2018-12-28 148 views
雖然服務都ok, 地方都闊落,但呢度地點唔方便,無位泊車,坐地鐵就無問題,坐巴士都要行! 放工時候官塘工廠區塞車塞到爆 係人都知道 ,加上駱駝漆大廈。泊車位要20蚊個鐘 ,食嘢無優惠,仲成日爆棚! 所以 要考慮埋呢一點!
2018-12-27 6486 views
自轉BBQ 已經想試幾個月,呢日終於的起心肝同男朋友一齊試,放工後尼到人頭湧湧既觀塘,原來就係駱駝漆大廈上面。一上到5樓左邊就係喇,如果早食仲可以有8折tim店員好快就安排我地入座,餐廳都幾大,容納到好多人,每張枱都好鬆動,岩晒大班朋友一齊燒。menu 除左有燒烤食材,仲有D 佢煮比你食既食物,飯,海鮮等等。我地叫左一人餐A同B.餐碟有分隔, 比你隔開唔同既醬料。燒烤除左配蜜糖,梗係要有孜然粉,呢度仲有三款咁多! 夠晒惹味啦。凍檸茶檸檬新鮮唔澀野食尼喇,一大隻船放晒野食好誇張呀!仲一串串串起晒,唔洗整污糟對手!!芒果沙冰,燒烤熱辣辣梗係要配凍冰冰特飲,芒果味唔太濃,同埋唔好擺咁近個爐呀,會快融D呢個特製爐同平時既好唔同,將串燒卡住係爐既一個個邊位,佢就會識得自己轉位,包保360度都平均受熱!另外叫既熟食質素都好好!蒜蓉落足料。唔單止抵食同好食,呢度有樣野簡直冇得彈,係冇油煙!大家都知其他日式燒烤好韓燒好傳統BBQ都好,燒完之後個頭同成身都有陣味,但係自家燒吧燒完之後都係冇味架! 同埋成間野唔會話好煙霧彌漫咁,值得推介!!!!
自轉BBQ 已經想試幾個月,
呢日終於的起心肝同男朋友一齊試,
放工後尼到人頭湧湧既觀塘,
原來就係駱駝漆大廈上面。
一上到5樓左邊就係喇,
如果早食仲可以有8折tim

店員好快就安排我地入座,
餐廳都幾大,容納到好多人,
每張枱都好鬆動,岩晒大班朋友一齊燒。
menu 除左有燒烤食材,
仲有D 佢煮比你食既食物,
飯,海鮮等等。
我地叫左一人餐A同B.

餐碟有分隔, 比你隔開唔同既醬料。

燒烤除左配蜜糖,梗係要有孜然粉,
呢度仲有三款咁多! 夠晒惹味啦。

凍檸茶檸檬新鮮唔澀

野食尼喇,一大隻船放晒野食好誇張呀!
仲一串串串起晒,唔洗整污糟對手!!

芒果沙冰,燒烤熱辣辣梗係要配凍冰冰特飲,
芒果味唔太濃,同埋唔好擺咁近個爐呀,會快融D

呢個特製爐同平時既好唔同,
將串燒卡住係爐既一個個邊位,
佢就會識得自己轉位,包保360度都平均受熱!

