2020-12-14 986 views
葵涌工廈入面嘅高汁cafe!前排見到公司門前地上傳單,因為烏糟一手就掉左但記得個店名就上網查下!見到好似唔錯就訂定位同波士去食!訂位小妹仲會幫我地預訂餐食,確保想食既都有!前菜有大廚每日新鮮製造餐湯同餐包~剛好係我愛嘅紅湯同咸餐包!主菜方面我地揀左青醬蝦意粉同豬腿飯。湯可以再濃蕃茄味少少🤏餐包好好食,好彈牙實心,唔係空氣包!青醬意粉有意外驚喜!青醬味唔會太濃或太淡,唔乾又唔會太油,好出色!個蝦都入味好大隻!滷豬腿飯都相當入味,煮得夠晒淋!唔會好難切好難咬~環境都舒服闊落,坐得舒舒服服~未走已經話下次要再食!
葵涌工廈入面嘅高汁cafe!
見到好似唔錯就訂定位同波士去食!
訂位小妹仲會幫我地預訂餐食,確保想食既都有!
湯可以再濃蕃茄味少少🤏餐包好好食,好彈牙實心,唔係空氣包!
滷豬腿飯都相當入味,煮得夠晒淋!唔會好難切好難咬~
環境都舒服闊落,坐得舒舒服服~
未走已經話下次要再食!
2020-12-03 397 views
今餐夠豐富,豬手煲得好淋,沙律和虾新鮮,鷄夠嫩,甜品又豐富,好😋個新甜品真係同我諗嘅一樣甜到漏呀,大滿足❣️。好似食甜品自助餐一樣。🤭 我哋今次無嘥野,食曬。我仲食咗好多骨膠原添🐽。慳埋今晚嗰餐😜今晚都未落到格🤣
2020-12-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
ICE DOGGER (SPECIAL ORDER_) $38 鐵鍋鮮果金寶 $68
百香果蛋糕 6寸
大蝦意粉
鷂肉沙律
豬手半隻配薯菜
2020-10-05 635 views
早排疫情 好耐冇黎食野🤨宜家有新menu 早倫又中秋 即刻搶個期黎食中秋飯今次試左好多新野 水準依然🤤但成日掛住食 有d唔記得影🤣呢個全羊比 超正 👍🏼👍🏼👍🏼肉質岩岩好 仲好均勻 必點‼️‼️安格斯 朋友都話超正 唔食牛既我 睇到佢切開差d破戒😂😂😂海鮮手工pizza😋 呢個我次次都會點 唔好睇佢pizza🍕佢唔會食一角就令到你飽飽濟濟 然後先發現夏威夷pizza唔記得影😩😩豬手真係好正 心目中既數一數二既餐廳👍🏼👍🏼👍🏼皮脆 熱辣辣 因為佢地好注重品質 炸豬手只限堂食 😋到會就有另一款豬手 到時可以wts佢地問下呀妹印度瑪莎拉雞配薄餅 薄餅唔記得影😕個簿餅好驚喜 就咁食都好香 🤤同埋佢唔會超油 (有d一拎上手成手油)更加唔會食到油益未 真係好難得 黑松露海鮮飯🤤我向呀妹要求既😝不過如果想食risotto 呢類飯 因為佢地個飯會用正宗煮法 所以比較鐘意香港口味既朋友呢最好同佢地溝通下個飯質想點先😋 焦糖燉蛋😍唔洗講 必點!絕對唔洗好似paul咩咩$50 但一樣咁好食 😏
早排疫情 好耐冇黎食野🤨

