2021-04-18 234 views
其實以前都食過好多次,咁遲先醒起要寫返個食評哈哈,因為我覺得呢間章魚燒一定要寫返個好評俾佢,因為真係太出色啦我叫咗個蜜糖芥末章魚燒🐙🐙🐙拼黑松露沙律醬章魚燒🐙🐙🐙,以前冇諗過蜜糖芥茉都可以用嚟點章魚燒,因為未食過又甜又鹹嘅章魚燒🤯🤯,點知一試覺得原來非常之夾,🥳🥳令到我非常之有驚喜黑松露沙律醬章魚燒,黑松露味都非常之突出,從來黑松露嘅嘢食都一定唔會輸,配埋沙律醬就真係無敵,佢嘅章魚燒燒得好脆,絕對唔會過淋,每粒章魚燒入邊都有大大粒章魚,又平又抵食😚😚😚

2021-04-16 211 views
喺葵涌廣場2樓 大家應該都知道一間好出名嘅鋪頭😏😏就係食章魚小丸子 每一次經過都大排長龍 超級多人上次等咗半個鐘先到我 有一次排到我發現已經冇晒小丸子今次終於比我排到啦我揀咗6粒芝士味不過我係拎返屋企食 無辣辣咁即刻食 始終近排疫情期間戴住口罩都好唔方便芝士味好香濃 仲要係重芝士粒粒都好大 入面全部都好足料架 上面仲有好多木魚 仲有啲沙律醬 一啖都食唔晒 正到爆 下次仲好想食黑松露味入面嗰粒章魚都好大粒㗎 唔會好厚麵粉 可能呢一個就係佢多人排隊嘅原因葵涌廣場必食嘅差啲唔記得咗講 價錢方面都唔算太平30幾蚊有少少貴 不過間唔中食下都OK嘅
喺葵涌廣場2樓 大家應該都知道一間好出名嘅鋪頭😏😏

可能呢一個就係佢多人排隊嘅原因
葵涌廣場必食嘅
2021-02-15
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$32 (Dinner)
2021-04-10 204 views
👍🏻明太子章魚燒 $37/8粒章魚燒皮薄,偏軟身,可能因為太多醬,焗到淋咗🤣份量好足,每粒都有原隻章魚仔,大大粒,好彈牙唔怕韌🤪明太子醬味道濃郁,帶小小辣,好惹味😋木魚碎都比得好多,加分👍🏻👍🏻味道:9/10性價比:8/10-👍🏻蜜糖芥末章魚燒 $36/8粒蜜糖芥末普通d,同現成買既蜜糖芥末醬差唔多味,同章魚燒都幾夾既👍🏻味道:8/10性價比:8/10-📍#真章魚無雙葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C07B號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #美食 #香港美食 #平食 #窮遊 #打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #葵涌 #葵芳 #葵芳美食 #葵廣 #葵涌美食 #葵涌廣場 #章魚燒 #章魚無雙 #旺角 #旺角美食 #旺角小食 #旺中美食 #旺中 #葵芳好去處 #葵廣美食
👍🏻明太子章魚燒 $37/8粒
章魚燒皮薄,偏軟身,可能因為太多醬,焗到淋咗🤣
份量好足,每粒都有原隻章魚仔,大大粒,好彈牙唔怕韌🤪
明太子醬味道濃郁,帶小小辣,好惹味😋
木魚碎都比得好多,加分👍🏻👍🏻
味道:9/10

📍#真章魚無雙
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C07B號舖

2021-04-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
  • 明太子章魚燒
2021-03-26 184 views
不得不說呢間八爪魚丸係我嘅最愛,之前已經食過好多其他味, 雖然唔係傳統食開,搽燒汁紫菜沙律醬嗰一種。 不過真係好有大阪風既口感, 丸子個皮唔脆, 係淋淋地個種, 初初係大阪食到覺得好古怪😂 煎炸嘢竟然唔脆。 不過食慣咗而家覺得好好食, 佢呢度有好多款醬料揀, 我今次食明太子,好鍾意佢每次都將啲醬加到好滿, 滿到見唔到粒丸仔咁濟。我知道樓上都開咗一間, 好多人排隊, 不過我覺得個style太相似, 好搶生意。 都係想幫襯番呢一間多啲🥰