另外叫既熟食質素都好好!
蒜蓉落足料。

唔單止抵食同好食,
呢度有樣野簡直冇得彈,
係冇油煙!
大家都知其他日式燒烤好韓燒好傳統BBQ都好,
燒完之後個頭同成身都有陣味,
但係自家燒吧燒完之後都係冇味架!
同埋成間野唔會話好煙霧彌漫咁,值得推介!!!!
2018-12-11
$200 (Dinner)
觀塘駱駝漆大廈的自家燒吧,真是燒得非常開心,自在,食得美味。餐廳座位闊敝,座位整齊舒適,布置了聖誔燈飾,一派節日氣氛。燒烤任食放題,任飲任食$208/位,有加一服務,21:00後9折。燒烤前先說一說可謂是香港最先進的燒烤爐,可以燒出令人再舒服及享受又美味的燒烤方式,放串燒上去可以自轉燒烤,客人自行添加喜好的醬料直至燒烤好,不會像炭爐及鐵板燒烤,會導致大量燒烤的材料燒焦及要換燒烤板,真是讚,讚,讚。坐下後先看看熟食,有燒雞,雞翼,粉絲蒸硯,東風螺,還有原條鼓汁蒸魚等。燒雞很是嫩滑有雞味,非常香。跟著就到燒烤區,見到有肉類及蔬菜,有燒牛舌,燒雞肉串,豬肉串,新疆羊肉串,燒豬腩肉串,澳洲牛肉眼串,燒雞翼串,粟米,脆肉瓜 ,厚切午餐肉及紫心番薯...等,非常多種類。燒烤種類繁多,花多眼亂,我們取了一些自己喜愛的材料燒烤,牛肉串,雞肉串,燒雞翼,粟米,魷魚仔,燒菠蘿,大蔥雞肉串,牛肉豉椒串...等等等等,還有秋葵,多春魚...。最愛是燒雞翼,燒得肉嫩多汁,塗上的醬汁非常美味,令雞翼更加惹味,還有牛肉串,雞肉串...等,唉呀,不盡錄了,真是太多太美味了,非常好味哦,令我食到停不了口,至今想起還真是

餐廳座位闊敝,座位整齊舒適,布置了聖誔燈飾,一派節日氣氛。

燒雞很是嫩滑有雞味,非常香。

最愛是燒雞翼,燒得肉嫩多汁,塗上的醬汁非常美味,令雞翼更加惹味,還有牛肉串,雞肉串...等,唉呀,不盡錄了,真是太多太美味了,非常好味哦,令我食到停不了口,至今想起還真是回味。

還有飲品生菓及甜品,任飲任食,價錢抵食又美味,食得非常開心滿足又美味,很久沒有燒烤這麼自在,盡興又美味了,下次再與家人一齊來享受美食。

2018-12-26 3920 views
公餘課後與同學仔吃完晚飯才回家,本我們有3人,但其中1個病倒了,連堂也沒來上!同學仔最近接到的單張發現在附近(觀塘區) 有自己燒的食店,本以為是在天台的燒烤場,原來是在工廠大廈內,7時前結帳有88折(好似到期了) ,可惜我們過了時;這裡用餐時限2小時,自助形式。有侍應向我們講解如何操作這部有趣燒烤爐,用具怎用,不同口味的醬汁(蜜糖燒烤醬鎖住肉汁不流失,必用) ,孜然粉及即時下單點飯,粉,菜,飲品,但有些燒海鮮及飲品需另加錢的!4個凍櫃,一個放沙律,前菜及甜品,一個放串燒,一個放罐裝飲品,另一個小的冰櫃放雪。食物的生熟程度自己話事,不過首要條件是品質,雖然這些都是凍肉,品質也不錯,如牛肉粒,有牛味,不會韌,有些會有少少筋,但ok, 羊肉粒,燒起有微微的羊羶味,腍有咬口,多春魚完整,菠蘿需燒耐一點甜味才出來,很久未有吃過(自己不會買來燒) 的棉花糖,午餐肉,魷魚仔 等等先取沙律來吃,櫃上還有不同的冷盤小吃,各式水果,還發現旁邊有三個熟食盤,當然即時夾一些試試。不得不說的是蒜蓉焗蠔,朋友吃了超過10隻,另外有炸蠔,大蜆,東風螺等。熟食的雞翼彼香脆,餃子,油菜等等正常。久不久吃一頓這樣的餐也可

,午餐肉,魷魚仔 等等

熟食的雞翼彼香脆,餃子,油菜等等正常。
久不久吃一頓這樣的餐也可以,有得自己玩,有煮,有飲,還有前菜,甜品,如果限時變為2.5小時更好!

