2022-11-22 63 views
係灣仔做完嘢,見這間餐廳幾乾淨企理咁,便入內食個晚飯。叫了兩個客飯套餐,每個餐可選一樣前菜、一款主菜及一杯飲品。小籠包不錯,熱辣辣皮薄餡靚,黑木耳就正常。酸菜魚不錯,酸度適中、魚的份量也很合理,性價比幾高。反而要加錢的XO醬爆雞球則麻麻。豆漿也甜度適中,樓底高光線充足、坐位闊落舒服。最欣賞係侍應的服務很好,超好禮貌又高效率!好到幫我們倒埋茶水,食完一款菜又很快主動幫我們拿走d 碟。埋單每位大概$100,超抵食~
係灣仔做完嘢,見這間餐廳幾乾淨企理咁,便入內食個晚飯。

埋單每位大概$100,超抵食~
2022-11-22
$100 (Dinner)
  • 重慶酸菜魚
2022-11-21 40 views
平日夜晚7點零到 唔洗等位全場10張枱左右 2個非常有禮貌既waiters 雖然再夜些少時滿座 2個waiter 呀叔明顯有啲忙 但每次上菜/問佢地拎野 語氣都非常友善我地一人叫左一個套餐 小食+主菜+飯/麵+飲品($98)主菜酸菜魚上枱有啲嚇親 係大份到嚇親 成碗都係滿滿既魚片 分量係意料之外既多 味方面不過不失 個人覺得唔會好辣 唔太食得辣既人食應該都ok 上面有啲泡椒 所以食完會有啲麻既感覺 小食方面胡椒生煎包好重胡椒味同偏辣 雞絲粉皮既雞絲唔算多 不過個醬唔錯 好香花生味 醉雞亦好入味
平日夜晚7點零到 唔洗等位

2022-11-20 1179 views
「今日,我們一於吃點傳統的。。。 輕談淺酌一下午 !」「好啊!! 你選的這家上海小館,在灣仔的富薈酒店旁, 位置很近地鐵站, 整體看起來好像不錯, 座位也挺舒服。。。」好! 店小二先替我們上了兩杯飲品,包括有:甜豆漿和菊花薑蜜, 最合秋天滋潤一下喉嚨, 真的是老派約會的必要!前菜當然是先來個「金網鍋貼」。 你看,這個網煎得金金黃黃, 真的是名副其實的「網黃」。「omg! 你做乜叫這個曳版的上海餃子?😂 咬開肉嫩多汁,I like喎! 」好! 再來一個「雞絲粉皮」, 粉皮吃起來十分清爽, 一點也不油膩,正!終於到吃主菜了 !既然要吃老派的,當然要點這個「上海鱔糊炒韭黃」,是標準的濃油赤醬本幫菜、最好餸菜飯!!今天我們吃的這個版本是經過改良的, 減少了重油、重鹽和油膩感之餘, 仍保存了濃厚味鮮的上海幫風味, 最適合注重健康的福福郎!接下來要吃的,是這個「香酥豬扒」, 店家把豬扒的皮煎得非常香脆,入口鬆化,一吃就知道是現叫現做的, 十分新鮮鬆化, 最啱我們一邊風花雪月 、一邊輕談淺酌,儂歡喜噢!「結尾來個「陽春麵」?」「好!哈哈!莫非你想用你的三月陽春, 換我的風花雪月?」「我都冇你咁好氣!
「今日,我們一於吃點傳統的。。。 輕談淺酌一下午 !」

