2012-12-27 23 views
So I was out shopping the whole day, I didn’t feel like waking anymore so just settled with whatever restaurant that was closest. This place was disappointing; it did not measure up to its name. Those of you that do not know what its name means it means the world’s best. I don’t know if it was because I chose the wrong selection or this place as simply not as good as it sounds. Although I was pretty disappointed with this place especially when it comes to their service, I was impressed though

, I was impressed though by their rice wrapping. It was thin and not floury like most dim sum places are.
I think what really didn’t’ work out was the inside. I chose the one with beef and when I took a bite all I could taste and smell was cilantro. Don’t get me wrong, I like cilantro but in this case it was just to overpowering and I could hardly even taste the flavor of beef. Overall, with its slow service and disappointing food, I highly doubt I will go back again.
2012-12-08
$40 (Other)
2012-11-20 8 views
一間貌似平凡的腸粉店,竟然受到米芝蓮的推介,他就是在砵蘭街近太子一邊的第一腸粉。想來試試已久,但總抽不到時間來,某天早上路過,原來一早已經開門營業,正常不過,腸粉,理應是屬於早上,或者是宵夜時間。店裡的面積不大,人多的話會感覺很狹窄,門外看見有欄杆,晚餐時段應該是大排長龍吧?我一向對土瓜灣的香港腸粉皇,其出品的蘿蔔糕推崇備至,第一的蒸蘿蔔糕,賣$14一碟,粗身,香甜的蘿蔔絲比例不少,水準絕不會比下去,要輸的,就是價錢,比腸粉皇還要貴$5。腸粉單拼$19,雙拼$24,我貪心一點,來個火鴨絲與第一招牌腸。招牌腸粉是以菜甫,肉碎作材料,我反而覺得像吃潮州粉果,加上火鴨絲,其鹹香的味道,令到整個腸粉更加有層次感。說回腸粉皮,標榜是即拉,外皮偏薄,也算得上晶瑩剔透,質感煙韌而不散,入口滑溜,只嫌醬油的味道略為單調,以鹹味作主調,欠了一份濃甜。還來一碗菜乾粥,單看外表,已覺得夠火路,粥身偏向稀的一邊,但不失綿香,菜乾的香甜完全融入在粥底內。可能我較好彩,今次在第一的經驗,沒有身邊的朋友們,吃罷滿口怨言,大說名不乎實,米芝蓮的評審們有眼無珠等說話。至於是不是名符其實的第一腸粉?我還是有點保留。很多人

很多人喜歡拿他與佐敦堂記來作比較,這是正常,因大家賣的是同類型的東西,連腸粉皮的風格也相同,我有超過四年多沒到過堂記了,真的要找個晚上,來溫故知新一番。

$58 (Breakfast)
2012-10-27 19 views
在下原本想在太子尋找囍的點心店,可是尋獲不到,只有看到點喜來及第一腸粉專門店,這而這兩食店都是在下遊食名單之列,當在下來到後兩店並列,在下實難取捨,最後還是選擇了第一腸粉,據了解這裡是今年榮獲星級的食店,在下想可能會有點睇頭,可是食評卻一般,在下想既然來到便要試吓。在下進入店舖後,發覺店子很細,只有約十張枱椅,店舖只三位店員。店員詢問在下要甚麼吃,在下還未回答,原因是在下想叫兩個腸粉,不知道是兩碟上還是怎樣,後來看到牆上的餐牌,就知道如何點選。除了腸粉,在下也希望嚐試它的蒸飯,可是卻又見食評都是一般,故此只有點選鴛鴦腸粉好了,再加上一杯豆漿。在鴛鴦腸方面,在下點選了招牌第一腸和手切牛肉腸。腸粉上桌後,就覺得腸粉賣相不是太好,縱使看到腸粉肉的饀料,還是看起來皮還是有點厚度。當吃下腸粉,與在下看到的皮相若是有點厚,而且在下覺得有點鹹,這可能是用上了偏鹹的醬油吧。雖然在下叫的是鴛鴦腸粉,但是單一腸粉內不是有兩種饀料,而是其中兩條是同一饀料。至於豆漿,雖然是有豆味,但是沒有豆香,而且味道較淡。在下對於這店子有些期望,可是嚐試過後味道卻是一般,不過還未至於難食。
牆上餐牌
鴛鴦腸粉
豆漿
2012-10-20
$29 (Lunch)
牆上餐牌
2012-10-11 6 views
自己有著一個很討厭的性格,看到食肆叫自己做甚麼王,甚麼第一的,就總是想去吃然後打一巴掌(明明我那麼自大),而這間第一腸粉好像是一二年的米芝蓮上榜名,呢條粉…這腸粉究竟是真有實力,還是鬼佬不懂吃,自己去驗證一下。這間店的位置不怎麼容易說出,我也是離開時才發現原來很接近一貫麻將耍樂的地方,租金就必然較便宜了,就連對面的鋪位都是它的,應該不致於難找位了。既然店方敢把其中一道腸粉叫招牌第一腸粉,又是招牌又是第一我相信應該很猛料的,那就來一客吧,再加一碗菜乾豬骨粥是既定程序。菜乾豬骨粥顏色是深褐色,表示粥煮得夠時間,把菜乾顏色煮出來了,且也煲得夠綿滑,味道亦很清甜。而豬骨亦不欺場,雖然表面看不到,其實只是沉了底,豬骨還挺大件的,也有我手心般大,亦有豬肉連著,當然不會是豬骨煲那麼好吃,但如果每碗也有這份量豬骨的話,可謂不惜工本。腸粉皮表面光滑但不算薄透,比某間自稱皇的腸粉出色點,吃起來亦恰如預期的滑溜而略厚。而內裡包的餡是菜甫豬肉,炒得很夠香,裡面帶點胡椒香和辣送粥一流。唯獨是豉油略鹹了一點,但這算是不可抗力了。這裡的出品的確是不錯的,至於是不是第一嘛…待我去吃一趟堂記再說,可以豪邁得只開夜晚還要