2018-12-19
Type of Meal
Dinner
2018-12-26 179 views
臨時book都有枱,幾好玩,寫下食評先:今日聖誕節,要280位再加一,埋單317大洋,唔平,但由佢啦,咁遲book,又想試下,照食啦(上網見KOL介紹)由book枱到現場,都覺得職員好nice, 望落啲人都女仔young,全部無譚仔口音😅食物方面唔算好多選擇,食物係以自取為主,食過既有豬:义燒,腩肉;牛:牛肋肉,牛肉粒,牛舌;雞:單骨雞翼,雞肉,菜:粟米,翠肉瓜,菇s; 其他: 多春魚,丸,腸等。另外都有冷盤,包括有沙律菜,牛奶布甸,煙三文魚撻,帶子撻等小食可以自取,佢仲有啲小食可以落柯打叫,免費既,有黑松露薯條,炸餃子等....枱面上除咗有主角-串燒爐之外,仲有三隻味既孜然粉,有辣味,花生味同原味,另外有三隻醬for燒緊時查,包括茄汁(好奇怪,淨係用過黎點時薯條),义燒醬同泰式醬汁佢啲冷盤小食唔錯,我食咗兩個三文魚撻,佢係用麥芽餅乾做底,有蕃茄,青瓜,雞蛋,好食。串燒方面,佢個牛肋肉同豬腩係讚既,個豬腩我食咗幾串,雖然肥,但燒完勁脆,咬落有豬油渣既感覺,忍唔到口一食再食,牛肋肉好冧,但有食到少少筋位,但整體ok, 佢呢個爐燒多春雨ok喎,唔會燒爛,可以原條上,佢另外個墨魚丸都幾好,但
臨時book都有枱,幾好玩,寫下食評先:

,佢另外個墨魚丸都幾好,但食過一轉之後就唔見refill lu.....

佢整體食物質素幾好,我地兩個人坐4人枱,好闊落,職員態度好,會留意你啲食物熟未,知道我地食得辣,有仲攞咗隻麻辣粉俾我地食,好nice

但唔好既係由於食物係自取,如果人多時,攞食物既位置會比較迫,而且佢提供既茄汁真係有啲奇怪,如果佢有提供沙爹醬,蜜糖可能會好啲
2018-12-25
$320 (Dinner)
Celebration
Christmas
  • 豬腩肉
2018-12-24 151 views
聽同事說觀塘有一家串燒放題,每枱有一座識自己轉的串燒烤爐,聽落幾得意,今晚約朋友去試試。餐廳位於駱駝漆大廈,都幾方便。餐廳環境寬敞,坐得幾舒服。二百幾蚊位,任飲任食,而家仲做緊88折,抵食!自助沙律吧沙律吧跟平常的不同,這裡有一些特別的小食,例如玉子沙律蛋夾餅、雞胸沙律夾餅、八爪魚等等。此外也有一些甜品,但我太飽了,最後沒有吃。串燒串燒方面,豬/牛/雞/羊 當然不少得,自己去自助串燒吧拎。店員好細心教我燒,落燒烤醬料的先後次序好重要。睇住啲串燒自己轉下轉下,好得意。當然味道也不錯,肉質幾新鮮,多汁。真係睇得食得又玩得,滿足三個願望。除左肉類,仲有丸類、芝士腸、菠蘿等等,當中最強勁推薦既係棉花糖,識食既你當然必燒啦!除了自助串燒,還可以用手寫單點菜,以下為推薦的:芝士蒜蓉焗生蠔焗生蠔好食,很新鮮,芝士蒜蓉很足夠,十分惹味!一開始叫2隻試試,唔夠喉,我自己再叫多半打。最重要不用自己燒,一上枱就食得。原個菠蘿雞粒炒飯在菜單上標記了必食,叫了一客來試試。炒飯金黃色,很入味,菠蘿也很多。味道跟泰國餐廳相似,不錯!腐乳通菜即叫即炒很有火喉,通菜很爽口,腐乳夠多很滋味。食肉食膩左,不妨食個菜平衡一下

自助沙律吧

串燒

除了自助串燒,還可以用手寫單點菜,以下為推薦的:

芝士蒜蓉焗生蠔
焗生蠔好食,很新鮮,芝士蒜蓉很足夠,十分惹味!

