2025-08-13 0 views
6月9號收工見到新開呢間嘢,就同朋友入去試。因為返咗成日工冇幾多嘢落肚,就諗住食多啲叫三拼,然後再加錢轉雞髀。結果第一碟嚟到,燒鵝剩係得皮,一啲肉都冇;加錢轉雞髀,但得半隻雞髀(明顯見到佢係一隻雞髀斬開一半嗰種)我同侍應反映話燒鵝無肉wo…得骨同皮既?跟住佢哋換過一碟俾我,但係居然拎走埋我嗰半隻雞髀,換咗圖入邊圈住嘅零碎雞肉比我,而燒鵝依然係一樣只有骨同皮。真係嬲嬲地,我又再問侍應,點解換完我本身加錢要嘅雞髀冇咗?於是佢哋又換一次,今次搭返隻雞髀上嚟啦,但係鵝肉依然係皮包骨。但心諗算啦都換咗兩次啦,照食啦。點知一咬落去,啲燒肉係臭嘅….成碟飯最好食係隻鹹蛋。真係冇諗過$113食碟燒味飯可以差到咁,街市30幾蚊雙拼飯都好味過佢10倍。真係食到一肚氣,當日已經想喺OpenRice勸喻大家唔好中伏,但佢開業兩個月先登記OpenRice。終於俾我等到!簡直係土瓜灣紅磡區數一數二嘅難食同埋黑心價錢。
6月9號收工見到新開呢間嘢,就同朋友入去試。

我同侍應反映話燒鵝無肉wo…得骨同皮既?

真係嬲嬲地,我又再問侍應,點解換完我本身加錢要嘅雞髀冇咗?

點知一咬落去,啲燒肉係臭嘅….

成碟飯最好食係隻鹹蛋。

終於俾我等到!

簡直係土瓜灣紅磡區數一數二嘅難食同埋黑心價錢。

2025-07-20 91 views
行到攰攰地入去試下食碟燒臘飯,叫咗燒鵝燒腩仔飯68蚊,份量較少燒肉得五六粒,燒鵝也是得五六件,白飯一碟但份量只得一碗,燒腩仔都很脆口但比較厚皮有些類似大陸燒肉口味,燒鵝切得比較細件,皮都算是脆口,最重要杯凍檸茶茶稀,茶味不足檸檬得三薄片實在太刻薄!!!68蚊一碟雙拼燒味飯加凍飲三蚊共71蚊埋單!
2025-07-19
$70 (Lunch)