁 -🍋鹹檸碧 $34自家醃製鹹檸檬 小鹹小酸加雪碧甜 有氣解渴-📍AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室
#牛魔王打卡之選

自家醃製鹹檸檬 小鹹小酸加雪碧甜 有氣解渴
📍AGE Cuisine Express
鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室
2023-04-20 126 views
落雨都要繼續食好西😎1. 燒烤風味 BBQ Pizza $168個醬幾特別 咸咸地又甜甜地 比較少會食到pizza配bbq醬 都幾有趣 啲肉腸煙肉個啲料都落得幾足 食落幾juicy 而個批係偏薄同脆嘅 簡單又好味2. 德國香腸拼盤伴蕃茄醬及薯餅 $142有好幾款香腸 食落都幾特別 有慕尼黑腸 維也納腸 紐倫堡腸 同芝士腸 全部食落都幾juicy下 一咬落去就有啲汁泌出黎 個南瓜薯餅好正 入面係超甜 仲食到啲南瓜蓉 食落好有粟子蕃薯個個texture3. 鮮蝦蕃茄辣蕃茄汁意大利粉 $132個意大利粉都唔錯 幾有咬口 個汁調得唔錯 唔係好辣個種 只係少少咁調香左個意粉 整體個汁係偏甜多過酸嘅 蝦都有唔少隻 唔錯……………………..🌝嘢食種類多 仲有到會個啲叫 係附近番工嘅人都可以一試🌚係工廈嘅11樓嘅一個corner……………………..
落雨都要繼續食好西😎

1. 燒烤風味 BBQ Pizza $168

2. 德國香腸拼盤伴蕃茄醬及薯餅 $142

3. 鮮蝦蕃茄辣蕃茄汁意大利粉 $132

……………………..
🌝嘢食種類多 仲有到會個啲叫 係附近番工嘅人都可以一試
🌚係工廈嘅11樓嘅一個corner
……………………..
2023-04-18 128 views
AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室Room 1104B, 11/F, Eastern Centre, 1065 King's Road, Quarry Bay舊同事仍在太古坊返工, 今日同佢聚下舊, 又講下公司入面發生的是非, 聽完覺得當年離開是一個好選擇。BOOK左間近佢的高水準工廈西餐廳, 已多次來光顧先要了一份SALAD $82 黑椒吞拿魚及黑松露西瓜伴雜菜沙律,多汁西瓜,吞拿魚有黑椒同黑松露味這裡的烤雞很好吃, 是必點項目之一 $178 椰香辣醬燒春雞伴炸薯條, 炸薯條香脆可口美味, 食入口唔油膩。燒春雞燒到熟表, 表皮是淺咖啡色澤, 見到已流口水。醃料均勻地吸入雞肉內, YUMMY。$148 白酒煮藍青口仔,青口本身已帶海水鹹味, 食落個汁都嚐好海水鹹香的。青口仔細細隻, 肉質都唔錯的, 成隻都好柔軟港島區唔似九龍東那麼多工廈餐廳, 這間確是小有味道好食有水準, 因此我耐不耐,隔2-3個月就會來一次。
AGE Cuisine Express
鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室

這裡的烤雞很好吃, 是必點項目之一

2023-04-16 195 views
午市套餐包餐湯,主菜(6款選擇)同埋飲品。另有6款burger sets。是日餐湯係紅蘿蔔湯,打得綿滑,唔會一粒粒。鮮蝦菠菜忌廉汁扁意粉,蝦仁肉質彈牙結實,菠菜仲係好嫩,忌廉汁味道濃郁,上碟時已均勻包裹住所有麵條同埋配料燒雞芒果沙律,材料新鮮,雞肉輕輕燒過,肉嫩唔會太乾身,芒果屬濕熱食物,食少少醒胃,就健康又有益。餐湯竟然可以揀咸檸碧/懷舊雜果賓治👍另外點了的的式式既珍寶蟹餅,一份三件,賣相精緻。蟹餅炸得酥脆,一啖咬開,內裡全部蟹肉,存在感十足。面頭再加少少沙律菜,減輕咗炸物既油膩感👍(希望墊底的黑醋再俾多啲啲😉)*消費滿$60有一個印花,儲滿十個印花可換$60cash coupon,都幾抵👍**餐廳開喺工廈,好多人幫襯,食晏最好訂位***午餐餐牌會定期轉換😆保持新鮮感

