今日2022年8月13日經過見好似唔錯想買杯野飲下見無人排就買左返工個個密密整緊以為好快整到 等下等下等左超過25分鐘先有你多單還多單 要等耐過15分鐘 買之前講聲都得呀?你係入面有冷氣做住 我係出面出哂汗黑哂面無野呀?
今日2022年8月13日
經過見好似唔錯想買杯野飲下
見無人排就買左
返工個個密密整緊
以為好快整到
等下等下等左超過25分鐘先有
你多單還多單
要等耐過15分鐘 買之前講聲都得呀?
你係入面有冷氣做住 我係出面出哂汗黑哂面
無野呀?
TakeAway
2022-07-14 192 views
呢排又曬又熱,好易中暑,出街一定要搵下凍飲🥵🥵 黎到呢間位於元朗嘅沐淳,店面細細,但製作一點都唔馬虎!🔸芝雪芒芒沙沙 ($42) 芒果季梗係要試下啦芒果飲品啦!店家話絕對唔用果醬,芒果都係用新鮮現製的,見住落黎order後店員去切芒果製作😂勁大杯又好飲, 芒果鮮甜解渴, 好抵飲! 👍🏻👍🏻仲有唔少芋圓芋泥同生果既茶飲, 去開元朗不妨去試下😋😚🔴沐淳 - 地址:元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

🔸芝雪芒芒沙沙 ($42) [8/10分]

勁大杯又好飲, 芒果鮮甜解渴, 好抵飲! 👍🏻👍🏻

仲有唔少芋圓芋泥同生果既茶飲, 去開元朗不妨去試下😋😚

🔴沐淳 - 地址:元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
2022-06-12
芝雪芒芒沙沙
🥵天氣咁熱,出街一陣已身水身汗,要搵下冰涼凍飲🫠🫠最近去元朗發現呢間主打芋圓芋泥同新鮮芒果嘅茶飲店,即刻買返2杯試下😋點咗招牌嘅➡️”小芋圓大甲芋頭鮮奶”,芋頭鮮奶甜度固定,飲落甜度適中,大甲芋頭同小芋圓都喺台灣空運到港,大甲芋頭打成大半杯芋泥,口感綿密,小芋圓都好煙韌👍🏻 加上4.3明治鮮奶製作,口感順滑,芋頭味好出好香!😋而家係芒果季🥭,我地點咗杯➡️”芝雪芒芒沙沙",佢地唔用果醬,係用新鮮芒果現製,我地點完後店員要去切芒果製作😂😂好大杯,芒果好新鮮,唔會酸又唔太甜,消暑一流,真材實料勁大杯好抵飲!👍🏻👍🏻🔸小芋圓大甲芋頭鮮奶 ($38)🔹芝雪芒芒沙沙 ($42)

加上4.3明治鮮奶製作,口感順滑,芋頭味好出好香!😋
小芋圓大甲芋頭鮮奶

🔸小芋圓大甲芋頭鮮奶 ($38)
🔹芝雪芒芒沙沙 ($42)
2022-06-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2022-06-24 137 views
🥭淳厚滑溜芒果鮮奶🥛#芝雪芒芒鮮奶 $38先品嘗頂層嘅 #芝士奶蓋 芝士味🧀唔算好濃 但好滑🍼奶香味相對重啲然後大大啖飲🤤滑滑 淳厚鮮奶🈴撞上 芒果汁 🤭🤭口感夠哂濃厚 仲有粒粒芒果🫠🫠🫠嘩~~~若果你都係 #芒果控 🤭🤭一定會想試埋另外果三款🤤🤤🤤#hkig #hongkongfoodie #hongkongblogger #hkfoodie #hkfoodblogger #香港美食 #台式飲品
🥭淳厚滑溜芒果鮮奶🥛

芝雪芒芒鮮奶

若果你都係 #芒果控 🤭🤭一定會想試埋另外果三款🤤🤤🤤

2022-06-22
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
芝雪芒芒鮮奶
2022-06-24 109 views
#大甲芋頭 #台灣直送 #芋頭 #台式飲品 成日見到啲芋泥、芋圓、芋頭類別嘅飲品又好 甜品又好通常都係配鮮奶🍼但實不相瞞小妹我一啲都唔鐘意🍼🍼🍼🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️所以成日都搵唔到杯 #啱心水今次終於俾我 #尋覓 到啦😍😍😍#OREO大甲芋頭沙沙 $38#炎炎夏日 夠哂 #涼透心 芋頭同沙冰一齊打碎到好似芋泥咁🥰軟綿綿 但又有少少芋頭粒佢地啲芋頭 🤫原來係台灣直送架~最後個面灑上Oreo 碎碎飲落去芋頭沙冰軟綿綿 再夾上Oreo嘅脆脆 正👍🏻呢杯 #值得推介
#大甲芋頭 #台灣直送 #芋頭 #台式飲品

