黃振龍涼茶

黃振龍涼茶 (Closed)

黃振龍涼茶 (Closed)
漁米之鄉
來一杯 , 清熱凍火麻仁
漁米之鄉
Level 2
2009-07-08
Follow
昨天同朋友傾開偈才知道完來今時今日仲有好多少上深圳嘅香港朋友唔夠膽係深圳食魚生 , 生蠔 , 怕唔乾淨肚痛搵廁所睇醫生就大鑊 . 除此之外 , 完來有更多朋友係永遠唔會幫襯國內嘅涼茶舖 , 因為佢地怕D涼茶同龜靈膏唔知用咩材料同咩環境整出來 ……明白嘅 :). 老實講 , 大家都知涼茶成本非常低 , 但係在香港D大型涼茶舖 , 閒閒地飲一杯五花茶都要 $8~10蚊 , 功效係點真係見仁見智 . 不過我每次上開東門同朋友食飯 , 有時間會去東門o個間黃振龍 ( 太陽廣場旁邊近中國移動 ) 坐低食番個秘制龜靈膏 $5 蚊 ( 如果趕時間就整杯五花茶或者火麻仁 $ 3 蚊 ) . 除咗價錢比香港平一截 , 據D服務員講佢地所有涼茶同龜靈膏係工廠中央生產處理 , 再分派落不同地方舖頭 , 質量衛生有保證喎 . 值得一試 : 秘制龜靈膏 : 膠碗錫紙包裝 , Order才從雪櫃攞出來 , 感覺衛生 . 淡淡藥材味帶少少甘苦味 , 加桂花糖味道更好凍火麻仁 : 甜味適中帶點杏仁味 , $3蚊杯好過飲汽水食後評語及注意 : -龜靈膏仲有靈芝同蘆薈味 , 不過靈芝龜靈膏係貴D涼茶有膠樽裝 , 記得好似係 $8 蚊Read More
Like
Ratings