是日餐湯係紅蘿蔔湯,打得綿滑,唔會一粒粒。
是日餐湯

忌廉蝦仁菠菜扁意粉

燒雞芒果沙律

餐湯竟然可以揀咸檸碧/懷舊雜果賓治👍
雜果賓治

蟹餅

**餐廳開喺工廈,好多人幫襯,食晏最好訂位

***午餐餐牌會定期轉換😆保持新鮮感

$130 (Lunch)
2023-04-04 156 views
黎到太古工業大廈入面一間隱世西餐廳12點鬆啲黎到冇咩人,但慢慢大家放lunch就坐滿要等位了。人多時樓下搭lift要排隊添!餐廳座位唔多,都以木既摺枱摺椅打做簡約感覺。🥩慢煮西冷牛扒 配薯條沙律菜🍟🥗 ($138)牛扒有咁上下厚度,慢煮過後煎得剛剛好,咬落去外面少少脆口,肉質嫩滑幾juicy,唔會韌,略嫌唔夠重牛味,但overall 幾好食,冇咩油脂既西冷,啱哂唔中意油脂重既朋友。如果小編自己慢煮牛扒真係唔識handle😅🍔Burger set (漢堡+餐湯/飲品)(+$8漢堡+餐湯+飲品)🍔Prime級美國牛肉漢堡包伴薯條($92)(+$8煙肉)🍟漢堡扒好厚,咬落去係粉嫩既牛肉,好juicy, 小編好餓仲加左煙肉,配合芝士,蕃茄,生菜,生熟洋蔥,口感好豐富!!💡漢堡包可以額外加 蜜燒菠蘿,燒汁蘑菇,車打芝士,日本豚肉片,牛油果醬(+$8-16)兩個跟餐薯條都係即炸,份量唔少架~🥤跟左2杯餐飲,凍咖啡唔錯,唔係即沖個啲黎架~💡餐廳仲會做到會架,方便團體訂餐!
黎到太古工業大廈入面一間隱世西餐廳
12點鬆啲黎到冇咩人,但慢慢大家放lunch
就坐滿要等位了。
人多時樓下搭lift要排隊添!
餐廳座位唔多,都以木既摺枱摺椅打做簡約感覺。

Lunch Set

慢煮西冷牛扒

🥩慢煮西冷牛扒 配薯條沙律菜🍟🥗 ($138)
牛扒有咁上下厚度,慢煮過後煎得剛剛好,
如果小編自己慢煮牛扒真係唔識handle😅

Prime級美國牛肉漢堡包配薯條

🍔Burger set (漢堡+餐湯/飲品)
(+$8漢堡+餐湯+飲品)
漢堡扒好厚,咬落去係粉嫩既牛肉,
好juicy, 小編好餓仲加左煙肉,
配合芝士,蕃茄,生菜,生熟洋蔥,口感好豐富!!

兩個跟餐薯條都係即炸,份量唔少架~

🥤跟左2杯餐飲,凍咖啡唔錯,唔係即沖個啲黎架~

💡餐廳仲會做到會架,方便團體訂餐!
2023-03-14
$120 (Lunch)
Lunch Set
慢煮西冷牛扒
Prime級美國牛肉漢堡包配薯條
  • LunchSet
  • Prime級美國牛肉漢堡包伴法炸薯條
2023-03-23 117 views
📍 in TaikooWesternFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price: 💰$500Favorite:💖bbq pizza------------------------------✅ Located in Eastern centre, takes only 3 minutes walk from Taikoo MTR station. Super convenient. ✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering food. Incredibly varied menu.✅ Everything is prepared fresh and comes nicely presented.✅ There are many drinks options which is very wonderful.✅ Authentic and excellent✅ Portions are generous and value for
📍 in Taikoo