豬骨大碗熬製久
腸皮略厚味道夠
這裡的出品的確是不錯的,至於是不是第一嘛…待我去吃一趟堂記再說,可以豪邁得只開夜晚還要一周休兩日的腸粉店,實在不能不期待。
$40 (Lunch)
2012-10-10 10 views
7月10日, 滑滑呀嘟嘟似豬膏咁滑~~~ 腸粉就最緊要夠滑~ 其次就睇埋餡料夠唔夠特別! 我同呀比都好鐘意食腸粉, 成日都會去搵下d特別腸粉食~ 當中就數佐敦堂記印象最深刻… 而太子就竟然開咗間叫自己做第一腸粉嘅腸粉專門店!平日夜晚, 店外架起排隊欄杆, 但店內其實只得一枱客, 我地就一於入去探下虛實~::: 招牌第一拉腸 ::: $19叫得做招牌第一拉腸就梗係要叫嚟試下啦! 由於佢地聲稱腸粉都係即叫即做, 所以落完單都要等一陣先有得食. 腸粉份量的骰, 上枱時夠晒熱辣辣! 所謂招牌第一餡料其實就係菜甫肉碎, 聽落都幾新鮮特別嘅~ 腸粉皮都幾透薄, 隱約會見到裡面嘅菜甫肉碎餡, 咬落都算爽滑. 不過菜甫肉碎同腸粉之間嘅化學作用唔大, 菜甫肉碎鹹得嚟感覺硬係好似應該送飯或送粥咁…::: 薑汁豬潤拉腸 ::: $19薑汁豬潤腸比招牌第一拉腸味道更好~ 而且真係比出面d豬潤腸優勝! 優勝嘅地方係因為佢陣濃濃嘅薑汁味! 薑汁唔單止闢走豬潤嘅腥味, 仲吊起晒豬潤鮮味~ 如果個豬潤質地可以再沙d就更好食喇~::: 鴨腎菜乾豬骨粥 ::: $20菜乾豬骨粥顏色都幾深, 證明d菜乾精華都溶晒入粥度,

::: 招牌第一拉腸 ::: $19

::: 薑汁豬潤拉腸 ::: $19

::: 鴨腎菜乾豬骨粥 ::: $20
菜乾豬骨粥顏色都幾深, 證明d菜乾精華都溶晒入粥度, 啖落有陣菜乾甘甜味, 仲有成條豬骨比你吮, 不過就無乜味, 仲有些少碎骨… 粥底方面半身唔算好綿, 鴨腎亦都切成細細粒, 食到都唔覺嗰隻. 成個粥整體味道偏清淡, 當清下腸胃食都ok嘅~

::: 豆漿 ::: $5
豆漿飲落都有淡淡豆味, 但質地較稀, 似係溝咗唔少水… 勝在夠凍, 送熱辣辣嘅腸粉啱晒.