肉質岩岩好 仲好均勻 必點‼️‼️

安格斯 朋友都話超正 唔食牛既我 睇到佢切開差d破戒😂😂😂

發現夏威夷pizza唔記得影😩😩

2020-09-02 594 views
今日預約咗這間位於葵興嘅樓上西餐廳😚店舖唔大,但坐得舒服,有播放音樂🤗南瓜忌廉濃湯入口幼滑細膩,南瓜香濃~yummy糖手工麵包暖笠笠上枱, 麵包鬆軟,質感好好 👍微甜、食落有啖啖朱古力香味,滲出淡淡麥香😍秘製醬汁撈豬髀飯豬髀好大件😚 炆得好軟腍入味,非常易切,食落醎香👍皮似啫喱 ,啖啖骨膠原食落肚,好享受,好療癒呀1🤤🤤🤤最後來杯醒胃、消暑百香果特飲🍹ps~ 這裹仲可以包場,也有到會服務🤗
今日預約咗這間位於葵興嘅樓上西餐廳😚

店舖唔大,但坐得舒服,有播放音樂🤗

南瓜忌廉濃湯

入口幼滑細膩,南瓜香濃~yummy

糖手工麵包

秘製醬汁撈豬髀飯

最後來杯醒胃、消暑百香果特飲🍹

ps~ 這裹仲可以包場,也有到會服務🤗

2020-08-31
$120 (Lunch)
今日同事last day 啦,古語有云 「要留住個人,首先要留住佢個胃」,所我選擇左「飯聚地點」last day 呢位同事係同時lunch既飯腳, 😅都有帶佢食過好多次「飯聚地點」既lunch set, 今次我地叫佢地既到會✌✌。仲成功留住左同事個胃✌✌,佢話離開公司後,都一定番黎「飯聚地點」聚一聚😍😍香煎法式鵪鶉髀🍗 細細隻,好特別,出面好少有得食德國傳統白豬手 🍖外皮爽脆, 又不失味道,有 驚喜香草烤焗羊架🐏 唔會太騷, 唔會太熟鞋颯颯西班牙海鮮炒飯🥘 食過好多次, 但佢個飯底真係好好味,而且彈牙,好有口感原個菠蘿炒飯🍍 酸酸甜甜嘅菠蘿, 好適合夏天食蜜糖豬寸骨 🍖 size唔會太大/太細 ,一人一隻啱啱好韓式醬炆牛肋條 🐴 牛肉炆得好林好入味,甜甜地嘅拿破崙意大利麵 🍝 意粉彈牙吾係淋pat pat香煎油甘魚鮫 🐟 油甘魚魚油豐富, 肉質軟滑黑糖軟包+蕃茄軟包🥖🥖🥖 口感結實,完全唔同出面啲包焦糖燉蛋 🍮 好香濃蛋香,但吾會過甜士多啤梨芝士蛋糕 🎂 真材實料,但價錢平大集團一半
,所我選擇左「飯聚地點」