原個菠蘿雞粒炒飯

腐乳通菜
即叫即炒很有火喉,通菜很爽口,腐乳夠多很滋味。食肉食膩左,不妨食個菜平衡一下!

芝士黑松露炸薯條
薯條即炸很香脆,不錯的。但芝士及黑松露的味道不夠濃,如果能獨立弄一個芝士黑松露醬汁,味道會更突出。

蒜蓉焗扇貝
扇貝散叫$12 一客,因我個人很喜歡食焗扇貝,叫了一客試試。都幾大隻,幾鮮甜,算是值得的。

鐵板錫紙焗金菇菜
朋友喜歡金菇,也散叫一客($18)。金菇份量很多,像平時街市買的2-3包的份量,算是抵食。
拌著金菇的醬汁有點酸,我個人不太喜歡酸汁。如果改為蒜蓉牛油汁便更好了。

飲品方面,叫了凍柚子蜜,大大杯,很解渴。我加$6 嘗試了藍金橘有子梳打,有驚喜,像酒吧飲的cocktail,果味濃厚。
朋友也加了$9 嘗試了椰汁沙冰,她說很像椰汁大王的味道,十分讚!

總的來說,這裡食物及飲品的質素很高,串燒烤爐很有玩味,下次我會帶屋企人來試試。
2018-12-22 144 views
我極鐘意食串燒 但係餐廳自己燒都係第一次!點咗自家至尊海鮮船啲串燒擺晒係架船度 嘩幾咁壯觀!排得好靚 打卡一流哩個餐係for兩個人食的每樣野都有兩串 總共有幾十串串燒😂聽落好似好多咁 但其實一路慢慢燒一路傾計一路食 食食下就食晒😋當中有海鮮 肉類 亦都有墨魚丸呀棉花糖...係非常豐富!哩度燒串燒好特別 部機會自動將串燒不停360度咁轉!又新奇又方便又燒得均勻 食物品質仲要出乎意外 係好好食!高質另外我地仲點咗個菠蘿炒飯都好足料 係泰國餐廳菠蘿炒飯既味道!😋而家既天氣真係好啱黎哩度燒串燒係室內燒 暖笠笠 又方便 又好坐最啱同朋友黎邊食邊傾 唔洗趕住走
我極鐘意食串燒 但係餐廳自己燒都係第一次!

點咗自家至尊海鮮船

而家既天氣真係好啱黎哩度燒串燒
係室內燒 暖笠笠 又方便 又好坐
最啱同朋友黎邊食邊傾 唔洗趕住走
2018-12-21 220 views
我係一隻好懶嘅<為食小肥兔🐰>,想食野又唔想自己動手,最近天氣又咁鬼凍☃️,如果有人可以燒埋串燒畀我食就好喇。🤤🤤🤤點知原來呢個不是夢💭,近近地喺觀塘市中心已經有間串燒店係有<自動串燒機>可以幫我燒埋!!😍😍😍食店叫<自家燒吧>,上到去地方非常寬敞而且冷氣夠!!即使串燒機喺你面前燒到<興烚烚>,但你自己都唔會覺得熱。🔥❄️🔥❄️每台的座位都非常舒適,而且串燒機就內置係枱中間,坐定定就可以食🍢,只要唔伸手🖐🏻過去就唔需要擔心火爐🔥會郁來郁去而整親,安全又放心。👍🏻👍🏻👍🏻第一眼就俾這個海鮮船2人餐(C餐)所吸引,可惜食肉獸老公唔多喜愛吃海鮮🦐,唯有下次先同朋友來吃這個吧。👩🏻‍🦰👱🏻‍♀️懶兔仔就係唔想散叫,所以我決定點1人A餐~精選串燒大會🍢,有牛🐮以外仲有雞🐥,羊🐑,豬🐷,仲有不同蔬菜🥕🌽🍅,絕對啱曬我。😋😋😋而牛魔王老公當然要點B餐~牛魔王皇牌串燒🐮🐮🐮除了有不同蔬菜外,最重要是有大量的牛,牛,牛和牛,真係開心死佢😂😂😂若果依然不夠或喜歡單點的朋友當然可以另外散叫<燒多一點點>,價錢亦十分公道。👍🏻👍🏻👍🏻〈