2021-03-14 208 views
都唔知幾多年無嚟過有好多選擇,而咁多唔同醬/配料我.....都係情牽蟹籽口感豐富啲嘛同埋......係穩陣之選都幾多人嚟買但出嘅速度都相當快等咗5分鐘左右就有得食真‧蟹籽章魚燒(6粒) $32買嘅時候仲覺得8粒會食唔晒一打開.....為我自己嘅錯判不解點解我會低估咗自己🥲滿滿嘅蟹籽但覺得個size有啲細😂😂😂一口一粒 輕鬆啪🥲章魚燒 配 蟹籽+沙律醬+木魚好難出事 同時 都好難跑出🐎好食 但 唔會有咩驚嘆仲去咗新都會個草地食errrrrrrr個草地同我想像中都幾大出入
都唔知幾多年無嚟過
有好多選擇,而咁多唔同醬/配料
我.....都係情牽蟹籽

2021-03-12
TakeAway
Tea
2021-03-11 209 views
呢間係每次黎葵廣掃街都必定要食既名物黎既疫情下無得去旅行,唯有黎葵廣掃街一解章魚燒情意結啦呢間CP值都幾高,可以簡6/8粒之餘,粒粒章魚燒入面都真係有原隻章魚仔嫁!個粉團又吾會厚,吾會食到成口都係粉漿咁,而且店員重好慷慨,無論係醬料定木魚絲都好大方比好多,真係食到好滿足!芝士章魚燒明太子章魚燒唯一要改善既地方就係食食下會覺得好咸,由其係芝士章魚燒,但係如果鍾意食黑松露既話,黑松露章魚燒都真係幾正
呢間係每次黎葵廣掃街都必定要食既名物黎既

疫情下無得去旅行,唯有黎葵廣掃街一解章魚燒情意結啦

芝士章魚燒

明太子章魚燒

• 黑松露章魚燒
  • 芝士章魚燒
2021-03-10 154 views
🐙💛 真‧章魚無雙•明太子x黑松露章魚燒 $34 • 雙拼+$2旺中同埋葵廣都有分店😚平日去就唔算要排好耐隊先等到🤣5-10分鐘內都好快會有🥳•嗌左3粒明太子再加3粒黑松露章魚燒🐙每一粒每一啖都有好多嘅醬🥰明太子辣辣地鹹香十足😚黑松露味就有驚喜多啲 好夠香濃🤤兩款醬都幾creamy😆•但係啲小丸子嘅感覺唔算係好新鮮整🤭入口已經變左常溫 同埋偏淋左 粉漿嘅感覺都會多左🥴不過就有大大粒嘅章魚喺入面🐙就好似有返啲咬口咁🤣整體黎講其實都唔差😚啲醬搭夠😆
🐙💛 真‧章魚無雙

不過就有大大粒嘅章魚喺入面🐙
就好似有返啲咬口咁🤣
整體黎講其實都唔差😚啲醬搭夠😆
2021-03-09 138 views
之前同男朋友去葵廣掃街食咗呢間人氣章魚燒😆真·明太子+黑松露章魚燒🐙 8粒 $42想試好多味於是就叫咗雙拼😆 原本想試蟹膏不過嗰日咁啱賣晒😢 有好多明太子 口感豐富 入面嘅章魚都幾大粒👍🏻👍🏻 不過焗咗佢一陣先食所以個皮唔脆 建議拎完即刻食❣️另外個黑松露都好好味🤣 同樣有好多黑松露沙律醬 同上面啲木魚絲同紫菜絲好夾 食四粒都飽飽地😋 下次再試下其他味先😛
之前同男朋友去葵廣掃街食咗呢間人氣章魚燒😆