last day 呢位同事係同時lunch既飯腳, 😅

香煎法式鵪鶉髀🍗 細細隻,好特別,出面好少有得食

德國傳統白豬手 🍖外皮爽脆, 又不失味道,有 驚喜

香草烤焗羊架🐏 唔會太騷, 唔會太熟鞋颯颯

原個菠蘿炒飯🍍 酸酸甜甜嘅菠蘿, 好適合夏天食

蜜糖豬寸骨 🍖 size唔會太大/太細 ,一人一隻啱啱好

韓式醬炆牛肋條 🐴 牛肉炆得好林好入味,甜甜地嘅

拿破崙意大利麵 🍝 意粉彈牙吾係淋pat pat

香煎油甘魚鮫 🐟 油甘魚魚油豐富, 肉質軟滑

黑糖軟包+蕃茄軟包🥖🥖🥖 口感結實,完全唔同出面啲包

焦糖燉蛋 🍮 好香濃蛋香,但吾會過甜

士多啤梨芝士蛋糕 🎂 真材實料,但價錢平大集團一半
香草烤牛架
焦糖燉蛋
士多啤梨芝士蛋糕
鵪鶉髀
德國傳統白豬手
而家每次有聚會,我都會推薦呢間"飯聚地點"💯 因為坐得舒服❤, 嘢食又有保証💯, 「總廚」同服務生都非常有禮貌同親切😍😍,我未去過一間餐廳好似呢道坐得甘舒服,傾計吾洗出盡力甘大聲叫,有好舒服既音樂🤗🤗🤗今次黎聚會,點齊豬🐽,牛🐮,羊🐑,魚🐟。。。個個都啱食啦😂!我係一個經常做搞手既人 ,每次大家滿意我既安排,我就有face啦😎落單係同其中一個店東~「阿妹」落單😊,阿妹記得晒大家食過啲咩✍,仲會推介一啲岩我口味而我未試過既新菜式比我 ,對住我多野問💬,多要求都保持友善😊,令我連落單都落得好自在~🤤🤤今日上黎用餐,一次過見齊4位店東,先發覺4位真係親生兄弟姐妹😂😂,一樣有心有熱誠👍,真誠友善👍,食飽我地仲聽店東們分享💬,大家傾計有交流吾係間間做得到。💯💯💯今日點左美國黑和牛扒🐮。。油香重,軟淋淋🤤穀飼豬胺扒🐽。。翻啅,太好味 ,完全吾係出邊既豬扒😋香草羊膝🐑。。吾太so,吾鞋,有驚喜🤩油甘魚🐟。。魚油甘香🤤德國咸豬手🍖。。今次食同上次吾同,原來店頗改良了,更脆更好味。😋😋法式檸檬批🍋。。夏日炎炎,清新解膩🧘‍♀️墨西哥脆片🍴。。送酒,吹水之選🥂新推出花茶☕。。新出既,今次揀左去濕助眠既功效🍹
而家每次有聚會,我都會推薦呢間"飯聚地點"💯

今日點左
美國黑和牛扒🐮。。油香重,軟淋淋🤤

穀飼豬胺扒🐽。。翻啅,太好味 ,完全吾係出邊既豬扒😋

香草羊膝🐑。。吾太so,吾鞋,有驚喜🤩

油甘魚🐟。。魚油甘香🤤

法式檸檬批🍋。。夏日炎炎,清新解膩🧘‍♀️

墨西哥脆片🍴。。送酒,吹水之選🥂

新推出花茶☕。。新出既,今次揀左去濕助眠既功效🍹🍹

I will be back, hahhahhah
斧頭扒
羊膝
法式檸檬批
花茶
2020-05-09 402 views
好難得!食到一度地方既西餐係冇!味!精!! 同埋所有野都係新鮮,值得一讚係記得落單時想食魚鮫,但係店主當時話今期貨既魚鮫未合乎理想,提議我地揀過第二樣,呢個真係好少地方做到👍🏼咁我地個日叫左個大舊羊🤣(唔記得咩名 下次再問返店主先)羊味好重,啖啖肉,又唔鞋👍🏼匈牙利海蝦意大利麵👍🏼朋友好鐘意,不過我就覺得有d呢個雞翼唔洗講,食左好多隻🤣🤣🤣田螺配薯蓉😋😋薯蓉食得出係自己打,好滑。田螺正,大大粒😋卡邦尼,都是我其中一隻好鐘意食既意粉,意粉軟硬適中,味道岩岩好🤓餐牌好多野揀,應該有排試🤣同埋總廚會好著重客人意見,睇到出好有心
咁我地個日叫左個
大舊羊🤣(唔記得咩名 下次再問返店主先)
羊味好重,啖啖肉,又唔鞋👍🏼
匈牙利海蝦意大利麵👍🏼朋友好鐘意,不過我就覺得有d
呢個雞翼唔洗講,食左好多隻🤣🤣🤣
田螺配薯蓉😋😋薯蓉食得出係自己打,好滑。田螺正,大大粒😋

