牛站(駅)麻辣火鍋放題
午市任食4小時火鍋
J______L
2024-06-26
Follow
牛站(駅)麻辣火鍋放題旺角彌敦道601號創興廣場2樓之前已經食過幾次牛站火鍋係觀塘同埋尖沙咀分店,今次係第一次黎旺角分店,估唔到係咁大,而且好舒適非常闊落。。。我地今次係食lunch time, 原來由中午12點鐘開始,可以一路食到4點,成4個鐘真係好誇張,超級抵食,最岩就係約埋d朋友黎聚會吹水之前試左幾次都係招牌麻辣湯底,今次想清淡d就揀左椰子雞鍋湯底,估唔到都有驚喜,湯底好足料,都有幾多雞件同埋椰子肉,而且非常清甜,齋飲都覺得好味道呀火鍋配料方面,都係一貫既新鮮而且種類夠晒多,最鐘意呢到既丸類,而牛肉方面都值得一讚,我地叫左幾轉全部質素都好高,唔會話得第一轉靚,之後就質素下降,我地試左美國肩胛肉,安格斯牛板腱,SRF極黑和牛都同樣高質,脂肪比例均勻,而且充滿牛肉味Read More
iwanteattt
不能錯過 給我吃爆🔥
iwanteattt
Level 3
2024-06-25
Follow
香港夏天熱到傻咗😹好耐都冇打過邊爐了🔥聽講呢間有靚肉又任食 琴日喺上堂之前就約咗朋友嚟試吓🍲地點都真係方便 就係以前大喜屋個位!出開旺角嘅人類就大概知邊度~~果然牛肉冇令人失望🐮濃味牛肉每片都充滿雪花✨自助區有得任選配料醬汁🫙飲品任飲 仲有港式同台式奶茶🥤各種丸類都可以無限量任食🥰當然唔少得打邊爐必備嘅響鈴同魚皮🙂‍↕️最後甜品區仲有十幾種雪糕雪條任揀🍦總括黎講 真心覺得呢間CP值超高🥹Read More
bearmuimui
超級豐富😆😆😆
bearmuimui
2024-06-24
Follow
牛站嘅火鍋放題,一直都好受歡迎,今日去咗旺角創興2樓嘅分店,果然冇令我失望。餐廳自助區喺電梯另一邊,有熟食、飲品、甜品、小食,同埋其他打邊爐嘅配料同餸菜。餐廳格局光猛,通風都做得好好,唔會一入到去就有浸油益味。食物方面,我哋叫咗美國極黑和牛餐,價錢Weekdays只係$218,午市4小時飲食😱,性價比極高❗️牛肉方面,美國特級肩胛肉眼片、美國安格斯牛板腱同S R F美國極黑和牛片都係主打。我特別鐘意牛板腱既口感🥰,脂肪比例唔多,落鍋5秒左右就食得👍除咗牛肉,爽脆蝦滑都推薦,入口彈牙且鮮甜。不過最推薦既係鯇魚片,夠爽滑,而且魚片無咩負擔,食多啲都無問題。打完邊爐梗係出去食甜品同水果,水果有西瓜🍉,而甜品有我最鍾意嘅Häagen-Dazs雪糕🥰Read More
無咩好食
食完再食都仲係咁想食
無咩好食
2024-06-21
Follow
人氣火鍋店「牛站(駅)麻辣火鍋放題」,餐廳主打火鍋放題任飲任食。 餐廳佔地全層,空間很大。這裡有不同套餐可供選擇,而店內的自助區,包括:火鍋配料、熟食、水果、甜品、雪糕、飲品…款式多多,讓客人自由選擇。至於自選火鍋湯底,選擇亦不少。如果想要鴛鴦湯,只需加48元,就可以一次過品嚐兩種湯底。 😋餐廳使用QR code點餐,是日推介:🥣湯底:清甜椰子雞鍋🍽味道清甜,湯底足料。 1️⃣SRF美國極黑和牛 🍽肥瘦均勻,牛肉味彼濃。 2️⃣海蝦 🍽鮮甜,彈牙。 3️⃣墨魚🍽新鮮,爽脆,有咬勁。 4️⃣水蓮 🍽清香、爽脆。 5️⃣乳鴿王🍽肉質嫩滑。6️⃣麻辣小龍蝦 🍽醬汁香辣惹味。Read More
乳鴿
麻辣小龍蝦
or#tm68085268
食物選擇多、乾淨衛生、舒適闊落