其實講到腸粉第一, 點講都應該係堂記更高一班~ 不過觀乎呢帶, 一間四正又唔貴嘅腸粉專門店又真係有佢嘅賣點嘅! 雖然唔算超好食, 不過都係腸粉癮起時一個好去處~
2012-07-10
$32 (Dinner)
2012-10-01
今日係假期,梗係同蝦子餅去行街街啦去完花墟睇花花草草,蝦子餅就諗起呢間米芝蓮推介既腸粉店唔使等位,坐落即刻點左:-菜乾鴨腎豬骨粥--賣相唔錯.......但用粉打芡既第一拉腸粉(菜甫肉碎).....d皮唔滑而且係"鞋"口兼韌韌地,應該唔係只用米漿...溝左"澄"麵掛(做粉果皮嗰類)蘿蔔糕--粗粗既蘿蔔條,dd蝦米屎我覺得自稱第一腸粉,粉皮既用料應該專業d,但佢做唔到囉比起廟街同元朗嗰2間,呢間真係差好多............真係名不符實
今日係假期,梗係同蝦子餅去行街街啦

去完花墟睇花花草草,蝦子餅就諗起呢間米芝蓮推介既腸粉店

唔使等位,坐落即刻點左:-
菜乾鴨腎豬骨粥--賣相唔錯.......但用粉打芡既

蘿蔔糕--粗粗既蘿蔔條,dd蝦米屎

我覺得自稱第一腸粉,粉皮既用料應該專業d,但佢做唔到囉
真係名不符實
2012-10-01
2012-10-01 9 views
這間名店居然推出團購?很好, 我也想試很久了~只差一個機會甫坐下, 阿姐便給了我們2人餐牌,問了問阿姐有什麼好介紹也親切地介紹了幾款比較有名的腸粉,算不上一流但絕對沒有"唔休做"食評:脆玉瓜雜菌腸粉: 一碟腸粉能做到皮薄涵靚, 實在難得, 雖然雜菌量很少, 但脆玉瓜很爽脆量也很足, 的確讓人回味薑汁豬潤腸粉: 少量的薑味吊起了爽滑的豬潤味, 食下去很是彈牙, 可惜其中一條居然給我偷了一半的豬潤變了齋腸粉, 這裡要扣分排骨飯: 排骨飯預先下了鼓油, 排骨沒有蒸得過火, 很滑, 已經份量很多, 分成2份之後排骨還是比一般茶樓那些縮水排骨飯多, 凍豆漿: 沒有過甜, 不過味道也不是特別出色, 只是離開時見到阿姐特意清潔豆漿機, 很是難得, 需知有些店1天收店時也才清洗一次...
這間名店居然推出團購?
很好, 我也想試很久了~
只差一個機會

甫坐下, 阿姐便給了我們2人餐牌,
問了問阿姐有什麼好介紹也親切地介紹了幾款比較有名的腸粉,
算不上一流但絕對沒有"唔休做"

食評:

次...
Other Info. : 即使沒有團購, 也不過是32.5元一人, 以現時的香港來說, 實在很抵吃
2012-09-30
$17.5 (Lunch)
2012-09-18 3 views
從它一開店就有想過去食,可是沒多久就拿了米芝蓮,一想到那個人潮就讓人卻步。過了一段時間,它居然推出團購,對團購心存恐懼的我唯有再度擱置。當天到達店外,發現馬路對面也有一家,還在想哪一家才是真的,原來是開了分店。有些腸粉還蠻特別的,像手切牛肉跟魚片。可是胃容量有限,結果點了個鴨絲拼豬潤拉腸。本以為是每一款有一條半,誰知道竟然是兩款配料混合在一起。得出來的結果是口腔裡有時候是鴨的味道,突然間出現了豬潤,多咬幾口又有點薑味。它們各自的味道是不錯的,可是混在一齊的味道實在是太複雜。是,是我硬把它們拼在一起的,貪心的後果.......每次看到餐牌上有蒸蘿蔔糕都一定忍不住點,可是這裡的卻讓我有點失望。雖然它的蘿蔔絲極粗,咬口一流,可是跟整個糕像分離的感覺。另外,蘿蔔糕的份量也有點少。豬骨粥不論是鴨腎、菜乾的味道都很夠,唯一質地有點糊,始終粥還是家裡的好。另外,店裡的阿姐們態度不是很好,店裡上下彌漫著唔憂做的感覺.......
2012-09-12 15 views
係呢頭返工咁耐, 都冇試過係呢間到食 lunch 今日經過見兩間舖都大把位. 咁就入左去試下我o地一行3人叫左, 三碟腸粉@$19/碟 (兩碟鴨絲同一碟叉燒), 一碗豬骨粥@$20/碗再加一份蘿白糕(是蒸)@$14/份.先講豬骨粥溝粉的唔好食, 咁細碗我o地都食唔晒蘿白糕好難食, 唔講都唔知係食緊蘿白糕腸粉算係呢幾樣野o黎講最好 d皮煙煙韌韌, d料都唔係碎濕濕, 不過俾我揀寧願食返佐敦o個間不過 lunch 要成 $30都唔知食左d咩落肚好唔值, 哈哈~下午茶又要食野喇.
係呢頭返工咁耐, 都冇試過係呢間到食 lunch
今日經過見兩間舖都大把位. 咁就入左去試下

