2022-07-22 489 views
作為一間串燒店,點會諗到佢嘅炭燒雞肉串係幾十蚊一大pack嘅急凍雞肉串真係啲小食部$10/2串個啲。 娃娃菜$14得4塊,點解間間串燒店都得幾塊菜,菜嘅成本好貴?基本最普通嘅雞豬牛串燒都無。 食左咁多樣野,得金菇肥牛卷可以推介,個汁係特別啲嘅。
真係啲小食部$10/2串個啲。
基本最普通嘅雞豬牛串燒都無。

食左咁多樣野,得金菇肥牛卷可以推介,個汁係特別啲嘅。
2022-07-08 174 views
放工同朋友經過見到呢間串燒店 —燒得棧店員同我地講係即叫即燒 咁我地就入左去食叫左佢地話必食既燒雞皮 嘩 熱辣辣脆卜卜 正喎之後仲叫左原隻燒魷魚🦑 大大隻 好食👍🏻雞腎同雞軟骨都好正🤤仲有款係蜜汁雞骨腸 呢個一咬就勁多汁👍🏻好食同埋店員推介左佢地既牛舌同豬腩肉 同樣都係好好食😋牛舌我同朋友仲叫左幾次🤣之後食左佢地既娃娃菜,茄子🍆第一次串燒食娃娃菜 原來都好好食😋茄子就唔同平時食戈啲原條 佢地係日本汁燒再加木魚碎👍🏻另外佢地仲有自家製辣粉 配熱辣辣既串燒 真係好鬼正🤩好惹味😋😋佢地仲有好多野食 例如:7味豬頸肉,牛仔骨,三文魚頭同魚鮫,仲有色色薯條🤩同埋都係好吸引😋同個朋友食完呢間即叫即燒既串燒後 已經講定下次會再黎食🤣值得大家一試👍🏻
放工同朋友經過見到呢間串燒店 —燒得棧
店員同我地講係即叫即燒 咁我地就入左去食
叫左佢地話必食既燒雞皮 嘩 熱辣辣脆卜卜 正喎
之後仲叫左原隻燒魷魚🦑 大大隻 好食👍🏻
雞腎同雞軟骨都好正🤤
仲有款係蜜汁雞骨腸 呢個一咬就勁多汁👍🏻好食
之後食左佢地既娃娃菜,茄子🍆
第一次串燒食娃娃菜 原來都好好食😋
茄子就唔同平時食戈啲原條 佢地係日本汁燒再加木魚碎👍🏻
同個朋友食完呢間即叫即燒既串燒後 已經講定下次會再黎食🤣
值得大家一試👍🏻
2022-06-20 151 views
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌗 回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑-疫情之下一直想搵間高質既串燒店🍢,原因係我經常即興約朋友去食串燒🍢,畢竟串燒店係一個好適合好友相聚,可以一路慢慢食,一路傾計既地方。而今日我就去左呢間位於屯門一條小巷,主打日式串燒🍢既餐廳同朋友食飯!-所有野都係即叫即炸,不過出餐速度都算快。大約等左10分鐘左右就有野食。-跟住我地都叫左D炸物同燒墨魚和三文魚頭,雖然唔係店家既主打菜,但絕對無被串燒🍢比下去,一樣咁好食,同埋有一另一種既香味,非常建議都要點一下!-🙂整理而言:1. 價錢合理。2. 店員有禮。3. 良心小店。
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌗 回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑

🙂整理而言:
1. 價錢合理。
2. 店員有禮。
3. 良心小店。
2022-06-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 串燒
  • 燒墨魚
  • 三文魚頭
  • 炸物
2022-05-24 122 views
聽朋友介紹黎到屯門區虹橋果邊串燒店名叫燒得棧試食吓,環境舒服服務態度唔錯,等野食大約15-20分鐘,因為標榜即叫即燒,個燒牛舌燒得好食好霖,原隻燒魷魚都幾大隻吓都唔錯個店員話係日本貨日本醬汁整,雞中翼都有5種味道有自家製黃薑沙薑蠔油芝士食落去就無雪藏味,咁幾香同脆,燒豬腩肉味道係去食韓燒果種,菜類就娃娃菜入晒味夠汁水,茄子好食唔係成條燒果隻係日式串燒,款式都唔少,係香港食到日式串燒味道,都算係咁值得一試
原隻燒魷魚
2022-05-13
原隻燒魷魚
  • 燒牛舌
2022-05-01 85 views
雖然返唔到大陸食串燒,但紅橋附近總有多間串燒舖頭在附近,令人愛不惜手!小弟因見食評有較多好評,結果擔粗粗外賣了接近600元的串燒回家食! 落單叫外賣時,舖面得兩位女人係舖面到一腳踏,真係辛苦了! 比完錢叫我25分鐘後黎拎結果我足足等左50分鐘先搞掂,係咪收完錢就慢慢黎?雞翼:老實講句,唔似串燒既味道,似係煎出黎的味道,唔好食燒蠔:真心講句 冇蠔殼,單馮外表黎睇又細隻,只靠醬汁既味道搭夠!失敗之作其他串燒都有一個共通點,就係齋串燒 完全冇落任何孜然粉,只有兩盒類似七味粉既野!即係點?食果時要我自己慢慢點七味粉黎食?如果齋串燒,我自己屋企都有爐,自己整都得,真心後悔浪費錢 又浪費我時間,唉!比較唔難食既 我諗係雞軟骨,不過都係普通冰凍野,開爐炸 屋企都做到!還有一味叫 原隻燒魷魚,呢味餸要88蚊,味道尚可,對得住個價錢總括來講,呢間野價錢貴,食物質素麻麻,唔值得一試,相反如果去屈臣氏 隔離橋底果間串燒就會抵食好多 貼錢買難受,非常後悔!

結果我足足等左50分鐘先搞掂,係咪收完錢就慢慢黎?

雞翼:老實講句,唔似串燒既味道,似係煎出黎的味道,唔好食

貼錢買難受,非常後悔!

2022-04-22 47 views
再次黎到呢間小店,魷魚非常新鮮,雞翼醬汁燒得非常入味,本來真的不想公開這間隱世美食小店,因為一直也是我們的宵夜心頭好。燒烤大部分也嘗過,新品推介原條燒魷魚🦑、燒三文魚頭、自家製雞翼、豬腩肉,令配上辣粉甚是美味。除了燒烤以外,由於燒烤需時,如不想等候太久,可先致電給老闆或老闆娘下單,然後二十分鐘左右自取即可。
2022-04-21 318 views
🍢燒得棧🍢📍:屯門青棉徑3號好勝大廈地下10D號舖⏰:6:00pm-3:00am今日黎到屯門呢間隱世串燒店 佢地開到凌晨三點架 岩晒同朋友過黎吹水食宵夜🥰 呢到主打食串燒 仲有小食、炸物、意粉、沙律等 全部都即叫即做 大約等咗20分鐘左右就齊晒 可以自己揀辣度 好惹味😍 價錢平民 選擇種類多樣化😍推薦!🔸食物方面🔸燒物方面我叫左脆炸雞軟骨、七味豬頸肉、原隻燒魷魚 值得一提 店鋪會配埋自家製辣椒粉😋增加口感!雖然對我嚟講比較辣 但係好惹味!🐷豬頸肉唔會太重孜然味 肥瘦均勻 切到比較薄身 微微焦脆邊 再配埋泰式辣醬 好惹味😍🐥雞軟骨卜卜脆 唔會好油膩 份量超級多 熱辣辣再配沙律醬 如果沙律醬多啲就好啦😂同啤酒絕配🙈🦑原隻燒魷魚好有驚喜!燒到唔會好乾 好大隻 仲好貼心切開一條條 好彈牙 食到魷魚嘅原汁原味👍🏻🥬菜類我叫左燒茄子、娃娃菜等 燒到恰到好處 菜類唔會好乾 燒茄子咁樣嘅製法我第一次食 平時食開原條 而家一口一塊 好Juicy!面層鋪咗啲木魚絲同蒜蓉 提升左佢嘅口感🥰🍝醬牛舌燴意粉因為晚餐關係 叫左個主食試吓😋燴意粉用左茄醬製造 好入味稠身 意粉好彈牙 份量亦好滿👍🏻重點係個靈魂醬牛舌
🍢燒得棧🍢