蜜桃香芒梳打(左),越南青檸梳打(右)

〈蜜桃香芒梳打(左),越南青檸梳打(右)〉
要串燒又點可以唔嗌野飲,味道不過甜而且都幾大杯夠解渴,cheers~~🍹🍹🍹

醬料和調味在串燒中絕對不可缺,三款醬汁和普通的原味和辣味孜然粉外,還有花生🥜孜然!!搭配各式肉類亦很適合。👍🏻👍🏻👍🏻
A.精選串燒大會+B.牛魔王王牌串燒

〈A.精選串燒大會+B.牛魔王王牌串燒〉
等了一會兒超豪華的串燒船就來到了,擺放得如此美觀,相機先食然後放上社交媒體是常識吧😈😈😈

串燒只需我們放在機上就會自行轉動,串燒機熱力夠,燒熟食物冇難度,我們正常速度吃的情況下根本就是串接串咁食,好爽快。👍🏻👍🏻👍🏻

肉質方面亦令人喜出望外,肉類不會話肥淋淋多肥膏,肉質結實絕不是比化學品拿到冧曬那種,高質高質!!👑👑👑

基本上隨手燒那款肉串都可以燒得好靚(其實店員有時經過都會幫手望下,如果見我哋擺得唔啱位或差不多過熟就會提我地,所以不須特別技巧都可以有靚串燒食,好爽🤤🤤🤤)
總結:地點方便,坐得舒服,有自動串燒機燒埋俾你食,仲要係零技巧都可以燒得靚!!我已經book好枱下星期同屋企人再來了。❤️❤️❤️
2018-12-04
蜜桃香芒梳打(左),越南青檸梳打(右)
A.精選串燒大會+B.牛魔王王牌串燒
2018-12-20 155 views
今日有舊同事來電,提議去自家燒吧食串燒放題,並說店內有自轉燒烤爐,不用自己拎住燒,而且除了任食多款串燒食品外,還有飲品任飲,熟食和甜品也是任食。約埋三五好友一起去食,邊食邊傾一樂也。我當然樂意參與!店內環境清潔,座位舒適。每張枱都設有自動燒烤爐。多款燒烤串燒食品任食,食物新鮮,醃肉也很入味!另一邊柜有沙律、小食和甜品。多款飲品任飲還有雪糕任食。只要將串好的食物放上自轉燒烤爐上,就可以等食。等候串燒食物熟時,還可以寫點餐紙叫些熟食食住先,我比較喜歡芝士蒜蓉焗生蠔、芝士黑松露菌炸薯條、日式炸餃子和魚肉豆腐。