成日見到啲芋泥、芋圓、芋頭類別嘅飲品又好 甜品又好
通常都係配鮮奶🍼

所以成日都搵唔到杯 #啱心水
今次終於俾我 #尋覓 到啦😍😍😍

#OREO大甲芋頭沙沙 $38

#炎炎夏日 夠哂 #涼透心
芋頭同沙冰一齊打碎到好似芋泥咁🥰
軟綿綿 但又有少少芋頭粒
佢地啲芋頭 🤫原來係台灣直送架~
最後個面灑上Oreo 碎碎
飲落去芋頭沙冰軟綿綿 再夾上Oreo嘅脆脆 正👍🏻
呢杯 #值得推介
2022-06-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-06-18 67 views
放咗工之後,諗住買杯嘢飲返屋企慰勞吓自己,飲完真係會開心啲㗎,呢間舖頭臨近放工時間都幾多人排隊買,見到店員都好俾心機沖嘢飲:)-1.新鮮水果茶(西瓜芒果百香果)最近夏天都就快嚟啦,梗係要飲番啲嘢飲消下暑,呢間舖頭嘅西瓜同芒果又甜又多汁,百香果嘅份量都幾多,超級有咬口。茶底清醇🍵解膩之選-2. 芝雪大甲芋頭鮮奶🥛買相超靚,有少少雲石嘅感覺!芋泥厚滑,仲用咗明冶牛奶超級dum本👍🏻令到整個口感更加順滑,最欣賞係佢冇添加任何防腐劑,採用新鮮食材,食落去都更加安心。-

1.新鮮水果茶(西瓜芒果百香果)
茶底清醇🍵解膩之選

2. 芝雪大甲芋頭鮮奶🥛
2022-06-14 71 views
今日去元朗探朋友,路過一間叫沐淳嘅台式飲品店,係佢哋門口介紹吸引咗,而且又行到熱辣辣,好頸渴,即刻買返杯嘢飲解下渴先見到佢哋店舖招牌主打係芋頭飲品同埋用新鮮芒果製造嘅芒果系列,最鍾意食芒果既又再選擇困難症唔知揀邊款好,店員就推介我揀楊枝甘露,因為真材實料好抵飲,好多客人飲過都會返轉頭再飲👍🏻👍🏻🍹🥭▪️楊枝甘露 $ 40即叫新鮮即製,大大杯,芒果奶味非常香濃,超級多料,有新鮮芒果,柚子,西米,蒟蒻啫喱,每一啖都好有口感好足料,而且又唔太甜,真心推介超好飲👍🏻👍🏻

🍹🥭▪️楊枝甘露 $ 40

• 楊枝甘露
今日出左去元朗睇下有無靚海鮮今晚加餸孝敬老娘,巴士落左車行去街市已經熱到出哂汗熟悉我既朋友都知我係水怪😆,出左咁多汗要補充返啲水份,咁啱比我見到呢間沐淳既台式飲品店,熱到要買返杯凍飲解下暑先小店用心製作既特飲製作需時,有好多款飲品選擇唔知揀邊款好,有芋頭鮮奶、芒果系列、水蜜桃系列同珍珠奶茶等等,我今日就揀左個鮮鳳梨甘露鮮鳳梨甘露 $45用上新鮮鳳梨,加入葡萄紅柚果粒、蒟蒻同西米,無添加仼何果醬好健康,最緊要係佢好夠凍,呢啲天氣飲返杯就最正

鮮鳳梨甘露 $45
2022-06-13 38 views
📍 沐淳 (元朗)元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖🤩今日去元朗拎野,見到呢間台式飲品店,上網睇過話出名芋頭😍我最鍾意就係飲芋頭野飲🤩🤩➡️芝雪大甲芋頭鮮奶🤩👅一拎杯野首先飲左d芝士奶蓋,芝士味濃厚同埋好順滑充滿鹹香,再用飲筒攪勻芝士奶蓋同芋頭鮮奶,芋泥有d顆粒感有咬感,唔太甜,距係用4.3明治鮮奶,哇,奶香同芋頭香再配搭芝士香,三重配搭,好好飲,下次加埋個芋圓應該仲正🤩🤩💰38-HKD推薦指數❤️❤️❤️❤️❤️(5❤️最高)
📍 沐淳 (元朗)
元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