「結尾來個「陽春麵」?」

「好!哈哈!莫非你想用你的三月陽春, 換我的風花雪月?」

「我都冇你咁好氣! 食麵喇!亅

#fukurotheowl
#福福郎的日常 #上海之夜 #隱世小店 #富薈酒店
#濃油赤醬 #上海菜 #鱔糊

#kuro福福郎 #lunchbreak #龍門小棧 #灣仔美食
#上海菜。#bonappetite

。。。。。。。。🦉

福福郎staycation食評系列, 有全港十八區的特色餐廳介紹 ,你今日睇曬未?! 請按左上角的「福福郎貓頭鷹頭像」, 參閱我的其他文章。

2022-11-19
$110 (Lunch)
Celebration
Anniversary
  • 香酥豬排
  • 陽春面
2022-11-08 837 views
🌕Hello我係Moon🌕講真,都有一段時間冇食過上海菜🤔唔搵,唔知原來香港嘅上海菜館都幾多,😉喺銅鑼灣同埋灣仔交界就有一間專食上海菜嘅餐廳,😌星期日難免會人多少少,😗我同朋友都喺度等咗一陣先有位坐!😆未有位嘅時候,我同朋友就睇吓有咩食,🤓依間嘢食嘅價錢都唔算好貴,😍佢嘅選擇都幾多,😝有幾樣嘢食,我哋都好想試吓!😆咁當然一定要食小籠包啦!🤪依個上海小籠包真係必食,🤩每一台都最少會嗌一籠,一籠入邊有四個小籠包,😋每一個小籠包都係皮薄餡靚,😛肉餡飽滿,夾起嘅時候真係要小心啲,😎如果唔係就會漏餡啦!😂咁我就食上海爆魚麵,😗爆魚麵真係未聽過,🥰食都係第一次食!😆呢個爆魚嘅口感幾特別,😎如果要形容一下我會以為佢嘅口感有啲似豆豉鯪魚嘅肉質,😆但係就冇咁結實,都有魚香,😜外皮脆脆哋,醬汁就甜甜地都幾開胃!😙雪菜胡椒鮮肉煎包都幾特別,😌胡椒味都好足夠,但係唔會太刺激,🤓不過就足以令人醒神🤣肉餡量都高嘅!😜酒釀丸子有桂花香甜,😙丸子煙煙韌韌好好味😋🌕最後MoonMoon都幾滿意依間,採光同空間感足夠,店員服務態度都好好,好客氣,下次再食!🌕龍門小棧 (灣仔)灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖
🌕Hello我係Moon🌕

雪菜胡椒鮮肉煎包

酒釀丸子有桂花香甜,😙丸子煙煙韌韌好好味😋
酒釀丸子

龍門小棧 (灣仔)
灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
酒釀丸子
2022-11-02 58 views
今次就同朋友約咗週末一齊去食上海菜,今次食嘅係位於灣仔名為龍門小棧嘅餐廳,佢嘅上海菜式喺網上都備受好評㗎。上海擔擔麵擔擔麵可以話係我最鍾意嘅主食之一,呢間餐廳嘅擔擔麵麵質彈牙,而且幼麵食落都可以優雅啲。湯底帶有啲微辣,仲有少少麻香味,所以都越食越開胃。另外都仲會有啲肉碎喺入面,粒粒分明夠晒有口感。金網窩貼呢個窩貼嘅賣相真係好靚,會有層金網喺上面,證明煎嘅時候真係啱啱好,塊金網脆脆地好好食,另外窩貼嘅肉餡都好足料,而且肉汁夠飽滿,可以話係皮薄餡靚嘅代表。上海小籠包上海小籠包絕對係食上海菜嘅必試之選,呢個小籠包入面嘅湯汁夠飽滿,而且皮真係夠晒薄,就咁睇已經睇到入面嘅肉餡有幾吸引,點埋薑絲食會更惹味。水晶肴肉呢個小食平時真係好少機會食到,睇返肴肉嘅賣相真係好似水晶咁,晶瑩剔透。食落肴肉都好有層次,口感都略有彈牙嘅感覺,個人嚟講好鍾意。如果大家都鍾意食上海菜就真係要試啦。

上海擔擔麵

水晶肴肉

如果大家都鍾意食上海菜就真係要試啦。
2022-10-31 84 views
🤎金網窩貼窩貼入面好多肉汁,底層金網脆脆地,沾醋食👍🏻🤎重慶酸菜魚酸、麻、辣都足夠,如果有埋蒜味就更出色!魚片完全無骨仲超滑溜😋湯底比較清,一啲都唔油膩,就咁飲都唔過份😁🤎香辣牛筋麵牛筋炆得好夠火喉而且入味,可惜湯底太淡、陽春麵太腍🥺🤎雪菜胡椒鮮肉包生煎包入面有雪菜真係第一次食!胡椒味好濃郁,雪菜有咬口👍🏻但個包完全係淋的🫠 說好的煎🫣整體黎講呢個價錢真係無得投訴😂返工或住附近的話糧尾必選😃