📍:屯門青棉徑3號好勝大廈地下10D號舖

⏰:6:00pm-3:00am

🔸食物方面🔸

🥬菜類我叫左燒茄子、娃娃菜等

🍝醬牛舌燴意粉
重點係個靈魂醬牛舌! 牛舌好淋 無蘇味 切到細細塊但都好厚身 方便咀嚼 再加上佢哋嘅秘製醬汁 口感唔錯!
2022-04-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
  • 脆炸雞軟骨
  • 原隻燒魷魚
2022-03-06 75 views
佢地啲串燒好正,特別係魷魚汁水夠咪有咬口,五花腩有油香肉香,聞落啲香味令我口水直流!啲蠔夠晒新鮮,唔會話腥味!!真心推介!老闆又夠nice,見我都會同我吹下水關心我,又會送多兩串嚟食!一定會再幫襯,強烈推介
啲蠔夠晒新鮮,唔會話腥味!!真心推介!
2022-03-05
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
$150 (Dinner)
  • 燒五花腩
  • 燒魷魚
  • 燒蠔
2022-02-13 60 views
燒得棧今晚夜咗少少收工,諗住食少啲飯冇咁肥,於是就走咗去虹橋果邊揾野食。行到景峯果邊,揾到間串燒小店,咁就試下佢手勢!呢到既串燒種類都算多,連少有既雞皮都有。除咗串燒之外,佢仲有其他炸物比客人選擇。而家佢地亦有特色menu,例如有串燒日本雞心同埋封門柳拼薯條等等。睇完menu,我地好快就落咗單。而係等緊既期間,老闆亦都好好客地同我地講下食材既來貨同烹調既手法同理念。燒得棧有部分食材會用日本來貨,而食材亦唔會儲存得太耐,以免食材唔新鮮而影響食物品質。而醬汁方面,亦選用日本來貨既醬料,食落唔會死咸同唔會太多味精。而食得辣既朋友亦可以係落單既時候選擇大中少辣,佢地仲有款爆菊辣,想挑戰既朋友可以一試。係同老闆傾談既期間都睇得出佢對食物品質既要求,佢地唔用大量既孜然粉,希望特出返食材本身既味道! 聽完老闆講,令我地都好期待!我地叫咗以下呢幾樣野食燒牛小排燒牛舌燒自家製雞翼(3隻)燒雞皮燒墨魚丸,龍蝦丸燒徳國黑椒腸芝士免治燒雞肉棒燒雞腎燒翠肉瓜燒韭菜炭燒雞肉串燒廚師腸 整體黎講,所有食材都燒得恰到好處,唔會有燒到太乾身既情況出現。而味道方面,所有野食都唔會食到太勁既孜然味,而串燒都係走日式串燒既風
燒得棧

今晚夜咗少少收工,諗住食少啲飯冇咁肥

我地叫咗以下呢幾樣野食

燒牛小排
燒牛舌
燒自家製雞翼(3隻)
燒雞皮
燒翠肉瓜
燒韭菜
炭燒雞肉串
廚師

整體黎講,所有食材都燒得恰到好處,唔會有燒到太乾身既情況出現。而味道方面,所有野食都唔會食到太勁既孜然味,而串燒都係走日式串燒既風格,用燒汁去提味。

牛小排肉味好香,雖然油脂感唔算重,但唔會柴口,肉味濃郁。而牛舌方面都好厚切同大塊,咬落雖然未到牛舌芯咁嫩,但都好容易咬得開,每啖咬落都食到啖啖牛味!

