2022-01-07 17 views
收工攰攰地又肚餓想食野又唔想出門口之下比我發現到依間串燒店🍢屯門區宵夜可以外送到樓下既真係唔多佢啲野食送到黎都仲係熱嫁特別係個三文魚湯 每次都要叫😋牛舌夠林 白鱔皮脆肉軟 新出既雞心都好正價錢合理 員工服務又好 值得一食再食
收工攰攰地又肚餓
牛舌夠林 白鱔皮脆肉軟 新出既雞心都好正
價錢合理 員工服務又好 值得一食再食
2022-01-06
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
2022-01-05 15 views
今日收工約左朋友踢波,時間趕逼,就係附近買啲外賣食下算咁岩公司附近就有呢間「燒得棧」,主打串燒,見佢新開,而且串燒係條街食起上黎都方便好多即刻就試下估唔到有咁多款野食,淨係睇都有排睇呀一陣踢波唔想食太飽,就叫左幾串試下先呢到用錫紙盒做包裝,唔係用啲紙袋裝住就算,唔會拎到到成手都油淋淋望落亦都乾淨好多估唔到仲有啲調味料,食落有少少似係加左辣既孜然粉,同串燒勁夾牛舌好多汁,唔會好乾身,食落亦好重牛味,而且都幾大塊貢丸好彈牙,燒丸類真係無得輸,加埋啲調味粉食勁高質芝士免治燒雞肉棒,面頭芝士勁厚身,雖然無得拉絲,但芝士味都夠晒濃郁。唔係到到有得食既燒雞皮,自從係日本食過一次之後念念不忘,估唔到呢到搵到,仲要燒得卜卜脆燒牛肉,一啲都唔鞋,好食!
今日收工約左朋友踢波,時間趕逼,就係附近買啲外賣食下算

即刻就試下

估唔到有咁多款野食,淨係睇都有排睇呀

一陣踢波唔想食太飽,就叫左幾串試下先

望落亦都乾淨好多

牛舌好多汁,唔會好乾身,食落亦好重牛味,而且都幾大塊

貢丸好彈牙,燒丸類真係無得輸,加埋啲調味粉食勁高質

燒牛肉,一啲都唔鞋,好食!
2022-01-05 9 views
岩岩系social media 睇到 有得whatsapp 落單 老闆覆得好快 仲推介好多嘢食 非常細心 態度好都唔係個重點 食物先係個重點 仲有好多款式揀 仲要開到咁夜都有得食 夜麻麻想食宵夜 喺呢度叫一流
Delivery
2022-01-03 22 views
樣樣都超好味😋,好入味,尤其三文魚湯每次都要飲好多碗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,好正👍🏻好食之餘仲要價錢合理,性價比高😊😊😊
TakeAway
  • 雞骨腸
  • 三文魚頭湯
  • 牛小排
2021-12-29 15 views
如果想在屯門食性價比高的串燒店,可以一試這間,有種日式串燒店的感覺,因老闆用上日式燒汁,日本食材,還會自己調較食物味道去配合客人口味,鐘意食辣仲可以加私夥辣粉(乾碟),過下辣癮😉🥵
2021-12-26
2021-12-29 14 views
一班人食串燒好正,可以叫好多款式,而老闆好識做,安排好每款上菜時間同份量,我哋食客食得好放心。😊👍🏻雖然是小店,但上菜時間唔耐,温度同水準都比出面大舖好,有某幾款串燒我哋都叫左兩三round 😌🍢😆前菜可以先叫日式燒粟米,燒粟米是老闆當日揀選最靚的粟米,日式燒茄子是切件不會太乾,仲好juicy,芝士燒翠肉瓜仍燒得非常入味。之後我們有和風三文魚湯🥣,好暖胃,蒜蓉燒生蠔🦪,特別香,原隻汁燒魷魚🦑,很鮮甜,還有燒日本雞心,可以一試! 😌

2021-12-28
Dinner
Celebration
Chinese New Year
2021-12-21 145 views
屯門有好多隱世美食呢間餐廳位於一條小巷主打食串燒🍢款式有好多仲有烏冬、小菜、炸物、沙律可叫比較適合晚餐加餸或宵夜咁啱當日去朋友屋苑BBQ餐廳就係附近 即刻為晚餐加餸買左個🐮牛魔王套餐個個都食到lamlam脷😋如果訂滿$200仲可免運送到開Party叫串燒真係無難度餐廳仲有個自家製辣粉鍾意食辣一定一定要記得拎-牛魔王套餐- 💰$128🔸金菇肥牛卷有3件金菇肥牛卷,金菇吸入晒燒汁味道,肥牛燒得好好。肉質鮮嫩,唔鞋口。🔸燒牛小排牛小排同「牛仔骨」其實係同一個部位嘅肉,係牛嘅胸肋骨部位,第6至第8根肋骨之間帶油筋的肉。脂肪含量高,肉質非常鮮美🔸燒牛肉牛肉燒得好香,有香氣撲鼻嘅炙燒味。肉質嫩滑,值得再encore!🔸燒牛丸估唔到牛丸燒得好好。平時自己BBQ燒,都一定會燒到外層燶燶地😂但呢款佢無燒燶不特止,火喉岩岩好!個牛丸好彈牙,牛味濃郁!🔸燒牛舌牛舌有兩大片,每片都大大塊又厚身。燒得啱啱好咁熟,唔會咬落好韌口,優質之選!唔會好淡味,唔錯
屯門有好多隱世美食
呢間餐廳位於一條小巷
主打食串燒🍢款式有好多
仲有烏冬、小菜、炸物、沙律可叫
比較適合晚餐加餸或宵夜

🔸燒牛丸

🔸燒牛舌
2021-12-17
Dinner
收工去紅橋搵食,無意中發現呢間串燒店,決定買d 返屋企試試。返到屋企雖然凍左,不過叮返熱估唔到都仲好好味wow.十分推介牛小排,等緊既時候老闆話來貨一大舊,起碼有三分一邊位有根既都唔用得,比客人既都係無根,老闆果然無呃我,無根之餘好似食緊和牛咁,最重要返熱都唔會韌。燒粟米又係有驚喜,食得出好新鮮,粟米好清甜。大啡菇好多汁👍🏼👍🏼燒娃娃菜同韭菜調味好正,又唔會乾。呢隻魷魚又係必食,估唔到咁鮮味,返熱都仲好腍,老闆話係飛機貨,日本返黎既,又大隻,好抵食。總結,包裝上都好好,係用膠盒再加錫紙鋪低,仲要三,四串就一個盒,返到屋企都唔會變哂樣。仲有,記得問老闆攞個自家製辣粉,呢個係少辣,想食幾辣自已加,個粉好惹味,岩哂想食辣但係又怕太辣既我。

返到屋企雖然凍左,不過叮返熱估唔到都仲好好味wow.

燒粟米又係有驚喜,食得出好新鮮,粟米好清甜。

大啡菇好多汁👍🏼👍🏼

燒娃娃菜同韭菜調味好正,又唔會乾。

2021-11-28
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Last Night Supper
  • 燒魷魚