我由細到大都係住係長沙灣區,而且好鐘意食野,更加離唔開宵夜啦 尤其對燒烤更加係情有獨鐘!聽哥哥介紹話呢度有海鮮類燒,所以特登過嚟試下。是次order咗燒大眼雞,燒北寄貝,燒茄子,燒雞肶,燒韭菜。(全部小辣)由於我都鐘意食辣,覺得小辣唔太辣,所以下次會食中辣。值得一讚嘅係燒大眼雞,店員果然無介紹錯!火候控制得唔錯,唔會燒得好乾,我本人覺得燒魚更能帶出魚嘅鮮味(Yummy!!)下次會試埋其它燒魚,因為我特別鐘意食燒出來嘅魚。北寄貝刺身就食得多,燒就第一次試,加左d蒜蓉落去,味道好鮮甜!其它食味都ok,因為我自己係極之鐘意食海鮮嘅人,同我一樣咁鐘意飲飲食食嘅朋友一定要嚟試下丫 另外!著厨師衫嘅店員好有禮貌。

另外!著厨師衫嘅店員好有禮貌。
2014-01-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Last Night Supper
2013-11-22 444 views
之前喺附近食野無意中見到呢間門口串燒檔,心諗佢淨係做外賣?原來唔係,隔離有間舖仔好細個門口係屬於呢間舖既,可以入去食既 入去坐低嗰刻見到有臘味飯($25)喎, 整返個同同事share先,由於主打係想食串燒,所以....飯只叫一碗。好似蛇舖食既臘味飯size,由於一黎就比我分左兩碗,所以....無相睇。臘既中間嗰層唔上色,有d飯仲係白色既,而且d飯好濕﹑ 花生好多,但係臘味又少,呢個飯麻麻。不過我地一心諗住食串燒,所以飯唔好食都無乜所謂,串燒即燒,所以要等一陣,不過都算快手,我地未食過,驚會好辣,所以全部都叫左小辣。首先有燒韮菜 (小辣)好味道(黎嗰時有枝櫼吉住架,不過我拆開左先記得要影相)燒司華力腸(小辣) 同雞腎(小辣),我又係食到一半先記得影相,呢兩樣都好味呀!(下面深色d嗰兩舊係雞腎呀!當然佢岩岩上枱嗰時唔係得咁少啦!)燒茄子(小辣) 呢個我同同事都覺得太濕啦!如果可以燒乾d應該會好味d!上面嗰d係蒜蓉最後黎個燒雞扒(中辣) 由於不甘只係小辣,想試下中辣我地食唔食到,所以呢個叫左中辣,哇.....小辣同中辣都相差好遠下,堅辣呀!不過又幾好味喎!如果食得辣既朋友,仲有一辣同超辣可以

首先有燒韮菜
燒韮菜
燒司華力腸(小辣)
同雞腎(小辣)
燒司華力腸+雞腎
燒茄子
最後黎個燒雞扒(中辣)
 由於不甘只係小辣,想試下中辣我地食唔食到,所以呢個叫左中辣,哇.....小辣同中辣都相差好遠下,堅辣呀!不過又幾好味喎!如果食得辣既朋友,仲有一辣同超辣可以揀。對唔住,我真係唔慣影完相先食野,所以...呢塊扒我影既時候係無左兩舊架!
燒雞扒
Other Info. : 佢地仲有d午餐揀,$25一個包埋野飲架!幾抵食架!雞扒飯嗰d扒都係一樣即燒架~~
2013-11-21
$48 (Lunch)
燒韮菜
燒司華力腸+雞腎
燒雞扒
兩星期前,因為要到附近的安老院探婆婆,所以跟男友到了這間食肆吃晚餐當進入食肆時,已經看到店外的行人路滿佈油污,心想可能是燒烤過程滴到在地上,也不太為意入到店內,地上也有油淋淋的感覺,好像在溜冰之後,我們點了幾樣東西以下每一樣作一個評論燒雞比飯:雞比燒得太燶,面o個D都燒到好黑下,食落去味道一般,我覺得係全靠燒烤粉黎調味燒雞翼:大致上同雞比差唔多,都係太燶,燒烤粉太多食完好似好口渴咁章魚肉餅飯:個肉餅賣相麻麻,望落去有D瘀瘀黑黑既感覺,入口肉質一般,唔夠彈性安格斯牛柳粒:呢樣算係OK,口感跟味道算不錯鮮竹牛肉:賣相也是一般,食落去牛肉有不太新鮮既感覺燒茄子:有D蒜容,味道算不錯金菇肥牛:普普通通,算過得去最後結帳:$17X,感覺有點貴(應該算了加一服務費)
入到店內,地上也有油淋淋的感覺,好像在溜冰