🤎金網窩貼
窩貼入面好多肉汁,底層金網脆脆地,沾醋食👍🏻

🤎重慶酸菜魚
酸、麻、辣都足夠,如果有埋蒜味就更出色!
魚片完全無骨仲超滑溜😋
湯底比較清,一啲都唔油膩,就咁飲都唔過份😁

重慶酸菜魚

🤎香辣牛筋麵
牛筋炆得好夠火喉而且入味,可惜湯底太淡、陽春麵太腍🥺

香辣牛筋麵

🤎雪菜胡椒鮮肉包
生煎包入面有雪菜真係第一次食!
胡椒味好濃郁,雪菜有咬口👍🏻
但個包完全係淋的🫠 說好的煎🫣

整體黎講呢個價錢真係無得投訴😂
返工或住附近的話糧尾必選😃

菊花薑蜜
重慶酸菜魚
2022-10-17 64 views
今晚朋友約我食上海野,帶我去間高級平民上海菜😍😍😍店內好乾淨,店員招呼好好。有禮。讚見有套餐幾合心意,點了小籠包加胡椒鮮肉煎包,胡椒味濃,咬了口底部有煎脆,加上芝麻更香口,不錯,再來小籠包,即叫即做,特別新鮮熱騰騰,皮簿多汁,錎料不會好實,好食,如加小小醋更升華😍😍😍好味🤤本幫蔥油雞,好香香蔥油味,雞好滑,帶出鮮味,配上菜飯簡直一流,菜飯份量多,粒粒分明,帶有菜香味道👍🏻酸菜魚,香噴噴味道,湯帶酸有魚香鮮味,魚塊入口嫩滑,配料有芽菜,整體不錯不油膩。陽春麵,湯底清甜。麵彈牙,加入蔥蔥更香口最後套餐配上柚子蜜,有柚子肉,不錯的一間上海店🥰🥰🫶🏻
今晚朋友約我食上海野,帶我去間高級平民上海菜😍😍😍
店內好乾淨,店員招呼好好。有禮。讚
陽春麵,湯底清甜。麵彈牙,加入蔥蔥更香口
最後套餐配上柚子蜜,有柚子肉,不錯的一間上海店🥰🥰🫶🏻
2022-09-26 59 views
平價上海菜1️⃣酸菜魚配陽春麵魚肉好多,都幾滑,湯底冇出面重慶酸菜魚咁辣,會偏酸一點,湯底較清,價錢十分抵.💰HKD$982️⃣金網窩貼都幾大隻,個金網甜甜地,好脆口,窩貼都好大隻,料幾多套餐3️⃣小籠包入面都多汁爆出來,不太油膩,肉餡較深色.💰HKD$384️⃣美味燻魚味道甜甜,食落口感似醃左的魚乾,幾特別💰HKD$385️⃣菜肉餛飩超大隻,入面菜肉都好多,味道較清,皮厚,食到好飽💰HKD$38套餐仲送飲品-蜂蜜柚子茶價錢都幾平,份量多,一定食得飽
平價上海菜
1️⃣酸菜魚配陽春麵
💰HKD$98

2️⃣金網窩貼
都幾大隻,個金網甜甜地,好脆口,窩貼都好大隻,料幾多
套餐

3️⃣小籠包
入面都多汁爆出來,不太油膩,肉餡較深色.

4️⃣美味燻魚
味道甜甜,食落口感似醃左的魚乾,幾特別

5️⃣菜肉餛飩
超大隻,入面菜肉都好多,味道較清,皮厚,食到好飽

套餐仲送飲品-蜂蜜柚子茶
價錢都幾平,份量多,一定食得飽
-🔅🔅🔅🔅🔅美食推介🔅🔅🔅🔅🔅@dragoninnbistro龍門小棧 (灣仔)📍灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅行開灣仔遠處見到間上海野價錢親民,又見好面都無食過上海野一於就入去食下啦入到去地方都好大,環境都好舒適👍🏻👍🏻我地見到$98/一個餐好低食😍,我哋就叫咗兩個餐🔸金鋼鍋貼(2件)外貌就好似有個金剛網喺出面包住兩個鍋貼咁😍咬落有好多汁🔸重慶酸菜魚呢個簡直係足料既酸菜魚,我個人就唔係好食辣嘅,呢個都係我朋友食,佢就話超好食😍🔸蜂蜜柚子茶(凍)唔會太甜啱啱好,雖然佢係凍嘅,不過佢就唔會有冰喺度,啱啱好會溶晒啲冰👍🏻🔸白飯🔸南翔小籠包(2件)唔錯嘅小籠包,勁多拖😍🔸本幫蔥油雞蔥油雞好正,我冇諗過咁嘅價錢都有咁多雞😍🔸菊花薑蜜(凍)有薑嘅辣辣地感覺好鬼正,菊花係滋潤嘅👍🏻🔸陽春麵 平時食上海嘢,一個餸都唔止$100啦,依家$100都唔使就食到咁多樣嘢,真心好鬼抵👍🏻👍🏻👍🏻我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🔅🔅🔅🔅🔅美食推介🔅🔅🔅🔅🔅