店內環境清潔,座位舒適。

每張枱都設有自動燒烤爐。
多款燒烤串燒食品任食,食物新鮮,醃肉也很入味!
另一邊柜有沙律、小食和甜品
多款飲品任飲
還有雪糕任食。
只要將串好的食物放上自轉燒烤爐上,就可以等食。
2018-12-13
Type of Meal
Dinner
《自家燒吧》 #食在觀塘📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈1座5樓C號舖-平時好小去觀塘工廈個邊食野,但係平時都見人介紹得多,於是今次一於上去試下新野今次去左食一款好得意既自動串燒,最重要係無煙無味。仲係放題型式咁,你想食得多燒幾多都得啦。限時兩小時可以燒。佢係全自助既模式,自己出去拎串燒拎野飲。成人:$218 (7:00-9:00p.m)會有紙比你填下小食,飲品同海鮮既串燒,但海鮮就要額外加錢 (大約$7-$17)🔹鮮帶子$14/串帶子真係好新鮮,好大粒,燒完再落小小蜜糖汁就係好好味,但佢放題型式額外再加就有小小貴🔹炸薯條佢啲款係芝士黑松露薯條,仲係粗薯條而且好濃黑松露味,熱辣辣🔹焗生蠔仲可以瘋狂咁叫焗生蠔,雖然蠔肉比較細,但係好夠酸味焗到好香🔹雞翼食串燒點少得食雞翼,燒到少少金黃色,然後搽少少蜜糖汁,枱上仲有少少香辣粉🔹羊肉羊肉串燒自己燒,再配少少辣粉真係好香,唔會覺得好大浸蘇味串燒有肉有丸仲有啲蕃茄粒啊,翠玉瓜,所以除咗肉之外都仲有蔬果類可以燒,仲有沙津同雪糕,飲品任飲而且佢係全自動,只要放上過路上邊佢就會自動轉,岩哂又懶又貪食嘅你呀🍴9/10
《自家燒吧》 #食在觀塘
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈1座5樓C號舖
今次去左食一款好得意既自動串燒,最重要係無煙無味。

成人:$218 (7:00-9:00p.m)

🔹鮮帶子$14/串

🔹炸薯條
佢啲款係芝士黑松露薯條,仲係粗薯條而且好濃黑松露味,熱辣辣

🔹焗生蠔
仲可以瘋狂咁叫焗生蠔,雖然蠔肉比較細,但係好夠酸味焗到好香

🔹雞翼

🔹羊肉
羊肉串燒自己燒,再配少少辣粉真係好香,唔會覺得好大浸蘇味

🍴9/10
2018-12-19 87 views
知道promotion做緊88折即刻約朋友黎試,任食串燒勁抵食,仲有好多野揀·肉類有豬牛羊雞,又有唔同丸同冬菇,好正·好鍾意依到係自己燒一路慢慢燒一路食·會360度自己轉所以唔駛驚會焦掉·同埋d waiter係勁有心,成日會走黎睇我地可以食得架喇•我自己最鍾意燒魚同埋棉花糖·汽水都係任飲既不過自己貪得意叫左個芒果梳打 好好飲同埋個杯好靚 佢仲有d小食係任食既 薯條同沙律 得就要左好多件夾餅·同壕另外個別有d野要加少少錢 我忍唔薯叫左條18蚊既茄子 超好味 任食好抵食呀