之後,我們點了幾樣東西
以下每一樣作一個評論
安格斯牛柳粒:呢樣算係OK,口感跟味道算不錯
鮮竹牛肉:賣相也是一般,食落去牛肉有不太新鮮既感覺
燒茄子:有D蒜容,味道算不錯
金菇肥牛:普普通通,算過得去
最後結帳:$17X,感覺有點貴(應該算了加一服務費)
Other Info. : 另外,在用餐後,看到有兩位貌似黑漢的人物在大吵大罵,原來是為了加一服務費在爭吵 其中一位跟店員說:你當這裡是大酒樓嗎?收加一服務費? 最後有一位好像是老闆的人,出來跟他們說:不用收加一了 我再細看店內跟點心紙上的確沒有列明,要收取加一服務費 這個行為好像有點對其他客人不公平,如果大吵大罵就可以不用收加一服務費 對我們這些不會大吵的人,何來公平? 還有,食肆的衛生情況有待改善
2013-05-05
$90 (Dinner)
  • 燒茄子
2013-05-15 254 views
過了晚飯時間, 已是不早的時候, 在車上兜了很久, 看見此店, 便停下醫肚, 不理是什麼, 就放膽吧!坐在裡面, 看著可以自己填寫的點餐紙, 由串燒, 點心, 小炒, 飯麵, 湯麵, 蒸飯, 至甜品都有, 實在太意外 眼見只有幾名穿著廚房服的師傅出出入入, 由煮理到服務, 都是一手一脚, 全男班, 很特別呢入味, 香脆, 說完!雖然賣相一般, 但師傅是一整條燒, 邊燒邊塗秘方醬汁, 最後剪碎上, 真是很脆皮, 很美味翠玉瓜 - 香甜剛好熟而不會過火雞軟骨 - 不過不失豬頸肉 - 爽脆有咬口, 味道不錯點心類出動, 點了一份金錢肚, 絕不比任合酒樓的差, 甚至可以說很好, 沒腥味, 咬下容易且沒渣!飯軟身, 而且不少, 牛肉餅亦很美味, 都是份量很好, 再加一隻煎蛋, 絕配!

入味, 香脆, 說完!
雖然賣相一般, 但師傅是一整條燒, 邊燒邊塗秘方醬汁
, 最後剪碎上, 真是很脆皮, 很美味
翠玉瓜 - 香甜剛好熟而不會過火
雞軟骨 - 不過不失
豬頸肉 - 爽脆有咬口, 味道不錯
2013-05-04
$60 (Last Night Supper)
2013-04-28 210 views
工作完了和5個朋友們去吃這間很有名的串燒同儕推介這裡的燒茄子,我們先order了一客,各人一試,嘩! 溶了在口由於同一晚有很多人也order燒茄子,我們也立刻再order一客,已是這晚全店的最後一條了!!! 太搶手,只因太好吃燒韭菜:很咸,不知道是不是把它們浸了咸水...... 搞得我們都要order 啤酒來止渴燒臘腸:這個很好吃,我不喜歡吃臘腸的人也覺得好吃,感覺像是台灣的燒香腸! 燒芝士腸和燒翠玉瓜,這2個餸普普通通燒雞軟骨:這個等了很久,雞軟骨很入味,是調味料的功勞燒鵪鶉蛋:這個極推介大家一定要吃, 1串4粒,放進口裡一咬,溶了在口,像半熟蛋!!!! 燒多春魚: 每條不一定有春,所以好不好吃也不盡相同,我的沒有春,所以我覺得一般,但同僚就有很多,所以他覺得好吃。還燒了很多東西,實在未能盡錄~~~~ !!! 下次我要帶我另一半去吃!!! 聽聞這裡的盅飯也是不錯的喔!而且店裡的人很好~
工作完了和5個朋友們去吃這間很有名的串燒

太搶手,只因太好吃

燒芝士腸和燒翠玉瓜,這2個餸普普通通

燒雞軟骨:這個等了很久,雞軟骨很入味,是調味料的功勞

還燒了很多東西,實在未能盡錄~~~~ !!!

下次我要帶我另一半去吃!!! 聽聞這裡的盅飯也是不錯的喔!

而且店裡的人很好~
2013-04-26
$66 (Last Night Supper)
  • 燒茄子,燒鵪鶉蛋
2013-01-04 120 views
經過成日見到好多人等緊串燒@@"但冇人寫食評喎。就由我來做第一個吧。許願樹的確係長沙灣宵夜的好地方。因為它的串燒好好味,又開得夜,價錢亦合理。 食物總結如下:雞比:超好味,雞好滑好juicy(如外賣會成隻比你)雞亦:好好味雞腎:好味,夠爽雞軟骨:好味,夠爽,唔厚粉茄子:非一般的茄子。茄子上有蒜容肉碎,加埋佢的汁,好味又juicy金菇: 好味牛肉粒:好味唔un其他普通的食物有豬頸肉,牛肉,羊肉,多春魚,脆玉瓜,芝士腸,鴨胸。(其實都好食,只係相對上面好食個啲食物普通)
食物總結如下:
雞比:超好味,雞好滑好juicy(如外賣會成隻比你)
雞亦:好好味
雞腎:好味,夠爽
雞軟骨:好味,夠爽,唔厚粉
金菇: 好味
牛肉粒:好味唔un