燒雞皮雖然食既時候已經凍咗,但仍然食到雞油既甘香。雞皮凍咗仍然有啲位好脆口,係現場食一定更香更脆!燒免治雞肉棒係男朋友最愛,啖啖肉之餘入面仲有少少雞軟骨去增加口感,加上上面既芝士,令味道更加豐富,必食之作!

蔬菜方面,燒韭菜燒得好juicy,而且韭菜來貨好靚,完全冇渣,味道濃郁,有驚喜!翠肉瓜都好香甜!

其他串燒味道好正常,下次希望可以試到堂食啦,試埋佢個燒白鱔同埋燒娃娃菜!

真係非常推介依間小串燒店!非常值得一試!😋😋😋
平日放工都會路過呢間串燒店,位於好勝大廈地下既「燒得棧」小妹見到佢show出黎既圖片咁精緻,於是襯今晚禁堂食,外賣少少返屋企一人晚餐除左串燒之外,餐廳仲提價左沙律、炸物、輕食餐,款色眾多,好快就揀到心水快閃優惠,老闆見我係新客,叫我Do左宣傳板上既QR code 去like fb page 仲即刻有10蚊discount 呀小妹等左大概15分鐘左右,去附近超市行左個圈返黎就有得拎食燒物既指定動作就係飲清熱酷海蜇絲沙律沙律菜+車厘茄幾新鮮芝麻醬配海蜇絲又幾夾芝士免治雞肉串:濃濃芝士味好出,免治雞食到入面有軟骨,多重口感燒汁雞串:正常味道,不過不失燒小紫薯:香甜可口,但炭燒香總結黎仲講,職員態度友善,食物用材有心思,即叫即燒係一間有心串燒小店

平日放工都會路過呢間串燒店,位於好勝大廈地下既「燒得棧」

小妹等左大概15分鐘左右,去附近超市行左個圈返黎就有得拎

食燒物既指定動作就係飲清熱酷

海蜇絲沙律
沙律菜+車厘茄幾新鮮
芝麻醬配海蜇絲又幾夾

燒汁雞串:正常味道,不過不失
燒小紫薯:香甜可口,但炭燒香

總結黎仲講,職員態度友善,食物用材有心思,即叫即燒
係一間有心串燒小店
2022-01-24 38 views
疫情之下,只好買外賣回家食,行經屯門見一間外表裝潢好有日本特色的外賣燒物店,見餐牌各樣燒物比較吸引,所以就於此店買一些外賣回家吃,簡單地於餐牌中選了一個炸物套餐燒墨魚和三文魚頭試一試。點菜後在等的時間和店中工作人員閒談,發覺原來他們也有經營一些類似party room的服務,但於疫情之下都只能暫停了;大概等了15至20分鐘就已經將食物送到我手上,食物的包裝都比較環保和精美,還附送有自家製辣椒粉,蛋黃醬和茄汁,那香噴噴的味道充斥於我的車廂內,回到家開啟食物的時候還是熱辣辣的。那墨魚咀和雞軟骨還是卜卜脆,八爪魚丸就跟章魚燒差不多內裏真有八爪魚的,沾上蛋黃醬十分好味,燒墨魚就真的林滑香口,真係十分美味,燒三文魚頭就香脆可口,外脆內軟,肉汁四射,連一些骨都可以食,是推介之選。不得不提那自家製辣椒粉,應該加了一些孜然粉在內,用嚟食炸物真係絕配。