先講豬骨粥
溝粉的唔好食, 咁細碗我o地都食唔晒

蘿白糕
好難食, 唔講都唔知係食緊蘿白糕

腸粉算係呢幾樣野o黎講最好

2012-09-12
$30 (Lunch)
2012-08-10 32 views
呢間又係雜誌之前成日有介紹,所以就去試下啦,話晒叫得自己係第一嘅專門店,應該好有水準。晚上去到,鋪頭唔大,不過得少貓幾個,心諗竟然唔使等位真幸運。叫咗菜乾鴨腎豬骨粥 $20,同友人一人一碗。菜乾味道唔夠出(好似普通唔係煮嘢食好叻嘅人係屋企煲咁)啲粥料味道煲唔出黎咁,無咩味,留唔到人囉。我叫咗名爐鴨絲拉腸,友人本來叫招牌第一拉腸,不過佢聽到我話又有啲想試蔥花蝦米拉腸,結果佢就選擇咗叫雙拼,即係招牌第一拉腸拼蔥花蝦米拉腸。佢係即拉嘅,不過我唔明點解拉完上枱凍得咁快囉!?其他鋪頭即拉嗰啲都仲可以好夠熱架友人好可憐呀,因為我同佢都誤以為雙拼係一樣一半嘅意思(即係每個味一條腸咁呢)點知佢地嘅雙拼係將兩個味混合落一齊,可憐的友人唔食蔥,結果都迫住要食,哈哈。坦白講,我唔識分啲腸粉有無米香之類,我只在乎啲腸粉夠唔夠皮薄同夠唔夠滑,只要係又薄又滑,我就一定鐘意食。佢啲腸粉都幾薄,不過唔夠滑喎,餡料算足,不過味道唔特出,係有得比較嘅情況之下,同樣係腸粉專門店嘅堂記,較為出色好多,價錢亦較平少少,當然因為堂記嘅環境裝修比較咩都無,第一腸粉就環境裝修好好多,所以貴幾蚊係正常,不過如果要我選擇,我係選擇味道
佢係即拉嘅,不過我唔明點解拉完上枱凍得咁快囉!?其他鋪頭即拉嗰啲都仲可以好夠熱架友人好可憐呀,因為我同佢都誤以為雙拼係一樣一半嘅意思(即係每個味一條腸咁呢)點知佢地嘅雙拼係將兩個味混合落一齊,可憐的友人唔食蔥,結果都迫住要食,哈哈。坦白講,我唔識分啲腸粉有無米香之類,我只在乎啲腸粉夠唔夠皮薄同夠唔夠滑,只要係又薄又滑,我就一定鐘意食。佢啲腸粉都幾薄,不過唔夠滑喎,餡料算足,不過味道唔特出,係有得比較嘅情況之下,同樣係腸粉專門店嘅堂記,較為出色好多,價錢亦較平少少,當然因為堂記嘅環境裝修比較咩都無,第一腸粉就環境裝修好好多,所以貴幾蚊係正常,不過如果要我選擇,我係選擇味道行先囉,味道唔得,裝修幾舒服都無用啦。
佢家分店仲要係對面,好近,唔怪得之坐唔滿人啦。我真係覺得好麻麻,唔會主動要求再去囉,因為佢無嗰種令你回味想再光臨嘅感覺。係有啲失望架,話晒佢個名咁響。
2012-08-03 12 views
呢日同男友仔行完街, 又係食野既時候~拎住張團購 coupon, 搵呀搵......因為未去過, 跟住地圖都搵左好一段時間...... /_\好在去到就有位, 時間啱啱好又係肚餓既時候!!店子好細, 有少少迫既感覺....坐低之後當然就係先揀野食啦!!!我地左諗右諗, 最後決定左 coupon choose....- 薑汁豬潤拉腸- 冰凍豆漿跟住另外加叫...- 名爐鴨絲拉腸- 蒜香排骨飯等左 5 分鐘左右就有得食~腸粉皮唔算厚, 算滑, 不過無佢個圖咁薄咁靚仔囉...... =(至於腸粉既用料唔錯, 豬潤食得出係黃沙果隻, 唔鞋又爽口, 不過唔覺有薑味!! 鴨絲就一般, 唔夠香!!豆漿都有豆味, 不過唔濃郁!!排骨飯蒜味亦唔夠突出, 一般盅頭飯, 不過勝在夠熱, 飯身軟硬亦適中!!整體感覺一般般, 無想像中咁好味, 只係不過不失, 繼續努力吧~
呢日同男友仔行完街, 又係食野既時候~
拎住張團購 coupon, 搵呀搵......
因為未去過, 跟住地圖都搵左好一段時間...... /_\
好在去到就有位, 時間啱啱好又係肚餓既時候!!