@dragoninnbistro
龍門小棧 (灣仔)
📍灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

行開灣仔遠處見到間上海野
價錢親民,又見好面都無食過上海野
一於就入去食下啦

入到去地方都好大,環境都好舒適👍🏻👍🏻

我地見到$98/一個餐好低食😍,我哋就叫咗兩個餐

🔸金鋼鍋貼(2件)
外貌就好似有個金剛網喺出面包住兩個鍋貼咁😍咬落有好多汁

🔸重慶酸菜魚

🔸蜂蜜柚子茶(凍)

🔸白飯

🔸南翔小籠包(2件)
唔錯嘅小籠包,勁多拖😍

🔸本幫蔥油雞
蔥油雞好正,我冇諗過咁嘅價錢都有咁多雞😍

🔸菊花薑蜜(凍)
有薑嘅辣辣地感覺好鬼正,菊花係滋潤嘅👍🏻

🔸陽春麵

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
今日收工後,同男朋友去灣仔食上海菜呢間餐廳嘅玻璃外牆令到空間感更大,加上用鏡面設計,感覺更開揚🤩店內環境整潔,坐位舒適餐廳貼心提供紙巾,店員好有禮貌😉餐牌選擇好多,上海菜飯、麵食、川味料理等等仲有唔少上海甜品同糕點仲有套餐,包括涼菜、小炒同飲品我地叫咗2款套餐金網鍋貼2件即叫即煎,口感香脆金黃色煎皮唔會太厚咬開內餡肉汁juicy😛😛南翔小籠包即叫即蒸,大概等10分鐘左右熱辣辣嘅小籠包皮薄餡靚,入面肉質好鮮甜呀!主食推介重慶酸辣魚喜歡呢間餐廳嘅酸菜魚🐟酸菜魚可以揀小辣,湯底酸酸地但係唔油膩,食完唔會好口渴😛調味剛剛好,酸菜魚塊冇魚骨,爽口鮮甜,好好味男朋友叫本幫蔥油雞肉質鮮嫩多汁,唔會太油膩,伴菜飯食一流菜飯匀入菜粒份量都好多,融入白飯入面口感較豐富而且健康!陽春麵推介之一湯底較清澈,麵條軟糯爽口,要快啲食🤣如果唔係會更淋龍門小棧 灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖
今日收工後,同男朋友去灣仔食上海菜
店內環境整潔,坐位舒適
餐廳貼心提供紙巾,店員好有禮貌😉

餐牌選擇好多,上海菜飯、麵食、川味料理等等
仲有唔少上海甜品同糕點
仲有套餐,包括涼菜、小炒同飲品
我地叫咗2款套餐

金網鍋貼2件
即叫即煎,口感香脆
金黃色煎皮唔會太厚
咬開內餡肉汁juicy😛😛

即叫即蒸,大概等10分鐘左右
熱辣辣嘅小籠包皮薄餡靚,入面肉質好鮮甜呀!

主食推介重慶酸辣魚
酸菜魚塊冇魚骨,爽口鮮甜,好好味

男朋友叫本幫蔥油雞
肉質鮮嫩多汁,唔會太油膩,伴菜飯食一流

菜飯匀入菜粒份量都好多,融入白飯入面
口感較豐富而且健康!