佢仲有d小食係任食既 薯條同沙律 得就要左好多件夾餅·同壕

任食好抵食呀

2018-12-18 103 views
呢一間自家燒吧,其實一早已經想去試吓,終於都可以去食啦,大家唔好以為係工廠區內嘅餐廳夜晚會比較靜,錯喇,原來係好多人㗎😱,但一如我嘅習慣都會首先訂枱😝,確保自己唔使等太耐😂,準時六點到達,入到去環境非常舒適,兩個人坐一張大卡位✌🏻,服務員亦都非常有禮貌,以放題形式黎講,真係有好多嘢食選擇,串燒方面有好多選擇,雞、牛、豬、羊、丸、蔬菜🥬,唔好以為咁樣燒就會好乾身,燒完之後都仲有好多肉汁,味道確實係唔錯,而且仲有啲熱盤,豬肋骨,金菇肥牛、東風螺、燒雞等等......仲有沙律、冷盤、生果,而飲品方面亦係任飲,仲有雪糕🍦,你以為剩係得呢一啲嘢食,唔止,仲有炒飯、烏冬、炸物👍🏻,而且都有幾款不同味道嘅孜然粉,同埋亦都有燒烤專用嘅醬汁提供俾你,所以整體來講,除咗味道好好之外,嘢食係超多選擇,物超所值,值得一試👍🏻
2018-12-17 142 views
曾經係電視節目見到自轉串燒, 今晚終於有機會試喇 同事喺觀塘工廈返工報料, 趁住今個週末 一家人去試。餐廳改咗以放題形式, 任飲任食。 推廣期仲有88折。雖然係做燒烤但係餐廳內裝修新淨冇咩油煙味。 有兩三款煮食,小食剔紙仔任點, 有些特飲或特選美食可加錢order。飲品櫃 裏有各色汽水都係自取,  仲有雪糕同雪條。去到串燒吧枱, 好方便所有嘢都幫你串好仲分類,蔬菜,雞 ,羊,牛,豬。 仲有棉花糖蒜蓉包。檯面部自轉串燒機一開著就可以燒。有三種味道嘅孜然粉可供選擇。 有花生,原味和辣味。襯D肉仲係生嘅時候先抹上一層醬汁, 咁樣燒完會冇咁乾。凍檸茶葉和柚子蜜, 罐裝飲品以外嘅選擇。(不用加錢)串燒嘅肉類款式繁多, 牛肉類我推介同車厘茄一起串或大葱一起串的牛肉粒。有肉味燒完唔乾。串燒羊肉也很美味, 放些孜然粉更添風味。有款好似豬面肉(已熟) 燒完之后煙韌之彈牙 又入味食得過癮。牛脷都唔錯不過唔好燒太耐。如果需要澱粉質可選蒜蓉法包,自轉一會就可以食啦, 非常鬆脆又充滿蒜蓉香。 仲有炸薯角亦非常美味。蔬菜類首選燒冬菇和秋葵。 必定要塗上醬汁否則會好乾。 秋葵自轉一會就ok喇。自家製菠蘿不要錯過,

曾經係電視節目見到自轉串燒, 今晚終於有機會試喇
 同事喺觀塘工廈返工報料, 趁住今個週末 一家人去試。

餐廳改咗以放題形式, 任飲任食。 推廣期仲有88折。

飲品櫃 裏有各色汽水都係自取,  仲有雪糕同雪條。

檯面部自轉串燒機一開著就可以燒。
有三種味道嘅孜然粉可供選擇。 有花生,原味和辣味。

襯D肉仲係生嘅時候先抹上一層醬汁, 咁樣燒完會冇咁乾。

凍檸茶葉和柚子蜜, 罐裝飲品以外嘅選擇。(不用加錢)

串燒羊肉也很美味, 放些孜然粉更添風味。

牛脷都唔錯不過唔好燒太耐。

自家製菠蘿不要錯過, 熱咗又甜又juicy,encore !

丸類有魚蛋,墨魚丸 和牛丸。

諗返唔記得試燒蒜頭!~ 唔知會唔會好辣~

大人細路都想試嘅燒棉花糖,正呀! 畀佢自轉十個圈左右搞掂!

剔纸仔我哋试咗鮮茄天使麵。
炒得幾有鑊氣唔會黏埋一團, 好香蒜同橄欖油味道, 而且熱辣辣即叫即炒, 正!