or#tm68085268
Level 2
2024-06-15
Follow
食物同飲品選擇好多嘅火鍋店,見到個飲品櫃好興奮🧋🥤🧃🍺🍵🍷,仲要有熱或者凍嘅sake🍶,又有Coffee☕️!仲要坐得舒適闊落、環境又乾淨衛生最鍾意有好多蔬菜🥬🥦🥒同埋好開心有frozen yogurtRead More
Frozen  Yogurt
kirby.foodie
午市任食四個鐘超級抵👍
kirby.foodie
2024-06-13
Follow
喺香港竟然可以食到百幾蚊嘅任食火鍋?牛站「駅」麻辣火鍋放題午市勁多套餐俾你揀平日$200有找已經可以食到任食火鍋!而且食物質素一啲都唔輸蝕超大自助食物區俾大家任君選擇而且飲品都比較有特色唔會好死板!最重點係任食四個鐘 俾時間你回本😋.湯底今次揀咗牛站秘製麻辣細心之處有得揀辣度 BB辣個人覺得都有少少辣🤭🤭但係嗰隻辣味相當容易入口 因為佢唔係死辣嗰種👍竹笙蝦滑超級驚喜從來冇食過!超好食!口感好豐富 🤭而且肉類都唔係cheap 肉 係有質素嘅靚牛超香濃嘅牛味👍另外企鵝墨魚丸都可以試吓 可愛造型嘅丸類多數都係伏伏地 估佢唔到咁好食😋好香嘅墨魚味 Read More
+ 5
kenix2
食物選擇豐富 用餐時間充足
kenix2
2024-06-13
Follow
講到性價比高的火鍋放題,非已多次回訪的「牛駅麻辣火鍋放題」莫屬,最近推出滋補花膠雞鍋湯底,於是相約男友到訪觀塘店享用----------點選美國特級肩胛肉眼套餐,平日午市每位 $188,用餐時間最長達4小時,可以任食美國特級肩胛肉眼、澳洲羊肉片、脆鯇魚片及蝦滑等----------自助區選擇豐富,食材新鮮,有水果、前菜、炸物、肉燥飯、台灣腸、多款菜類、丸類 、麵類、飲品 (包括紙包、罐裝、自家製冷泡茶、蘋果酒、啤酒、清酒及梅酒等)、多款甜品、雪糕及雪條等,又設有暖飲櫃及自助咖啡機----------湯底點選鴛鴦鍋 (+$48):清甜椰子雞鍋拼冬瓜瑤柱豬骨鍋,椰子鍋清香不膩;冬瓜鍋鮮甜消暑----------美國特級肩胛肉眼片軟嫩有彈性,脂肪比例適中,牛香不俗;羊肉片緊緻,有不帶羶的羊肉香----------自助區推介有台灣腸、午餐肉、特長蟹棒及名貴羽衣甘藍;甜品推介為台式仙草芋圓Read More
+ 7
kerrychung5
態度惡劣
kerrychung5
Level 2
2024-06-11
Follow
生日飯同朋友慶祝,叫完湯底都未開始烚野就比張單黎埋單,之前食都無試過,問佢係米生日有85折話係,但當時張單無顯示,仲要張單無顯示之前留台比左$500 訂,問佢可唔可以計好先比,即刻黑面話拎左信用卡再計,我地唔想碌錯$ 堅持比到張計好既單先碌。 食左6 次左右,今次隔左成大半年,湯底,野食質素都差左,打黎book 位都要串人,唔會再叫朋友一齊黎,生日都咁受氣。而家到到都生意唔好,仲咁既服務態度。Read More
maychan13
超級吃到飽火鍋
maychan13
2024-06-10
Follow