陽春麵推介之一
湯底較清澈,麵條軟糯爽口,要快啲食🤣如果唔係會更淋

龍門小棧
灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖
2022-09-20 62 views
係灣仔做完嘢 係附近搵野食見到呢間食上海菜嘅龍門小棧餐廳採光度十足 座位舒適俾個套餐吸引住 價錢又唔貴有齊點心+小炒+飲品 相當豐富🍴本幫客飯套餐 $98/1 叫左兩個餐share食🔸胡椒生煎包質感鬆軟 入面菜肉餡肉味香濃 帶點胡椒味個底煎至金黃色 賣相靚之餘又好香脆🔸三寶烤麩烤麩食落似海綿咁口感鬆軟富彈性吸汁能力高 索晒醬汁 鹹甜適中 濃郁美味🔸重慶酸菜魚份量都幾多 好多魚片 口感嫩滑唔易散重點係無骨 啖啖肉食好滋味碗入面仲有好多酸菜 豆芽 泡椒 等食起上嚟辣辣地 又帶點麻香 🔸東坡肉百葉結 (+$20)上海傳統小菜 東坡肉煮到好軟腍 入口即化肉質肥而不膩 醬汁惹味 撈飯必點每個套餐可以揀白飯/菜飯/陽春麵陽春麵麵條軟滑 配上清湯底 鍾意食濃味可以浸落酸菜魚度食 更顯惹味飲品都有幾款選擇 揀左 菊花薑蜜 + 蜂蜜柚子茶
係灣仔做完嘢 係附近搵野食

份量都幾多 好多魚片 口感嫩滑唔易散
重點係無骨 啖啖肉食好滋味
碗入面仲有好多酸菜 豆芽 泡椒 等
食起上嚟辣辣地 又帶點麻香

🔸東坡肉百葉結 (+$20)
上海傳統小菜 東坡肉煮到好軟腍 入口即化
肉質肥而不膩 醬汁惹味 撈飯必點

每個套餐可以揀白飯/菜飯/陽春麵
陽春麵麵條軟滑 配上清湯底
鍾意食濃味可以浸落酸菜魚度食 更顯惹味

飲品都有幾款選擇
揀左 菊花薑蜜 + 蜂蜜柚子茶
2022-09-19 55 views
好幾次坐電車,總會在龍門小棧前停一下,只因它正好坐落在電車站對面 😂😂😂。粉色招牌,加上落地玻璃外牆,起了光顧的心思!推門入進,環境光明機淨,有大圓枱,可供八人同時入坐!滿目的推廣餐牌,特惠套餐、儲印花、學生優惠、升級追加菜式,總有一款合心意 😂😂果然有啱心水的,就是 $98的本幫客飯套餐,一人一個餐,堆得滿枱食物 😋😋😋首是是陽春面加䓤油雞餐 😋😋古裝劇常常聽到陽春麵!麵條質地尚好,軟硬適中。本幫䓤油雞,一人套餐來說,份量都不少,味道正常!醬香蘿蔔,醃得入味,酸味為主,蘿蔔爽口!略嫌有點喧賓奪主😂😂另一份本幫客飯套餐 $98,有菜飯、紅燜大肉、羅漢素鵝及熱菊花薑蜜 🥰🥰紅燜大肉,大肉軟腍鬆化,醬汁惹味,全晚最喜歡這個。羅漢素鵝,由腐竹卷冬菇絲、甘荀絲,配合濃郁的麻油香味,不錯的小食!熱菊花薑蜜,味道偏向清淡,健康之選。凍蜂蜜柚子茶,柚子味清新,小妹最愛!

推門入進,環境光明機淨,有大圓枱,可供八人同時入坐!

首是是陽春面加䓤油雞餐 😋😋

古裝劇常常聽到陽春麵!麵條質地尚好,軟硬適中。

本幫䓤油雞,一人套餐來說,份量都不少,味道正常!

紅燜大肉,大肉軟腍鬆化,醬汁惹味,全晚最喜歡這個。

2022-09-18 1000 views
今日和太太在灣仔辦完事,順道在附近吃午飯,行行下發現這家龍門小棧,就來試試水準。餐廳環境裝飾舒服,自然採光十足,內有多張多人枱及卡位,可以舒服地吃飯傾計。餐牌選擇極多,涼菜、小食、麵食、客飯以及甜品一應俱全,價位適中,今天點了兩個客飯套餐。南翔小籠包小籠包皮薄而夠韌度,肉餡味鮮而湯汁清香,小籠包的皮經得起用筷子夾帶而不破裂漏汁,而且柔韌度足以支持餡料和湯汁下墜的重量,把包子拉長了搖搖晃晃像個燈籠,手工技藝可見一斑。金網窩貼另一客點了金網窩貼,底下一層薄薄的金網香脆可口,窩貼餡料紮實豐富,特別爽口多汁,味道自然鮮美,入口層次豐富,清甜不膩口,配上枱上的黑醋及辣椒醬,絕對有驚喜。香酥豬排香酥豬排反而是偏向港式的做法,像是椒鹽豬扒的口味,一咬鬆脆肉軟,肉汁豐盈,而椒鹽調味鹹香惹味,十分下飯。菜飯菜飯細嚼之下菜味豐富,顆顆如珠的飯粒還帶點鮮韻,清蔬的滋味相配,頗收相得而益彰之效。醬燒紮蹄紮蹄份量相當之多,每塊都肥瘦均勻,脂爽肉軟,豬肉香氣十足,配以上海菜式的濃油赤醬,味道鹹鮮之中帶點回甘,有水準。陽春麵陽春麵份量亦不少,麵條口感筋道醇厚,頗有嚼勁,能品嚐到淡淡的麵粉麥香。豆漿跟餐的豆漿亦不錯,