又試咗雞丁烏冬, 鑊氣夠不過比較油且醬汁較多。

腐乳通菜, 腐乳醬味道ok不過可以放少一些或放在旁邊,食到最後有点鹹。

蒜蓉燒蠔, 蠔身雖然細隻不過都甜而且充滿蒜蓉香。 但有時會食到蠔殼碎要小心。

選了其中一款炸物 ~雞肉洋蔥圈。 味道ok都係熱辣辣炸起有洋蔥香。

任取食物吧檯還有一些甜品,沙律,冷盤和生果。

熱葷也有幾款選擇。 有泰式參巴醬魚, 炸軟殼蟹燒雞, 豬肋骨。

食完咁多串燒,最後梗係要食雪糕作甜品

我哋兩大一細唔經唔覺食咗嘅串燒份量!
這次自家燒體驗唔錯, 唔需要自己落手落腳燒, 又唔會一次過大堆頭咁食, 逐啲逐啲嚟。
起初以為用發熱線燒烤時間比較耐, 但絕對比想像中快同火力均勻, 容易控制食物生熟程度。
2018-12-17 136 views
原來 現在是流行自轉串燒的★星期五的晚上與朋友在觀塘逛街,經過駱駝漆大廈,有人派傳單,就上去看看這間餐廳的串燒是自己diy,每個客人枱上都有一部燒烤機,把串燒放上去自己就會360度旋轉,燒得很平均呀♡燒烤爐其中一邊是此論放在凹位後,會自轉不用自己動手就可以燒到嘢食,這是本世紀1大發明♡前排他們流行的是有海鮮船,而今期流行的就是串燒放題他們把所有串燒放在中央櫃上,客人可以隨便出位拿,爐上面有三種醬料分別是:蜜糖,茄醬和 泰式醬汁這裏的冷盤都有很多選擇,放的位置很心思,有沙律,煙三文魚,生果,泰式鳳爪,甜品。泰式鳳爪就酸甜開胃冷冰冰,十分正。燒茄子是吃串燒必點的,茄子燒完很嫩滑濕潤正餐廳裝修恆生這偏型格風,座位都很舒服 若果大家吃厭了要自己落手落腳的串燒,就一定要來這邊試下, 另外值得一讚的是這裏的店員很主動, 他們還會親自示範一次如何才 把轉燒燒得好吃★
原來 現在是流行自轉串燒的★
星期五的晚上與朋友在觀塘逛街,
經過駱駝漆大廈,有人派傳單,就上去看看

這間餐廳的串燒是自己diy,
每個客人枱上都有一部燒烤機,把串燒放上去
自己就會360度旋轉,燒得很平均呀♡
燒烤爐其中一邊是此論放在凹位後,會自轉
不用自己動手就可以燒到嘢食,
這是本世紀1大發明♡

前排他們流行的是有海鮮船,
而今期流行的就是串燒放題

他們把所有串燒放在中央櫃上,
客人可以隨便出位拿,

爐上面有三種醬料分別是:蜜糖,茄醬和 泰式醬汁

這裏的冷盤都有很多選擇,放的位置很心思,
有沙律,煙三文魚,生果,泰式鳳爪,甜品

泰式鳳爪就酸甜開胃冷冰冰,十分正。

燒茄子是吃串燒必點的,茄子燒完很嫩滑濕潤

餐廳裝修恆生這偏型格風,座位都很舒服

若果大家吃厭了要自己落手落腳的串燒,
2018-12-14
2018-12-16 95 views
老公難得放假,帶埋兩個寶貝女去觀塘開倉購物,買到夠就帶埋兩個寶貝去食佢哋最鍾意食嘅燒烤!呢間燒烤最正係可以自轉燒烤,唔使我出手, 舒舒服服等食!呢度地方又大,座位闊落, 通風設備良好唔會有一身油煙味! 七點半前離座仲有八折優惠!點咗兩個一人牛魔王餐加埋差唔多成40串串燒!串燒船場面墟撼! 將啲串串放上爐到,佢自己就識得自轉被燒, 食客只需自行調味掃上醬汁加孜然粉, 然後乖乖等佢燒熟等食, 唔怕燒燶,乾手淨腳舒舒服服。新開店仲有優惠,蒜蓉焗蠔,$5一隻抵到爛,唔好蝕食返一打先!蒜蓉燒茄子, 燒得好好好香,又唔會燶, 加多啲辣味孜然粉,直頭好似返咗大陸食燒烤一樣。仲有燒韭菜,好大碟。就算雞翼米線都好好食!大人細路都鐘意呢到
呢間燒烤最正係可以自轉燒烤,唔使我出手, 舒舒服服等食!

仲有燒韭菜,好大碟。

就算雞翼米線都好好食!大人細路都鐘意呢到

$200 (Dinner)