2008-10-04 103 views
師傅前前後後都黎左呢間食店第三次, 每次嘅感覺都係一般, 但又唔知點解會再黎? 既然臨別秋波, 就黎埋最後一次啦!入到去坐底即刻睇下有咩好野食啦, 見到個午餐, 幾款都唔算吸引, 把心一橫就柯打碟炒飯, 於是就揀左西炒飯, 等左一陣就有得食喇!西炒飯炒得都幾乾身, 味道唔錯加上料又幾夠, 都幾好味, 可以啦! 如果師傅冇記錯埋單都係三十蚊, 算做抵食啦!總括黎講食物質素可以, 價錢都唔算貴, 但師傅短期內都唔會有機會黎喇, 今次個炒飯, 笑飯絕對可以比到, 第三次光顧竟然今次係最出色!

西炒飯
$30 (Lunch)
西炒飯
2008-09-04 10 views
尋日師傅一條友去左食晏, 忽然間好想黎多次呢間食店, 食多一次, 所以就向住呢個目的地進發!入到去一坐底即刻柯打野食, 師傅睇下有咩好食, 見到個午餐, 有幾款都好吸引, 真係樣樣都好想食, 最後諗左一陣要左A餐, 今次就揀左白湯同凍檸茶!等左一陣就有得食, 先試下個湯, 忌廉湯都幾忌廉下, 而d料係火腿蓉, 味道唔錯, 唔會太咸幾好味; 主菜係蒜蓉雞扒火腿飯, 賣相唔算特別靚, 試下個蒜蓉汁先, 味道都唔錯, 而且唔會蒜蓉味唔算特別濃, 啱晒師傅口味; 火腿就冇咩特別, 但雞扒就值得一讚, 皆因斬件上, 唔使切免麻煩, 更加啱晒師傅呢d懶人, 雞扒都煎得幾香, 加上好滑身, 唔錯; 而凍檸茶就一般d, 比較甜, 麻麻地!總括黎講食物質素可以, 地方幾細, 服務殷勤, 價錢都唔算貴, 三十蚊有湯有飯有茶, 都算幾抵食; 再次光顧都冇令師傅失望, 下次有機會師傅一定會試下佢d炒野, 所以一定仲有下次, 可以啦! 師傅覺得有時喺冇咩要求嘅情況下, 係會特別易滿足, 而呢一餐正正做到呢樣野!

午餐餐牌
白湯
凍檸茶
蒜蓉雞扒火腿飯
$32 (Lunch)
2008-08-18 30 views
上星期又比同僚捉左出去食晏, 又係漫無目的咁行, 不過咁啱行到黎呢間食店, 師傅見到個午餐都幾吸引喎, 於是就決定入去試下啦!入到去一坐底即刻柯打野食, 師傅二話不說即刻叫左個午餐, 要左豉椒牛肉飯, 而午餐有餐湯同餐茶, 師傅就揀左羅宋湯同凍咖啡!等左一陣就有得食, 先試下個湯, 羅宋湯就好清, 唔算好辣, 坦白講似雜菜湯多d, 味道一般啦; 而豉椒牛肉飯都幾好味, 豉椒味幾濃而牛肉都幾鬆, 送飯一流, 確實唔算差; 而凍咖啡味道一般, 不過不失啦!總括黎講食物質素可以, 地方就幾細, 不過服務都幾殷勤, 加上價錢唔貴, 三十蚊有湯有飯有茶, 都算幾抵食; 師傅起初見到呢間食店個名仲以為係甜品鋪, 點知原來係茶餐廳, 不過都算唔差, 可以啦; 有機會一定會再黎, 不過就未到可以比笑臉, 可以啦!

羅宋湯
凍咖啡
豉椒牛肉飯
$32 (Lunch)
2008-07-18 29 views
之前成日去食早餐, 但近來少左, 因為佢地的早餐款式不夠多, 通常一般茶餐廳的早餐會有牛肉麵配腸仔煎蛋加麵包, 但係佢地唔比麵包, 不單早餐如是, 連下午茶都係咁, 無麵包所以近來少幫襯, 但無論如何, 佢地的食物係好食既, 我尤其鍾意食佢地的麵餐, 就算唔改"一丁"都煮得好食, 豬扒夠熱 麵夠彈牙, 本來公仔麵之類好易煮, 但係其他茶餐廳的水準都無呢間咁好食, 可能大多數都係煮定先, 另外, 佢地個士頭婆幾惡, 見過佢鬧人,
$20 (Breakfast)