店子好細, 有少少迫既感覺....
坐低之後當然就係先揀野食啦!!!
- 薑汁豬潤拉腸
- 冰凍豆漿
跟住另外加叫...
- 名爐鴨絲拉腸
- 蒜香排骨飯

等左 5 分鐘左右就有得食~
薑汁豬潤
鴨絲
豆漿都有豆味, 不過唔濃郁!!
2011-10-18
$26 (Dinner)
2012-06-26 24 views
星期日的下午,在不太熟悉的太子下了巴士,鎖定目標要往銀杏館試試,走到半路,雙腳乏力,天旋地轉,心想還要走幾個路口才到銀杏館,心裡有把聲音:捱唔住了,就嚟死啦..... 抬頭一看「第一腸粉」!澱粉質喺呢個時候好吸引,而且都係久聞其名,想試好耐,波蘿仔又同意,二話不說就去啦。想過馬路,波蘿仔眼利見到呢邊街都有一間,梗係店太細,開張勢頭勁時,唔夠使!咁就慳番,食呢邊嗰間!有太多腸粉揀,驚睇完餐牌已經命不久矣,所以即刻叫個蒸飯先。上枱快,比想像細碗,不過好味,唔係靠豉油,而真係有金針同雞汁味。而且鷄係真滑鷄!另外的選擇都幾大路,見有款叫得招牌應該店方好有信心,所以即叫。睇清楚有波蘿仔最鍾意嘅豬潤,咁當然要試試。招牌係豬肉碎同菜圃,咬落去有啲粒粒,也有咸味滲出來。但係豬潤真係驚喜!豬潤爽脆,切得唔厚,食落同腸粉皮互相輝映,好好味!一間食店可以大大聲話比你聽,佢做一樣野做到係店名,係一種信心,亦係一種信念。佢相信鍾意食呢樣野嘅人,會欣賞佢,而唔鍾意食呢樣野嘅人,佢唔會努力遷就你。而如果你要多選擇,佢亦知你唔會揀佢,因為太多茶餐廳可以滿足到你。所以佢未必服務到好多人,不過我估佢有信心食過嘅人會番轉頭