2020-04-28 391 views
第二次光顧,仍然使我有種感動,因爲這老闆是我在香港難得一見好有心去煮野食,真心誠意經營,食物有質素而價錢平民的餐廳。我未食主菜,只是飲南瓜湯已經叮一聲,只有南瓜、薯仔和洋蔥便烹調了好好味的南瓜湯,淡淡南瓜肉!仲有我欣賞的黑糖手工包,老闆說完全自己製不加任何香精等化學添加物,真的和一般集團麵包的口感天淵之别...加上主菜的香草牛油燒春雞,加拿大穀飼豬鞍和自製蛋糕,樣樣用心製作,就是這一份莫名感動...我相信老闆好快應該越來越多客,希望繼續讓我們在壓力大的香港,仍有一個地方給我們多一種心滿意足!❤️

2020-03-27 167 views
老朋友係需要見嘅♥️, 雖然疫情緊張😷 ,但好想出嚟鬆一鬆 😩。好彩搵到呢間餐廳 有人流管制 👍,聚集人流較少, 食得開心又自在, 環境清靜悠閒, 裝修特別。💯之前都食過呢間餐廳既🏠, 知道係需要預約先可以食。 提早預訂咗三個套餐,1) 日本極上西冷扒配紅飯🐴 2) 穀飼豬鞍扒配薯菜🐖。 但係今日嘅套餐,囡囡唔係好岩食, 好彩店東好相與 ,額外比我選擇一份 3)白汁雞肉意粉🐔, 囡囡食到舐舐脷。👧日本極上西冷扒配紅飯🐴: 香濃牛味,口感軟糯 👍,而紅飯吾係紅米,而係茄汁味既「有味飯」👍穀飼豬鞍扒🐖: 有驚喜 ! 喺出面我係唔會選擇豬扒, 因為好多時都鞋烚烚🤔。 但係今日食過呢間餐廳嘅豬鞍扒 ,令我喜出望外 😍,超級juicy ,口感軟糯, 一試難忘。💯白汁雞肉意粉 : 濃濃嘅奶香味,好creamy今日朋友生日🎉,但係今日先見到佢哋某社交平台原來有甜品叫🍰, 雖然知道要預早訂餐 ,但都硬著頭皮問下餐廳, 可惜時間短促 ,未能安排😑。但係店東好好,知道我哋有朋友生日🎂 , 所以格外開恩 ,幫我哋準備咗4分焦糖燉蛋。好有愛啊 !😍整體而言, 呢間餐廳係性價比高😎,區內驚喜之選,服務好, 一定會

白汁雞肉意粉 : 濃濃嘅奶香味,好creamy

整體而言, 呢間餐廳係性價比高😎,區內驚喜之選,服務好, 一定會再幫襯

2020-03-26
Type of Meal
Lunch
Celebration
Birthday
  • 厚切日本極尚西冷扒
  • 煎焗厚切加拿大穀飼豬胺扒
2019-12-31 435 views
主廚煮既每個菜式都令人有驚喜。不管外觀設計還是用料既配搭都非常新鮮同有創意。簡直係味覺同視覺既享受。環境舒服,如果人多可以直接包場,唔洗出去同人逼。地理位置又方便,正呀!同埋最特別既係廚房係開放式既,可以一路睇住個主廚煮野食,又望到d食材是咪新鮮,即刻放心哂,廚師仲好好人咁一路煮野食一路同我地分享食材點煮係最好。重要既野要講三次:性價比非常高高高
重要既野要講三次:性價比非常高高高

2019-12-31 284 views
之前第一次食係朋友介紹去食生日飯,地點方便,地鐵行過去幾近。啲野食超好味,主廚好有心咁係廚房整野食,環境舒服,超岩一班朋友去食飯傾計。第二次再去都有叫番上次既野食,簡直食過番尋味🤤嗌左咁多野食,每樣都好推介❤️連平時好怕食豬扒既我,都係咁食香烤豬扒🤤🤤雞胸肉藜麥沙律德國脆豬手安格斯牛扒雜菌肉醬意粉西班牙海鮮燉飯德國腸拼盤香烤豬扒水牛城雞翼 橙蜜雞翼煙三文魚雜菜沙律跟餐配湯同飲品 同前菜同埋咁岩朋友生日,就試左主廚自己整既香蕉蛋糕。最鐘意就係可以自己揀用咩材料整,岩哂唔同人既需求。重點係咁好食同高質素,價錢都超抵。呢個價錢完全係出面食唔到咁高質既野。只能說,下次再有朋友生日,又會再去食😌