真·明太子+黑松露章魚燒🐙 8粒 $42
可能我去嗰段時間冇乜人見到舖面冇乜人排隊諗住試一試 等咗都唔使3分鐘就有得食章魚燒最緊要就係裏邊嗰粒章魚喺出面食嗰啲 好多都係食粉 粒章魚都唔知去咗邊但係呢個真係食到粒粒章魚🐙叫咗個真大阪風章魚燒 $34 @ 8粒真材實料 每粒裏面嗰章魚粒都好大粒唔會淨係食咗一舊粉嘅感覺
可能我去嗰段時間冇乜人

真材實料 每粒裏面嗰章魚粒都好大粒
唔會淨係食咗一舊粉嘅感覺
2021-01-28
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
Dinner
葵廣有間人氣章魚燒小店  🐙keep 住排大長龍,一定好好食啦 😋果然,每一款都好吸引初嘗試要了大阪風章魚燒即叫即整,唔洗等好耐粒粒章魚丸脹卜卜、熱辣辣上面唧滿大阪燒醬、沙律醬、再夾一大束木魚絲令食每一粒章魚丸都如食大阪燒一樣的感覺章魚丸外皮夠薄,落少 d 醬就可以再脆返少少而且裏面是原隻章魚仔 🐙,好抵食而非切碎的章魚肉難怪一直都超多人排隊 👍再來葵廣,疫情下人流明顯減少今次試黑松露章魚燒這款章魚燒一樣落好多醬!黑松露醬完全覆蓋章魚丸如果無黑色飛魚子粒粒,真係好難分辨到每一粒章魚丸黑松露醬的濃郁香味隔着口罩都聞到!裏面還混合了紫菜碎篤起每一粒沾滿醬的章魚丸,連上面黑飛魚籽,放入口好味、好 fatfat、 好 heavy 😂下次再來試其他款式 ✌🏻
葵廣有間人氣章魚燒小店  🐙

keep 住排大長龍,一定好好食啦 😋

果然,每一款都好吸引

初嘗試要了大阪風章魚燒
即叫即整,唔洗等好耐

大阪風章魚燒

粒粒章魚丸脹卜卜、熱辣辣
上面唧滿大阪燒醬、沙律醬、再夾一大束木魚絲
令食每一粒章魚丸都如食大阪燒一樣的感覺

大阪風章魚燒

章魚丸外皮夠薄,落少 d 醬就可以再脆返少少
而且裏面是原隻章魚仔 🐙,好抵食
而非切碎的章魚肉

難怪一直都超多人排隊 👍

再來葵廣,疫情下人流明顯減少
今次試黑松露章魚燒

黑松露章魚燒

這款章魚燒一樣落好多醬!
黑松露醬完全覆蓋章魚丸
如果無黑色飛魚子粒粒,真係好難分辨到每一粒章魚丸

黑松露章魚燒

黑松露醬的濃郁香味隔着口罩都聞到!
裏面還混合了紫菜碎
篤起每一粒沾滿醬的章魚丸,連上面黑飛魚籽,放入口
好味、好 fatfat、 好 heavy 😂

下次再來試其他款式 ✌🏻
Lunch
2021-03-02 134 views
自從香港有肺炎疫情就無去過香港人嘅鄉下-日本好掛住佢日本大阪既章魚小丸子今日去港女買衫聖地-葵芳廣場見到有間章魚小丸子既店舖大排長龍而且佢哋嘅章魚小丸子唔只有最原始嘅口味仲會有其他特色嘅口味 (詳情留意圖片)心大心細嘅我選擇左好耐,最後我決定要真.蜜糖芥末章魚燒 $36/8粒係採用大阪章魚燒嘅做法,章魚丸比較淋唔會好粉,而且內裏既蜜糖芥末甜得黎帶點微微嘅芥末,係我好鐘意既甜芥末仲有外層滿滿既既木魚絲同燒汁沙律醬大大粒一口咬落,流出滿滿既醬汁令我感覺得好似食緊日本嘅章魚丸咁好味
自從香港有肺炎疫情
就無去過香港人嘅鄉下-日本
好掛住佢日本大阪既章魚小丸子
今日去港女買衫聖地-葵芳廣場
見到有間章魚小丸子既店舖大排長龍
而且佢哋嘅章魚小丸子唔只有最原始嘅口味
仲會有其他特色嘅口味 (詳情留意圖片)
心大心細嘅我選擇左好耐,最後我決定要