➡️芝雪大甲芋頭鮮奶🤩

💰38-HKD

推薦指數❤️❤️❤️❤️❤️(5❤️最高)
@mushunhongkong provides Dajia taro milk directly from Taiwan and 100% uses fresh fruit and no jam. Taro Ball Taro MilkFull of Taro taste!! I love it so much as it was not so sweet. They used 3.6 Meiji Milk which was my favourite! Pineapple Pomelo sago PuddingI thought I was having dessert! The Pomelo Sago tasted smooth! It was a little bit appetizing with Pineapple!

Taro Ball Taro Milk

Pineapple Pomelo sago Pudding
TakeAway
Type of Meal
Tea
  • Pineapple Pomelo sago Pudding
  • Taro Ball Taro Milk
2022-06-09 39 views
奶蓋控芋泥控注意‼️千祈唔好錯過呢間台式手搖飲品店😝😙因為佢…🤍嚴選台灣直送大甲芋頭、小芋圓🤍新鮮手工熬煮🤍無添加任何的添加劑🤍每一杯茶現點現萃🤍採用4.3明治鮮奶🤍非基因改造大豆豆奶🤍採用新鮮水果,堅持不使用果醬每一杯飲品都用心製作😋沐淳一定係我最喜愛飲品店top3🤩-平時嗌開芝雪莓莓果茶🍓同埋大甲芋頭系列🥛最近試咗新嘢🤣😋OREO芝雪鐵觀音烏龍拿鐵☕️ (大)$38首先佢個茶底好香濃😌配埋明治鮮奶🤍已經好好飲再加埋個奶蓋😍好順滑充滿鹹香🥰芝士味濃厚😋正!奶蓋上面仲有啲Oreo碎😛係脆的😝增加口感飲落口係幸福嘅味道🥳好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-💸人均消費:$40
[元朗人氣手搖飲品🍶沐淳🤍]

奶蓋控芋泥控注意‼️
千祈唔好錯過呢間台式手搖飲品店😝
😙因為佢…
🤍嚴選台灣直送大甲芋頭、小芋圓
🤍新鮮手工熬煮
🤍無添加任何的添加劑
🤍每一杯茶現點現萃
🤍採用4.3明治鮮奶
🤍非基因改造大豆豆奶
🤍採用新鮮水果,堅持不使用果醬
每一杯飲品都用心製作😋

😋OREO芝雪鐵觀音烏龍拿鐵☕️ (大)$38
首先佢個茶底好香濃😌
配埋明治鮮奶🤍已經好好飲
再加埋個奶蓋😍好順滑充滿鹹香🥰
芝士味濃厚😋正!
奶蓋上面仲有啲Oreo碎😛係脆的😝增加口感
飲落口係幸福嘅味道🥳

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

💸人均消費:$40
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
OREO芝雪鐵觀音烏龍拿鐵
2022-06-08 68 views
夏日炎炎最啱飲冰涼飲品!經過見到最近大熱嘅招牌-「芝雪小芋圓大甲芋頭鮮奶」 仲見到當日排哂長龍!小店堅持使用100%鮮果,堅持絕不使用果醬,即叫即整!大約等15-20分鐘左右,喺附近行一陣就有喔~🥛小芋圓大甲芋頭鮮奶大甲芋頭、小芋圓都喺台灣直送~小芋圓Q彈得嚟又好易咬開!估唔到我都接受到呢種小芋圓!大甲芋頭泥帶甜加上明治鮮奶製作,健康又飽肚~🍍鮮鳳梨甘露採用新鮮水果製作!裡面帶有沙冰感,菠蘿味夠哂突出!配上甜甜哋嘅楊枝甘露混合微酸嘅菠蘿~好似飲緊楊枝甘露甜品咁!開胃又滿足!夏日炎炎最啱飲冰涼飲品!