豆漿
跟餐的豆漿亦不錯,豆味香濃,口感幼滑,入口不會過甜。
2022-09-18
Type of Meal
Lunch
2022-09-14 63 views
今日和媽媽去灣仔取件後想吃點東西,看見對面馬路轉角位新開了一間餐廳,八卦行去看看,原來是吃是上海菜,正是媽媽杯茶。看到有$98套餐,包小菜、小食、麵/飯及飲品,覺得二人點一個套餐再加點小食都不錯。餐廳環境寬敞,又有自然光,樓底亦高感覺幾舒適。套餐:羅漢素鵝 (涼菜/點心 (6選1))天氣熱吃這個涼盤很不錯。素鵝夠軟,中間有菇粒,蘸醋更提味。重慶酸菜魚 (小炒(10選1))好大碗,魚片嫩滑又夠多,微辣惹味幾抵食。配陽春麵 大碗,湯底清,加點醋都好吃。凍菊花薑蜜(飲品(6選1))清涼好味。散點:《 美味燻魚 $28 》這個弄得好吃,不會太乾身又夠入味,很配陽春麵。《 桂花糕 $28 》晶瑩剔透,清甜好吃。媽媽很喜歡,說這間好吃,她喜歡就她,會再回來。

餐廳環境寬敞,又有自然光,樓底亦高感覺幾舒適。

套餐:
羅漢素鵝 (涼菜/點心 (6選1))
天氣熱吃這個涼盤很不錯。素鵝夠軟,中間有菇粒,蘸醋更提味。

重慶酸菜魚 (小炒(10選1))
好大碗,魚片嫩滑又夠多,微辣惹味幾抵食。

配陽春麵
大碗,湯底清,加點醋都好吃。

凍菊花薑蜜(飲品(6選1))
清涼好味。

散點:

《 美味燻魚 $28 》
這個弄得好吃,不會太乾身又夠入味,很配陽春麵。

《 桂花糕 $28 》
晶瑩剔透,清甜好吃。

媽媽很喜歡,說這間好吃,她喜歡就她,會再回來。
2022-09-14
$77 (Lunch)
2022-09-14 49 views
今日行過灣仔發現開咗間新餐廳係食上海野,樓底高又有落地玻璃夠光猛,又見個套餐幾吸引,所以入去試吓。職員好有禮貌!「 本幫客飯套餐 $98 」涼菜/點心 (6選1)小炒(10選1)飲品(6選1)(套餐)< 南翔小籠包兩件 >- 小籠包皮算薄,咬開多湯汁又夠熱。< 本幫蔥油雞 >- 呢個可以做得更好。配 < 陽春麵 >- 湯底清清哋幾好,賣相亦骨子。揀咗飲熱豆漿。另外散嗌咗 < 雞絲粉皮$38 >麻醬份量剛好,粉皮彈牙,味道幾好,但雞絲太少。整體都幾好食,又坐得舒服,下次嚟開灣仔會再食。

職員好有禮貌!

「 本幫客飯套餐 $98 」

涼菜/點心 (6選1)
小炒(10選1)
飲品(6選1)

(套餐)

< 南翔小籠包兩件 >- 小籠包皮算薄,咬開多湯汁又夠熱。

< 本幫蔥油雞 >- 呢個可以做得更好。

配 < 陽春麵 >- 湯底清清哋幾好,賣相亦骨子。

揀咗飲熱豆漿。

另外散嗌咗 < 雞絲粉皮$38 >
麻醬份量剛好,粉皮彈牙,味道幾好,但雞絲太少。

整體都幾好食,又坐得舒服,下次嚟開灣仔會再食。
2022-09-11
$140 (Lunch)