雅翠燒味小廚

雅翠燒味小廚 (Closed)

雅翠燒味小廚 (Closed)
Dura Master
價錢適中價廉物美燒味飯
Dura Master
Level 4
2018-03-24
Follow
平時都有食開燒味飯,主要係因為平平哋但係又唔夠飽肚而且自己對叉燒同其他燒味都有一份熱情位於畢街嘅呢間燒味舖佢都有賣燒味飯。而且可以打包咁一盒就大概三十幾蚊如果係中上環嘅價錢嚟講我覺得完全係適中 而且佢啲燒味係外表睇落嚟都已經好唔錯的確食起上嚟都唔錯咁。今次食咗個叉燒燒鴨飯,,首先講下個叉燒肉汁多就一定不在話下。主要係咬起上嚟唔會好硬軟淋食中。。至於燒鴨皮就真係脆稍為嚴佢啲肉就比較少可能要加多10蚊轉鴨肶先好味但係以一個正正常常嘅叉鴨飯嚟講絕對值中上級Read More
燒腩仔
叉燒燒鴨
jong818
兩餸一湯
jong818
Level 2
2018-03-21
Follow
中午吃飯要快、靚、正,就試試這間茶餐廳。我堂食,兩餸一湯,$42,不錯。其實外賣,不加湯的話,可以$33,但是一不想回office對著電腦輻射吃,二還是想喝湯滋潤一下。叫了豆豉蒸龍利柳和芥菜,好吃的住家菜,但是如果是蒸新鮮魚如鯇魚就好了,當然我知道這個價錢不可以期望太多,已經很不錯,會再來:)Read More
Superlover920
抗通脹的美味住家小廚
Superlover920
Level 4
2018-02-22
Follow
早上收到同事推介的傳單,原來在公司附近有一間$33便可以吃到兩餸飯的小店,於是決定中午在這小店叫外賣,由於自取全個餐減$7 ,即是$33就可以完成一個中午飯,實在太經濟實惠,所以決定要試一試是否物有所值。這店舖每天都有八個餸選擇,今次我就選擇了番茄蘑菇炒蛋和四季豆炒肉鬆,由於在上環一到了中午時間(即十二點半至一點半)期間,往往叫外賣打電話下單,一係就線路繁忙,一係就長響沒有人接聽,所以叫中午飯都不容易。而這間店舖下單有個很方便的方法,就是他們會接受WhatsApp落單,我十二點四十五分下了WhatsApp單,他們很快便回覆OK ,於是我一點鐘落去攞外賣,外賣已經準備在枱上了,真的很方便。一打開外賣飯盒,每一個set都是跟兩個飯盒,一盒是裝白飯,一盒是裝兩個餸,份量算是很大份,蘑菇蕃茄炒蛋,蛋炒得很滑、吃到裏邊真的有細細粒的蘑菇碎及番茄粒,味道都是我心中所想的差不多; 而另一個餸四季豆炒肉鬆,份量方面四季豆也是很多,唯一四季豆有少少鹹,但總體味道也不錯。總括而言, $33的午餐暫時是我食過上環裏邊最平的量大大份又足夠,真的是價廉物美抗通脹之選。Read More