2008-03-02 118 views
果日食左個普通腸仔蛋set, 真係好難食﹐荷包蛋煎到乾晒﹐腸仔凍冰冰﹐蒸溜咖啡有一陣怪味~~~不過呢間野幾抵食﹐幾乾淨﹐服務態度都唔錯。但係唔好唔記得﹐D野唔好食D人就唔會黎架啦﹗
不過呢間野幾抵食﹐幾乾淨﹐服務態度都唔錯。
但係唔好唔記得﹐D野唔好食D人就唔會黎架啦﹗
2008-01-17 47 views
落船, 發現到處食野人龍, 這兒就腳方便就去排隊.菜色明顯比"兩大一美" 多, 價錢也大眾化. 食了一個匈牙利豬肉飯. 普通, 快趣中午飯, 又坐得比文咸街小店小舒服, 行遠小小入信德. OK!
落船, 發現到處食野人龍, 這兒就腳方便就去排隊.

菜色明顯比"兩大一美" 多, 價錢也大眾化.

2007-09-25 53 views
琴日中午遲左出黎食飯, 就唯有到依間等位, 無論係座位同買野都好長龍. 最後揀左楊州炒飯($24)加可樂($6). 但個楊州炒飯真係好唔得, d飯係濕既, 仲一舊舊, 再加上d餸又少又冇味. 結果有三分一冇食到.今次個blog.http://klcchung.blogspot.com/2007/09/88.html或到我既飲食bloghttp://www.calebchung.com/FoodBlog.htm

今次個blog.

或到我既飲食blog
2007-02-08 14 views
0華,12:30 附近間澳門茶餐廳爆到要排隊,所以都系走左來呢度食。眼見仲有好多空位,心想"唉!呢度一定唔好食"。由於時間關係,我唔可以再花時間走來走去,所以入來試一試。呢度客路好廣,西裝友有,勞動階層有,姨媽輩亦有。話說回來,我要左個燒鵝油雞反套餐都唔錯。燒鵝當然唔夠深井果0的正啦,油雞我都唔記得系點既味,師傅卑0左好多薑蔥,所以啖啖都有薑蔥味,I like it! 加$5 要左個油菜,呢個比canteen果個好好好好好好多。菜唔似canteen果0的0甘老,價錢平一半,分量多一倍,感覺呢度同政府一樣支持我地多菜少肉。唔錯唔錯。套餐仲包0左個中湯,是日系蘿蔔玉米豬骨湯,玉米味好濃,唔錯,起碼飯後唔會覺得好口喝,即系味精唔多。食飽飽行十多分鐘才番到公司,好健康。

2007-01-18 14 views
這裡正正是OU樓下,若有Tutorial而又趕時間的話,除了老麥外,這裡可說不二之選。已經幫襯過好幾趟,今次就來評一評。是晚相當趕緊,就來個切雞飯熱鴛鴦;切雞飯不算肥美,雞味亦不濃,打分的話只能合格,另外鴛鴦就稍為好一點,起碼茶味咖啡味平均,但奶香味不足,改用黑白可能會更突出。幾次下來,記憶中現炒食品鑊氣頗夠,如炒飯及乾牛河,當然要等候是無可日非。而招呼是欠奉,因全是自助式。不過可能這裡因為出品問題,人流較少,環境較為清靜,傾計做Project亦可算是一個不二之選。

(Non-member)
2006-09-20 26 views
行到門口已經唔係幾開胃... 見佢地方烏烏wear wear咁﹐三行佬又多﹐又嘈個地又濕又滑我已經食唔落喇... 同同事一齊去食飯﹐算啦﹐就下佢地囉... Order左個雞脾豬扒飯... 呢個飯... 有D特別... D飯好淋﹐好容易消化﹐因為夠軟﹐不過好抵﹐碟飯係有3隻雞脾架﹗但係佢D雞脾.... 幾乎抽乾水... 我見到D肉翹起哂(見到都覺得冇陰公)﹐用叉大力D扯就可以將D肉同骨扯開... 因為D肉太乾既關係﹐面頭D油已經蒸發哂﹐D肉亦好"鞋"口... 感覺好乾旱... 冇乜油水... D豬扒都一樣﹐好痴牙﹐又難"召"....88有個好處就係D餐可以配任何醬汁... 全部都係煮好擺係度你想要邊種就淋落去比你﹗老實講﹐如果有選擇我係絕對唔會再來呢度﹐講真實在係好難食﹗絕對絕對冇下次﹗﹗﹗

Order左個雞脾豬扒飯... 呢個飯...

2005-12-02 25 views
想食餐好d, 都要時間的, 因為打後幾個鍾都冇得食野, 又只得半個鍾, 為保上菜時間準確冇誤, 就緊係選快餐, 係呢個商場唔想食美心同麥記, 就走過來試下, 見到個西多拼雞翼都係$13, 預料會係中雞翼同迷你西多, 點知係隻鹵水雞全翼, 加一件正常呎碼開半o既西多, 雞翼還帶有點鹵水味, 一叉之下, 骨肉立即分體。另外件西多是即炸, 出奇地不太油,中間夾有花生醬又熱辣辣, 不錯, 連埋杯熱飲, 盛惠十三蚊。題外話, 食緊野時,視線範圍內見到3個人伏在檯上睡覺, 莫非係接到周生急call 同往開檯打麻雀?

2005-08-28 5 views
第二次來這兒lunch,其實主要是因為抵,又唔算難食,當然以這個價錢確實好得...它的意粉很特別..不是意大利粉,有點兒像扁意粉...不過是中式,幾得ga...今天order了炸薯條,雜果沙律. 炸薯條是即炸的,不太多油,有椒鹽o係面. 所謂的雜果沙律便是..沙律=青瓜,甘荀,蘋果,西芹with salad dressing, 雜果=30粒左右的罐頭雜果.......hahah
2004-04-14 11 views
一般茶餐廳貨式,但近日去較以往差,黑椒汁好咸,.而且多汁到好似撈湯..奶茶亦不可..環境夠大,坐得幾好, 不過二手煙好勁...價錢都幾平....衛生免免強強啦...
2003-03-18 10 views
完全港式快餐運作,無論叫什麼都係轉過頭就俾倒人客,當然好難奢望豬扒係即煎的牛河係即炒的同咖啡係蒸餾的,兼且四周圍人來人往眼望望,食完都會立即離開,但廿零蚊有碟頭飯食有野飲仲想點呢?
1999-12-09 7 views
There are many choices!!cheap cheap cheap
There are many choices!!
cheap cheap cheap