Price Value: 💛💛💛💛💛
Price: 💰$500
Favorite:💖bbq pizza

✅ Authentic and excellent
✅ Portions are generous and value for money
✅ All fresh ingredients
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to chill with friends or family gathering.
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
2023-03-22 2477 views
煙三文魚牛油果醬, 蘋果沙律伴腰果仁因為另一個朋友住柴灣所以就揀深藍色線黎搵野食..結果揀左一間心思工廈餐廳~叫的野食都好食同埋原來個份量都幾大, 兩個人食到飽一飽..!!我覺得細細間好舒服..見到店鋪都整齊乾淨主要係個店員好好人, 雖然見到人手唔夠咁, 但係佢都好努力去控制個店面=]因為驚太飽又唔太餓不過又想食牛WO, 就冇揀到主菜要牛..最後揀左個前菜的牛!!! 慢煮半生M6和牛西冷配黑醋, 蜜糖芥末醬($138)*呢個前菜真係有小驚喜..諗住小小地食下牛, 點知佢都真係好食, 肉質剛好, 味道又香濃..仲有D沙律菜墊底咁呀!!!!!!!另外叫左個好食的主食, 海膽香煎帶子海鮮意大利粉伴香蔥蛋醬($158)又係份量比相像多, CREAMY得黎唔會好漏, 香香好食的醬同埋煮得個軟硬度剛好的意粉!!仲有個帶子有3大粒=]開心食到呢個意粉!上面仲有一堆好特別的香蔥蛋醬!!珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎($82)個蟹餅好足料多蟹肉, 呢個價錢有3個CRABCAKE開心!!佢有外脆內軟的感覺食落!!煙三文魚牛油果醬, 蘋果沙律伴腰果仁($86)大份多到傻左, HAHA, 食極都有咁~同埋佢牛油果醬C
結果揀左一間心思工廈餐廳~
雖然見到人手唔夠咁, 但係佢都好努力去控制個店面=]

因為驚太飽又唔太餓不過又想食牛WO, 就冇揀到主菜要牛..
最後揀左個前菜的牛!!!
慢煮半生M6和牛西冷配黑醋, 蜜糖芥末醬($138)
慢煮半生M6和牛西冷配黑醋, 蜜糖芥末醬

海膽香煎帶子海鮮意大利粉伴香蔥蛋醬
珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎($82)
佢有外脆內軟的感覺食落!!
珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎
煙三文魚牛油果醬, 蘋果沙律伴腰果仁($86)
大份多到傻左, HAHA, 食極都有咁~同埋佢牛油果醬CREAMY, 個蘋果清新爽口~
FRESH SALAD~
煙三文魚牛油果醬, 蘋果沙律伴腰果仁
龍蝦濃湯($78)
好濃的蝦湯配埋熱辣辣好軟熟的小餐包~
龍蝦濃湯
2023-03-15
慢煮半生M6和牛西冷配黑醋, 蜜糖芥末醬
珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎
龍蝦濃湯
  • 慢煮半生M6和牛西冷配黑醋蜜糖芥末醬
2023-03-17 120 views
盆菜就食得多,下年要試吓叫西式到會當盆菜食😜唔使食得咁悶今日就食咗間近太古站隱世工廈嘅西餐廳😆好私房菜嘅感覺,覺得有酒店嘅水準👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉 $152好耐都冇食過一啲咁濃厚墨魚汁嘅扁意粉🍝啖啖的墨汁香味之餘,感覺到個醬汁好滑身,意粉軟硬度適中😇好味香煎鰽魚魚柳 伴魚籽醬,香蔥蛋醬及薯蓉$168魚肉夠滑,外皮香脆,明顯焗嘅時間啱啱好,令到魚肉嘅鮮味可以繼續保留😍一啖鰽魚,一啖蛋醬+魚子醬,簡直係高級享受🥰同埋薯蓉個口感好特別,質感雖然唔係太細緻,但係反而咁樣仲有口感👏🏻👏🏻👏🏻蜜糖燒雞翼 $76非常之香脆😜然後會食好特別嘅花香蜜糖味道,感覺都幾特別龍蝦濃湯 $78鍾意飲龍蝦湯嘅一定要飲呢個,除咗佢係廚師推介之外,龍蝦湯味極度濃郁😍😍再配合埋激柔軟嘅芝麻餐包,飲完一碗都有啲衝動想再叫多個😝😝
盆菜就食得多,下年要試吓叫西式到會當盆菜食😜唔使食得咁悶
今日就食咗間近太古站隱世工廈嘅西餐廳😆
好私房菜嘅感覺,覺得有酒店嘅水準👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉 $152

香煎鰽魚魚柳 伴魚籽醬,香蔥蛋醬及薯蓉$168

蜜糖燒雞翼 $76
非常之香脆😜然後會食好特別嘅花香蜜糖味道,感覺都幾特別

龍蝦濃湯 $78
  • 蜜糖燒雞翼
2023-03-13 1684 views
鰂魚涌一向多美食,當中的工廈更是臥虎藏龍!之前幫襯過位於英皇道東達中心11樓嗰間人氣西餐廳「AGE Cuisine Express」,對店舖嘅食物和服務質素,印象甚佳,今日友人邀約晚飯,就提議來這裡回味一下。餐廳陳設簡單,店內傢俱以木色系為主調,空間佈局簡約大方,搭配柔和的燈光,予人一種溫馨舒適嘅感覺。我哋點咗兩個開胃小菜,而主食就揀咗碟墨魚汁扁意粉。香脆蝦多士伴華都夫沙律 ($82)  多士炸至金黃色,表面佈滿粒粒白芝麻,內餡包住爽身彈牙嘅蝦膠,食落非常香口,熱辣辣、脆卜卜,蝦味十足,絕對係誠意之作!伴吃嘅沙律用料亦唔失禮,有爽口嘅紫洋蔥、新鮮沙律菜、甜美多汁嘅番茄仔同青蘋果,口感好豐富,有營又健康。慢煮半生M6和牛西冷配黑醋,蜜糖芥末醬 ($138)  和牛西冷以低溫慢煮方式烹調,食落肉質好軟滑,粉紅嫩心,生熟程度亦啱啱好,油脂甘香,加上以金箔作點綴,貴氣非凡。燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉 ($152)  帶子大大粒,肥大肉厚,燒至兩面微焦,中間仲有少少生嘅質感,味道好鮮甜,入口又香又嫩。扁意粉貨真價實,麵條混合了新鮮墨魚胆炮製,食落好有咬口,條條分明且掛滿晒墨魚汁,入口墨汁味好
鰂魚涌一向多美食,當中的工廈更是臥虎藏龍!
我哋點咗兩個開胃小菜,而主食就揀咗碟墨魚汁扁意粉。
扁意粉貨真價實,麵條混合了新鮮墨魚胆炮製,食落好有咬口,條條分明且掛滿晒墨魚汁,入口墨汁味好香濃,配鮮甜彈牙嘅原粒帶子吃,味道一流!
食完飯再嘆番杯咸檸樂 ($34),真係好寫意。
2023-03-09 189 views
呢日收工後 去咗朋友公司附近食野今次揀咗一間工廈嘅平民西餐試下估唔到都有啲驚喜啵 朋友都大讚******************************食物s:🥗煙三文魚牛油果醬、蘋果沙律伴腰果仁 ($86) 沙律份量都幾多 以前菜嚟講可謂大件夾抵食❣️材料豐富 有煙三文魚、麵包粒、 腰果、紫洋蔥同車厘茄外仲有少見嘅青蘋果切片 好有特色💕雙醬汁配搭亦令口味上有更多層次淡淡嘅牛油果醬味道冇比醋嘅酸味遮蓋咗而變得失色醬汁食落酸酸哋 亦令胃口大增三文魚用料新鮮 薄切入口好有口感連同果仁、小麵包粒呢啲細節 令整體賣相同味道都加分🐙香煎北海道刺身級帶子及慢燒煮八爪魚伴車厘茄及香料仔 ($198) 以大碟上枱擺盤 賣相好colorful❣️帶子略炒過 入口感覺好軟腍 配上炒洋蔥、車厘茄同麵包條 一次嚐到多重滋味燒慢煮八爪魚大大件 口感煙韌又juicy 入口有cajun seasoning嘅調味整體感覺滋味無窮 唯黑椒味稍濃🍝法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 ($162) 意粉軟硬度適中 口感幾彈牙 仲好掛汁 醬汁好creamy 食落仲有好多蟹肉絲🦀濃濃嘅蟹膏醬 真係愈食愈滋味呀😋*************
呢日收工後 去咗朋友公司附近食野
今次揀咗一間工廈嘅平民西餐試下
估唔到都有啲驚喜啵 朋友都大讚