有太多腸粉揀,驚睇完餐牌已經命不久矣,所以即刻叫個蒸飯先。
原諒我就死,所以冇未食嘅樣
招牌腸粉,後面係豬潤腸

一間食店可以大大聲話比你聽,佢做一樣野做到係店名,係一種信心,亦係一種信念。佢相信鍾意食呢樣野嘅人,會欣賞佢,而唔鍾意食呢樣野嘅人,佢唔會努力遷就你。而如果你要多選擇,佢亦知你唔會揀佢,因為太多茶餐廳可以滿足到你。所以佢未必服務到好多人,不過我估佢有信心食過嘅人會番轉頭。我實在太鍾意食腸粉,佢嘅皮係又做得幾滑幾薄,係即叫即蒸,但又唔洗等好耐,我會再去!
原諒我就死,所以冇未食嘅樣
招牌腸粉,後面係豬潤腸
  • 腸粉
2012-06-22 14 views
之前在網上團購了兩張第一腸粉的優惠券,現在優惠期即將結束,所以趕緊去兌換了回家吃。店的位置很好找,從太子C2出口一出來就可以看到了,有兩家店,在缽蘭街的兩面正對著。我進了373號這家,不需要過馬路。門口的阿姐很熱情的招呼我進去,讓我選擇種類。團購時,還以為一張券可以換兩碟腸粉,兌換的時候才發現是雙拼,只是一碟。於是選擇了牛肉腸、招牌腸、順德魚片腸和鴨絲腸。其實鋪頭裏面的人挺少,趕緊開兩家在一條街相對的店很浪費租金,可能是還沒有到吃晚餐的時間吧。大多數人都是來兌換團購券的。等了十多分鐘才腸粉做好,趕緊提著回家了。回到家,腸粉還是微熱的狀態,於是立即動筷子開吃。首先嘗的是牛肉拼招牌腸,招牌腸是用菜和豬肉臊做的,吃起來有點燒味的感覺。餡很少,而皮太厚,不夠爽滑彈牙,咬下去覺得都是澱粉的味道,而沒有什麽肉的滋味。也分不清牛肉和豬肉的味道。跟著嘗嘗魚片拼鴨絲腸,光看賣相就覺得皮很厚了,一口咬下去,發現皮真的很厚看不到魚片和鴨絲的影子,更吃不出魚片的味道。很懷疑雙拼是怎麼拼的。每張團購券還配了豆漿,很甜,不太喜歡。以團購來說,HK15吃這樣一碟腸粉和豆漿也不能要求太高,不過原價的話就太貴了,單拼1

回到家,腸粉還是微熱的狀態,於是立即動筷子開吃。
很厚的皮
跟著嘗嘗魚片拼鴨絲腸,光看賣相就覺得皮很厚了
,一口咬下去,發現皮真的很厚

每張團購券還配了豆漿,很甜,不太喜歡。

以團購來說,HK15吃這樣一碟腸粉和豆漿也不能要求太高,不過原價的話就太貴了,單拼19,雙拼24,還是這樣的味道。不能理解為何能稱第一?質素遠比不上一般酒樓

總體來說,不值得一試。
2012-06-22
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$16 (Dinner)
2012-06-14 37 views
上哂頭版同天書,攪到變做人龍店,雖然評價參差,不過是日早食午飯,唔洗排隊,都黎試下。先講腸粉,個招牌第一腸好台灣魯肉飯既感覺,可能係肉碎既關係吧,個皮厚薄適中,未算係滑,可以講係有點粉,不過整體個腸粉都係正常水準,始終沒有我腸粉既首選堂記驚豔。另一款係豬潤腸,除了餡料,跟第一腸沒有太大分別吧。當飯食,要左個排骨飯同豬骨粥。掛骨飯真係好唔錯,排骨配上蒜蓉黎蒸,蒜味淡淡來得正好,唔會只係食到蒜味,整體個味道剛好,可能個人都幾鐘意食蒸飯,好多時蒸飯都係一路蒸住過哂火,呢到無呢個問題,係好食的排骨飯。另外豬骨粥,粥底幾甜,料說適中,正路野。十幾廿蚊,正正常常,最好味既係個排骨飯,係下午茶/小食/宵夜既好地方,當飯食就真係唔多飽。

第一腸
豬潤腸
蒜香排骨蒸飯
豬骨粥
$30 (Lunch)
2012-06-07 10 views
中午 午飯時間都吾駛等位 以為好彩..原來腸粉己不是即叫即做 完全不熱 皮非常UN 粥完全無持別 阿媽煲得好過佢生意太好無心做 似住有米芝連,粗製濫做 ,簡直不知所謂。吾會再去 再無下次中午 午飯時間都吾駛等位 以為好彩..原來希望米芝連眼睛雪亮點啦。
中午 午飯時間都吾駛等位 以為好彩..原來

腸粉己不是即叫即做 完全不熱 皮非常UN

粥完全無持別 阿媽煲得好過佢

生意太好無心做 似住有米芝連,粗製濫做 ,簡直不知所謂。

吾會再去 再無下次
中午 午飯時間都吾駛等位 以為好彩..原來

希望米芝連眼睛雪亮點啦。
2012-06-07
$39 (Lunch)