第二次再去都有叫番上次既野食,簡直食過番尋味🤤

雞胸肉藜麥沙律
煙三文魚雜菜沙律
跟餐配湯同飲品 同前菜

2019-12-27 164 views
2019-12-14
$330 (Dinner)
Celebration
特飲 青檸梳打
巨大蝦頭
  • 特飲青檸梳打
2019-10-28 631 views
喺葵興 KCC 食飯食到冇嘢好食 , 間唔中都會去附近嘅工廈搵食 , 今次就嚟試下新嘢 ! 🧐🧐食店無加一 , 仲做緊 9 折 😏😏 , 提提大家要預約同提前點餐 ,  食店地方闊落 , 裝修簡潔乾淨 , 一坐低店員就送上沙律 ~沙律新鮮 , 調味啱啱好 !忌廉湯 好足料 😲 驚喜位係有薯仔粒同雞肉粒 ! 呢個湯絕對有誠意 , 唔係麵粉湯 , 同行友人都大讚 👍餐包係店員自家製 😲 好有誠意呀 !!! 外表同一般嘅餐包唔同 , 質感比較實淨 , 個人覺得正正常常 , 友人覺得幾特別 , 唔錯 ~ 黑松露海鮮大蝦扁意大利麵 ($78) 一上菜好香呀 🤯🤯 !! 有 4 隻蝦咁多 , 蝦炸得好香脆 , 如果唔介意可以連埋蝦殼食 , 調味都做得好好 !意粉黑松露味甚濃 , 硬度適中 , 略嫌油左 dd , 成個意粉份量都幾大 🤗 正常食量女生表示好飽 ! 香煎一口黑椒牛柳配紅飯 白蘑菇洋蔥汁 ($68) 牛柳粒好香 , 好腍 , 有肉汁 !! 白蘑菇洋蔥汁同樣出色 , 食到辣辣地嘅洋蔥味 , 好特別 , 同牛柳粒好夾 !不過牛柳粒份量好少 🙁🙁 正常食量女生只係僅僅夠飽 煎焗厚切加拿大穀飼豬
沙律
新鮮 , 調味啱啱好 !
忌廉湯
餐包
係店員自家製 😲 好有誠意呀 !!!
黑松露海鮮大蝦扁意大利麵 ($78)
香煎一口黑椒牛柳配紅飯 白蘑菇洋蔥汁 ($68)
不過牛柳粒份量好少 🙁🙁 正常食量女生只係僅僅夠飽
煎焗厚切加拿大穀飼豬鞍扒配黑松露意大利麵 紅酒蜜糖醬 ($88)
呢個餐等左好耐先上菜 😥😥 ...
一上菜同樣香噴噴 🤗🤗 豬扒份量合理 , 肉質又腍又多肉汁 , 勁好味 😍 調味亦都啱啱好 !!
個紅酒蜂蜜醬都好特別 , 望落去係紅酒嘅顏色 , 點落去係蜜糖質地 !

餐茶
凍熱飲都幾大杯 , 友人試左佢嘅奶茶 , 覺得幾好飲 ~
朱古力布甸
店員仲送咗朱古力布甸畀我哋食 , 朱古力味淡左 d , 但勝在唔係好甜 , 不過質地太實淨 , 唔夠滑 🤔

整體嚟講 , 地方坐得舒服 , 傾計一流 , 仲有 wi-fi ,
店員有禮 , 食物質素屬中上 🤤🤤 , 依家仲有 9 折 😜😜😜
喺葵興區嚟講性價比幾高 , 一定會再嚟 ! 亦都推介大家嚟支持下呢間小店 !! 😊😊
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
  • 忌廉湯
  • 煎焗厚切加拿大穀飼豬鞍扒