食物s:

🥗煙三文魚牛油果醬、蘋果沙律伴腰果仁 ($86)
沙律份量都幾多 以前菜嚟講可謂大件夾抵食❣️
材料豐富 有煙三文魚、麵包粒、 腰果、紫洋蔥同車厘茄外
仲有少見嘅青蘋果切片 好有特色💕
雙醬汁配搭亦令口味上有更多層次
淡淡嘅牛油果醬味道冇比醋嘅酸味遮蓋咗而變得失色
醬汁食落酸酸哋 亦令胃口大增
三文魚用料新鮮 薄切入口好有口感
連同果仁、小麵包粒呢啲細節 令整體賣相同味道都加分

🐙香煎北海道刺身級帶子及
慢燒煮八爪魚伴車厘茄及香料仔 ($198)
以大碟上枱擺盤 賣相好colorful❣️
帶子略炒過 入口感覺好軟腍
配上炒洋蔥、車厘茄同麵包條 一次嚐到多重滋味
燒慢煮八爪魚大大件 口感煙韌又juicy
入口有cajun seasoning嘅調味
整體感覺滋味無窮 唯黑椒味稍濃

🍝法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 ($162)
意粉軟硬度適中 口感幾彈牙 仲好掛汁
醬汁好creamy 食落仲有好多蟹肉絲🦀
濃濃嘅蟹膏醬 真係愈食愈滋味呀😋

小結:
估唔到喺鰂魚涌都有抵食夾好食味嘅西餐廳
而且菜式選擇亦唔算常見 有新鮮感
喺呢區嚟講 屬值得一試嘅餐廳呀😉
2023-02-26 196 views
約朋友去鰂魚涌隱世工業大廈內餐廳食晚飯 話就係隱世 其實去地點好方便 響英皇道東達大廈近太古地鐵站。餐廳位置於大廈11樓。餐廳環境舒適木系餐枱 簡約溫馨 坐位雖然大家相近但同好朋友傾下計感覺良好煙三文魚牛油果醬伴腰果仁蘋果沙律$86煙三文魚平時都鍾意食 份量都幾多牛油果🥑醬好香滑 撈埋沙律醬好啱食食吓有青甜青蘋果條 同香脆腰果仁什菜沙律🥗夠新鮮海膽香煎帶子海鮮汁意粉伴香蔥蛋醬$158小量海膽 加四粒香煎帶子😋都重海鮮味海鮮汁意粉好creamy 香蒽蛋醬亦好啱撈呢個意粉香濃蛋味流漿芝士牛肉火腿漢堡伴法炸薯條$148黎到剛落枱有驚喜 份量十足充滿芝士流出嚟 多到可以點埋薯條食牛肉夠肉汁加埋火腿蕃茄生菜十分豐富同朋友share食 大家都食到好飽其實得一位女店長收銀同招呼 出餐一手包辦 都十分有禮 值得一讃#agecuisineexpress#意大利菜#鰂魚涌美食#太古美食#樓上cafe#工業大廈餐廳#沙律#漢堡#hkfoodie #hkfood #hkfoodsnap #hkfoodblogger#hkfoodblog
東達大廈近太古地鐵站。
餐廳位置於大廈11樓。餐廳環境舒適
木系餐枱 簡約溫馨 坐位雖然大家相近