.【 ✨ 超級吃到飽火鍋:無限美食體驗! ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_火鍋 ▎地區分類:#mayfoodie_mongkok▎人均消費:Ard HKD 300▎餐廳名稱及位置:📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)📍旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 在旺角有一間火鍋餐廳能真正滿足您對美食的無盡追求。這裏提供各式各樣的菜品,定必讓您的味蕾賞心悅目。讓我為您仔細介紹這間餐廳的特色。首先是招牌菜式 - 鴛鴦鍋。這個火鍋組合了麻辣鍋和藥膳牛骨鍋,風味獨特。麻辣鍋帶有辣椒的香辣,配上濃郁鮮美的藥膳牛骨湯底,令人難以忘懷。餐廳亦提供多款優質肉類,例如 SRF 美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼片和美國牛肩胛片。每一種肉質都經過精心挑選和切割,確保入口即化,肉香四溢。除了肉類,這裏還有手打蝦滑和墨魚滑等海鮮配料,以及台北鴨血和水魷魚,為火鍋增添更豐富的口感。最後要提的是餐廳提供的無限量供應甜品和飲品。無論是冰淇淋、布丁還是各式飲品,都能讓您盡情享受甜蜜和清涼。總的來說,這間位於旺角的超級吃到飽火鍋餐廳可謂美食天堂。它糅合了肉類、海鮮、辣味和滋補,定能滿足各種饕客的需求。如果您是個愛吃火鍋的人,這裏絕對是不可錯過的好去處。快邀上好友,一起來享受這裡的無限美食吧!▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬多謝睇到呢度🤓🙏▎想睇下其他位於旺角既餐廳推介? 👉👉👉 可以click #mayfoodie_mongkok #mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary Read More
cc sissy
最對味嘅打邊爐放題😚
cc sissy
2024-06-06
Follow
早收工就嚟食個early dinner~17:15過到嚟 仲可以19:30前離座添點咗我最鍾意嘅冬瓜瑤柱豬骨湯清清哋 淥任何配料都唔會太搶味同老豆過嚟 最鍾意呢度有炸乳鴿食我就最愛芝麻雞翼 仲有鹽酥雞粒添!美國極黑和牛勁重牛肉味 油花唔會話好多啱晒我呢啲怕肥嘅人士大蝦好新鮮爽口 仲有帆立貝啊當然仲有任食區域啦~~有台灣必食王子麵 仲有好多唔同種類嘅丸類仲有出面一粒都唔平嘅長洲名物大魚蛋😎鹹蛋黃流心丸都好正㗎 超巨型蟹棒啱晒小朋友素菜嗰邊都好多選擇 蟲草花直情可以當麵食甜品方面哈根大師任食絕對唔可以放過仲有大量嘅冷泡茶同其他飲料 就連珍珠奶茶都有呀餐廳佔據成層樓 有好多卡座 傾計一流Read More
傷心的理由
高質任食火鍋
傷心的理由
Level 3
2024-06-02
Follow
之前都食過牛站 火鍋放題,知道旺角開左一間新嘅,地址鄰近旺角地鐵站,就去試下。呢間鋪佔咗成層,嘩嘩嘩。真係好大🎊成層都係牛站火鍋,分左兩邊區域一邊係食物自助區,齊哂啲開胃小食飲品自助區,有齊各種台式飲品。梅酒 清酒 啤酒一應俱全甜品區最新款嘅開心果味 雪糕都有🫶🏻同朋友揀左個特上牛小排餐有好多款牛肉包埋,唔同款式牛肉都有教你要灼幾耐,非常窩心🫶🏻無論係牛肉定海鮮都非常新鮮有多款湯底選擇,我本人就揀左豬骨湯值得讚賞,啲炸物 例如炸魚皮、響鈴 都有近機熱住,重點係脆架😬😬食物質素非常好,環境乾淨,食物種類繁多值得推介嘅火鍋店😁Read More
沉默小薯
高質火鍋飯堂!