燒墨魚

墨魚咀八爪魚丸雞軟骨薯條套餐

外賣餐

燒三文魚頭
2022-01-21
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
燒墨魚
墨魚咀八爪魚丸雞軟骨薯條套餐
外賣餐
燒三文魚頭
2022-01-21 26 views
屯門新開左間串燒鋪經過望落價錢又唔算特別貴同埋新開嘅小店一於試試佢第一次食叫咗個牛魔王套餐試一試價錢為$128總共有6款唔同嘅牛肉包括牛丸牛舌金菇同牛肉最好食嘅係有牛舌唔會太韌 亦都有淡淡的牛味同埋金菇牛肉都好食下次都想試埋佢嘅牛小排下次經過亦都可以試一試佢哋嘅雞份量都好似多啲 同埋可以試一試佢哋嘅菠蘿望落都好似唔錯同埋串燒都堂食會係比較好外賣始終冇熱辣辣嘅感覺不過都好食嘅 可以同朋友仔再去試一試堂食呀
屯門新開左間串燒鋪

同埋串燒都堂食會係比較好
外賣始終冇熱辣辣嘅感覺
不過都好食嘅 可以同朋友仔再去試一試堂食呀
2022-01-12 37 views
屯門虹橋宵夜串燒店!【#燒得棧 】辣粉另上,大中小特辣自家製調配辣粉,惹味夠晒香濃,無論加落串燒定係煮麵都一流!墨魚丸 $18墨魚丸燒起左都係一個不錯嘅選擇,金黃嘅外皮配以彈牙嘅口感,鮮味都夠唔會係雪藏味道!燒雞腎 $18雞賢相對於其他就比較一般,不過勝在食落夠味道,咬口都爽!燒牛舌 $43牛舌真係重點可以叫多幾串,佢唔同平時食開薄片牛舌,而家口感一流仲要夠晒肉汗豐富,燒烤左仲要令牛味更加突出!鹽燒雞軟骨串 $18雞軟骨真係必食推介,軟骨爽口口感一流,再配埋佢自家調製嘅辣粉,真係帶出晒啲味道!蒜香燒茄子兩件 $24茄子配香蒜嘅份量剛剛好,蒜香嘅味道真係好吸引!牛油燒粟米 $28香甜嘅燒粟米,燒烤嘅香味加上夠晒新鮮,燒到剛剛好牛油嘅味道吸收晒!燒得棧 (屯門)屯門青棉徑3號好勝大廈地下10D號舖
屯門虹橋宵夜串燒店!【#燒得棧 】

辣粉另上,大中小特辣
自家製調配辣粉,惹味夠晒香濃,無論加落串燒定係煮麵都一流!

墨魚丸 $18
燒雞腎 $18
雞賢相對於其他就比較一般,不過勝在食落夠味道,咬口都爽!
燒牛舌 $43
鹽燒雞軟骨串 $18
蒜香燒茄子兩件 $24
茄子配香蒜嘅份量剛剛好,蒜香嘅味道真係好吸引!
牛油燒粟米 $28

燒得棧 (屯門)
屯門青棉徑3號好勝大廈地下10D號舖
TakeAway
2022-01-11 20 views
紅橋美食,雖然個位唔係咁多人知但我朋友仔介紹我黎買三文魚湯,收左工好肚餓黎呢到買野食就岩曬,老闆既服務態度好好,我叫左份宵夜撈麵餐同埋三文魚湯,我住附近番到屋企仲係熱辣辣,佢真係即刻做,主角係三文魚湯,又鮮甜又暖胃,佢既雞翼同撈麵都出色,價錢亦唔算貴,真係要推介下
紅橋美食
TakeAway
2022-01-09 61 views
位於屯門紅橋附近高質串燒店佢啲牛真係好juice 又入味燒椒鹽海蝦勁新鮮,啖啖肉燒魷魚必食,試過就知好好味👍🏻仲有三文魚頭湯一定要飲,真係好鮮甜,完全冇落味精👍🏻👍🏻👍🏻呢間係會再encore的串燒店😋
位於屯門紅橋附近高質串燒店
佢啲牛真係好juice 又入味
燒椒鹽海蝦勁新鮮,啖啖肉
燒魷魚必食,試過就知好好味👍🏻
呢間係會再encore的串燒店😋
  • 燒牛舌