真.蜜糖芥末章魚燒 $36/8粒

係採用大阪章魚燒嘅做法,章魚丸比較淋
唔會好粉,而且內裏既蜜糖芥末
甜得黎帶點微微嘅芥末,係我好鐘意既甜芥末
仲有外層滿滿既既木魚絲同燒汁沙律醬
大大粒一口咬落,流出滿滿既醬汁
令我感覺得好似食緊日本嘅章魚丸咁好味

2021-02-23
$36 (Tea)
2021-02-26 161 views
作為一個章魚燒控,夢想就係食均哂全世界既章魚燒🐙哩間黃店章魚燒勝在口味選擇夠多,味道有成十幾款,肥妹仔食左依間都有好幾年,次次黎親都會選擇困難症發作🤯黑松露拼蟹膏章魚燒(六粒) 🐙 $36所有口味加兩蚊就可以雙拼,岩哂貪心既我😋每粒章魚燒都被濃厚既醬汁包覆住,上面仲有卜卜脆既蟹籽同黑魚子,另外仲有木魚碎。黑松露醬味道夠香,重口味人士表示可以再濃郁啲🥴蟹膏醬就比較稀身啲,又估唔到同章魚燒幾夾!裡面係原隻既章魚,唯一缺點就係外皮屬於偏淋嗰種,肥妹仔偏好外脆內軟既章魚燒多啲😳

黑松露拼蟹膏章魚燒(六粒) 🐙 $36
2021-02-20 180 views
見超多人推介依間真章魚嘅章魚燒話係必食🥰👓真.蒜香牛油粟米章魚燒 $37/8粒章魚燒有六粒或八粒選擇,加兩蚊可雙拼。即叫即整新鮮熱辣辣,真係辣嘴,唔係擺喺度翻熱果種,所以內餡軟熟,不過粉漿好似多咗少少有點糊。章魚足料,唔係平時出面咁見到細細粒嘅章魚粒,佢係比較大條明顯見到章魚腳所以食落好有咬口。面頭蒜香牛油醬汁炙燒過好香,明顯有陣牛油香氣,蒜味重啲會更正🥸評分:8/10味道排行:牛油粟米👉🏻正常👉🏻明太子
見超多人推介依間真章魚嘅章魚燒話係必食🥰

👓真.蒜香牛油粟米章魚燒 $37/8粒
評分:8/10
味道排行:牛油粟米👉🏻正常👉🏻明太子
2021-02-15 135 views
葵廣出名多野食,呢間章魚燒一直都係人龍店,今日經過又嚟食下先😋❣️真·蟹子章魚燒 $38 8粒蟹子有兩隻色,望落去好搶眼,但食落去其實味道冇分別🤣章魚燒夠香口,裏面粒八爪魚大大粒,加上大量嘅沙律醬同木魚碎,口感好豐富,章魚燒仲有好多種味道揀,下次想食蟹膏味😎好味度:9(10分滿分)

真·蟹子章魚燒

❣️真·蟹子章魚燒 $38 8粒

好味度:9(10分滿分)
2020-12-31
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$38 (Lunch)
真·蟹子章魚燒
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛真‧章魚無雙葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C07B號-火炙芝士章魚燒🐙呢間真係係葵廣章魚燒界最好食一間😆目前為止🤣🤣🤣無改錯名😆真.章魚🐙真係有成隻🐙係入面超足料😍我咁啱食中一粒係有2個章魚🐙🐙個芝士真係超足料好明顯食得出係放左盒入面先用火槍燒🔥你試下就知有幾好食🤫🤫🤫不過我等左30分鐘先有得食🤣-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d外賣🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛真‧章魚無雙