🥛小芋圓大甲芋頭鮮奶
小芋圓大甲芋頭鮮奶
加上明治鮮奶製作,健康又飽肚~
🍍鮮鳳梨甘露
採用新鮮水果製作!裡面帶有沙冰

Type of Meal
Tea
2022-06-07 38 views
今日入咗元朗做嘢。行到熱辣辣想買杯嘢飲降吓溫。見到間沐淳茶店。睇吓個menu 都好多款式其實有幾款種類4.3 明治鮮奶茶、芝雪鮮果茶、鮮果茶同大甲芋頭類。我就比較喜歡芝雪鮮果。咁多款式真係諗咗好耐。最後決定叫呢杯「芝雪草莓綠茶沙沙Q凍」店員仲話佢哋用100%草莓絕對唔會用果醬真材實料,攪到我即刻想試吓芝雪草莓綠茶沙沙Q凍嘩紅白配好靚喎飲啖試吓先唔好睇佢紅卜卜第一啖即刻feel到有綠茶底既味道同埋透心涼既感覺即時降溫咗幾度😆之後慢慢再飲到芝士味草莓果肉真係好鮮甜果然真材實料店員無介紹錯👍
今日入咗元朗做嘢。
行到熱辣辣想買杯嘢飲降吓溫。
見到間沐淳茶店。

睇吓個menu 都好多款式
我就比較喜歡芝雪鮮果。

咁多款式真係諗咗好耐。
最後決定叫呢杯「芝雪草莓綠茶沙沙Q凍」
店員仲話佢哋用100%草莓絕對唔會用果醬
真材實料,攪到我即刻想試吓

芝雪草莓綠茶沙沙Q凍
即時降溫咗幾度😆
之後慢慢再飲到芝士味
草莓果肉真係好鮮甜
果然真材實料店員無介紹錯👍

呢排天氣熱咗,行街嘅時候都冇以前咁舒服🥹一定要搵返杯嘢飲唞吓,冇咁易中暑🥵-今次同麻吉嗌咗兩杯飲品,同大家一齊試下呢兩杯嘢飲究竟係堅定流呢🙈-芝雪大甲芋頭鮮奶🫕🥛呢杯係令我出乎意料地好,我自己唔係特別鍾意芋頭偏硬嘅質感,感覺會有好多芋頭肉殘留係個口裏面,依杯就唔同,佢個芋泥打得好smooth,接近軟糯嘅質感,芝士奶蓋為咸奶蓋,比一般手搖店嘅奶蓋厚身以及順滑,以及嗰個鹹度都係啱啱好,令到整杯嘢飲更balance🤎-新鮮水果茶🍉🍵(水果會因季節而有轉變)我自己好鍾意呢杯嘢飲,非常足料,有大量嘅西瓜芒果以及百香果等配料~茶嘅基底香濃而不苦澀,更加可以透心涼呢!
呢排天氣熱咗,行街嘅時候都冇以前咁舒服🥹
一定要搵返杯嘢飲唞吓,冇咁易中暑🥵
芝雪大甲芋頭鮮奶🫕🥛

新鮮水果茶🍉🍵(水果會因季節而有轉變)
長假期既最後一日入左大西北半日游去完又新街掃街同買零食有少少口渴去左附近既沐淳買杯凍飲先人氣推介系芋頭系列特飲芋頭全部由台灣直送用上大甲芋頭味道特別香濃我今日就揀左小芋圓大甲芋頭鮮奶飽肚之餘唔驚夜晚訓唔著小芋圓大甲芋頭鮮奶 ($38)拎上手見到美美的芋頭紫色芋泥份量都幾多,口感綿滑之余又不乏粒粒口感小芋圓夠哂煙韌唔會死甜用上我最愛既4.3明治鮮奶飲完都飽飽地好滿足沐淳除左呢款大甲芋頭鮮奶之外仲有濃醇鮮奶茶、芝雪系列、鮮萃手作果茶等等總有一款啱你口味❤️

長假期既最後一日入左大西北半日游
去完又新街掃街同買零食有少少口渴
去左附近既沐淳買杯凍飲先
人氣推介系芋頭系列特飲
芋頭全部由台灣直送
用上大甲芋頭味道特別香濃
我今日就揀左小芋圓大甲芋頭鮮奶
飽肚之餘唔驚夜晚訓唔著

小芋圓大甲芋頭鮮奶 ($38)
拎上手見到美美的芋頭紫色
芋泥份量都幾多,口感綿滑之余又不乏粒粒口感
小芋圓夠哂煙韌唔會死甜
用上我最愛既4.3明治鮮奶
飲完都飽飽地好滿足

沐淳除左呢款大甲芋頭鮮奶之外
仲有濃醇鮮奶茶、芝雪系列、鮮萃手作果茶等等
總有一款啱你口味❤️
  • 小芋圓大甲芋頭鮮奶