沉默小薯
2024-05-29
Follow
自從牛駅麻辣火鍋放題,每次打邊爐都一定去! 因為不論湯底定食物都好高質!今次同朋友揀左鴛鴦鍋,一邊花膠雞一邊沙嗲,一濃一淡平衡下。花膠雞湯有雞有花膠,湯底飲落都鮮甜,沙嗲湯正正常常,不過不失。呢度最好係任食乳鴨! 每份乳鴨上台都仲有溫度,唔會凍冰冰。而且肉質嫩滑多汁,真係食到不停encore! 牛肉係主角,主要點左三款肉,美國極黑和牛、美國肩胛肉、美國安格斯牛板腱。其中我覺得最好食係美國極黑和牛,肥瘦比較均衡,而且入口牛肉味頗濃,唔會有牛騷味。 除左牛,我覺我最抵係可以任食海參! 雖然佢唔係用貴野,但都係低卡高蛋白,非常健康。但記得唔好食中間橙色內臟! 除左牛,牛駅既餃類都唔錯! 最後甜品記得要食返碗仙草凍,完美!Read More
misu_pom
💛二訪高質抵食台式火鍋 旺角分店💛
misu_pom
2024-05-28
Follow
上個月去咗牛站尖沙咀分店食,👦🏻👧🏻覺得食物同環境都唔錯😋,而且120分鐘晚市放題價錢合理🧡,所以今個月我地再去咗旺角分店食「SRF美國極黑和牛片套餐」 $298/位 !今次湯底點咗香辣牛骨沙嗲湯底🍲,入面有唔少牛骨同豆腐,真材實料味道香濃惹味👍🏻!QR code落單可以叫多款火鍋配料,例如肉類🥩、海鮮🦐、台式餃子🥟、炸物🍖等等,SRF美國極黑和牛片真係回本好物✨,肉味夠濃仲係入口即化添!海蝦肉質新鮮,鮮甜彈牙,我地都忍唔住嗌完再嗌阿😝!記得唔好錯過即叫即炸嘅炸乳鴿阿,外脆內軟,肉汁豐富🤤!出面自助區有多款蔬菜🥬、丸類🧆、生果🍉、小食🥓等等。甜品櫃有大約13款甜品,有草莓卷蛋、3.6牛乳布甸、木槺布甸、伯爵茶奶凍等等。👧🏻推介草莓卷蛋同椰奶斑斕奶凍!草莓卷蛋濕潤鬆軟🍓,夾住軟滑香嘅草莓忌廉,真係好好味💕!椰奶斑斕奶凍椰香味搭配清新斑斕芳香味🌱,特别清新香甜💚!飲品款式超多,除咗有無酒精嘅罐裝飲品🧃同自家製奶茶🧋,仲有橙汁🍊、菠蘿汁🍍、豆漿同椰青水添🥥!如果你鐘意酒精飲品,仲可以任飲清酒🍶、梅酒🥃、提子燒酌🍶、白酒🍾同熱清酒添!👦🏻👧🏻最鐘意飲自家製奶茶🧋,香醇濃厚,口感幼滑🤎!食完已經好期待下次再去啦😍~📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場2樓Read More
Chillclub_family
食材新鮮款式多樣👍🏻
Chillclub_family
2024-05-27
Follow
 閨蜜同我慶祝生日! 🎂帶我去咗一間想食好耐嘅任食火鍋! 第一次去牛站,今日係平日,都坐滿人去到登記時有兩條隊,一條是預先book枱,另一條隊是walk-in,想食就記得book枱先 🌟120分鐘晚市放題任飲任食🌟由平至貴有3個餐,我哋揀咗中間價位平日$298 SRF美國極黑和牛片餐 用手機落單點湯底同食物同行朋友唔食得辣,所以我哋無揀麻辣湯底我哋揀咗 「清甜椰子雞鍋」🥥,湯底好清甜,枱面已經預先有枝高湯比你之後加湯底用,如果唔夠,仲可以出去攞。 肉類:SRF美國極黑和牛片,美國安格斯牛板健,封門柳,西班牙豬五花片,羊肉全部肉質新鮮美味!  海鮮:海蝦,帆立貝,沙白,竹笙釀蝦滑,爽脆墨魚,脆鯇魚片海鮮主要都係鮮同鮮!推介!竹笙釀蝦滑比較少有仲要好好食 特色美食:燒乳鴿皇 (必食),田雞腿,鮮雞子,花膠同海蔘咁滋補都係必食 出面有自助美食區,有其它火鍋配料,鴨血,豬血糕, 各式丸類,餃子,水魷,巨型蟹棒,呢度人流多去貨快,啲料都好新鮮!魚皮,響鈴,即炸香芋頭,即炸午餐肉,芝麻雞翼,醬爆糍粑, 用保温箱裝住,感覺好企理乾淨 好多款蔬菜也有,推介冰菜,爽爽哋好好食,平時自己買好貴㗎! 飲品🥤:有冷熱飲品,清酒,咖啡熱茶,果汁,豆漿,巨型飲品櫃有多款啤酒汽水,連珍珠奶茶都有 甜品🍰:芝士撻,蛋糕,木糠布甸,芒果布甸,豆腐花,乳酪,奶凍 雪糕🍦:Häagen-Dazs ,韓國雪條,甜筒,榴槤雪糕整體非常高質!價錢實惠!地方闊落!Read More
chrisyu417
有待改善
chrisyu417
Level 1
2024-05-26
Follow
中午揀4号餐 境然無魚片, 田雞脾, 而另一次就無牛頸'Jack', 無都唔緊要, 唔好入座后用qr code先睇到, 入座時就要通知顧客, 如早知無, 就唔鬼食你既4号餐喇Read More