Edo Sushi Shu (Shantung Street) (Closed)

江戶壽司秀 (山東街)
3K
VivianCheung9744
【旺角|品嚐日本直送滋味席前壽司盛宴🍣】
VivianCheung9744
2022-11-09
Follow
原來係旺角大街轉角有間環境咁優雅高質嘅日本料理餐廳😍 以吧枱形式提供席前omakase,今次我地嚟就試下佢嘅單點料理先🥰 可以品嚐一下來自🇯🇵東京灣直送嘅海產滋味!📣仲有佢地最新推廣嘅原條秋刀魚刺身 🐟 及 秋刀魚手握壽司🍣 激安價格!超吸引!最新推廣:✦ 原條秋刀魚刺身|$𝟗𝟖✦ 秋刀魚壽司|$𝟔𝟖/𝟑件好抵食☺️ 即切原條秋刀魚刺身,味道好新鮮,另外配埋柚子醬醋,好清新好開胃,建議大家嗌返做前菜🥰🍣✦ 本鮪(大拖羅)壽司|$𝟒𝟖件✦ 佐賀和牛壽司|$𝟒𝟖件✦ 炙燒左口魚背壽司|$𝟐𝟐件✦ 金目鯛壽司|$𝟒𝟎 件✦ 深海池魚壽司|$𝟐𝟖件✦ 活象拔蚌壽司|$𝟑𝟖件✦ 油甘魚壽司|$𝟏𝟗件✦ 大蔥三文魚壽司|$𝟏𝟏件魚生全部好厚切新鮮,講到最深刻一定係佐賀和牛壽司,勁回味🥺 其次大拖羅、左口魚郁係我最愛😍🥢✦ 豐州壽司盛合(12件)|$𝟑𝟏𝟖✦ 葱粒吞拿魚腩手卷|$𝟒𝟓豐州壽司盛有齊赤身、大吞拿魚腩、時令鮮魚3款、油甘魚、墨魚、帆立貝、赤蝦、松葉蟹、海膽、兩件玉子☺️ 一次試晒大滿足😋 加埋份葱粒吞拿魚腩手卷,紫菜香脆,完美😌甜品✦ 芝麻/抹茶/生姜/海鹽雪糕 $𝟑𝟐/個 ✦ 抹茶紅豆奶凍 💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:好彩冇走寶,地點優勝而且環境舒服,Omakase價錢幾親民,單點餐目選擇非常多,價錢唔算太貴👍 佢地自家甜品都好出色😙 而家最新推廣嘅秋刀魚刺身非常新鮮,值得一食!如果中意食日本野嘅朋友不妨嚟試吓🥰 我都心思思想試埋佢哋嘅omakase😍📣 Openrice訂座:旺角店:全日85折黃埔店:星期一至五午市9折Read More
Bubblegumprincess
貴又唔飽
Bubblegumprincess
Level 1
2022-11-02
Follow
放工之後諗住入去食個晚飯,一坐低職員就俾個QR code我掃落單,但最吊詭嘅係明明已經用QR code落單,但係仲要收我加一服務費,但係職員全程冇幫我加水,根本食完就走,同普通茶記冇分別。再講食物質素,加埋一大概$210 ,但係三文魚得大概六片,飯多餸少,完全食唔飽肚,所以想食嘅話大家可以自行考慮吓。唯一值得讚嘅,係佢個茶包幾好飲,三文魚嘅質素都唔算太差,飯都係用醬油調咗味,算係比較有心機既,但呢個價錢我唔會再食!Read More
cecifoodie_
旺角高質親民日本江戶壽司秀🍣🥢
cecifoodie_
Level 3
2022-10-24
Follow
🥢在旺角無意發現了這家壽司店 店內位置不多 不過坐的很安靜舒適 店裡有提供omakase價錢挺划算 不過去的那天不是很餓就選擇了單點 材料都很新鮮——————————————————————————🍱吞拿魚腩三味- 有吞拿魚 吞拿魚小卷 中拖羅和大拖羅 大拖羅 炙燒拖羅、大拖羅最好吃 油脂味很香 不過處理的一般能吃到一點點筋 炙燒拖羅也好吃 微微炙燒使油脂附在表面上🦀️蟹肉雙色腐皮壽司/腐皮壽司- 這個不推薦 腐皮挺咸的 不是甜的🍣炙燒三文魚腩/ 炙燒左口魚背-很新鮮 油脂豐富🐂佐賀和牛- 牛味很香 處理的很軟 好吃——————————————————————————📍地址:江戶壽司秀 (山東街) (旺角)旺角山東街53號地舖💰人均:200-400🌟推薦指數:3.8/5Read More
xxnarinxx
超抵食,阿媽家姐
xxnarinxx
2022-10-22
Follow
阿媽家姐 Omakase 🤣 較早前想食 omakase 我都有啲難度 第一好難book 第二好貴 第三唔知邊間比較好🤔呢排玩到坐小红书有人推介呢一間餐廳 咁就上網睇一睇 原來喺旺角咁方便 仲要好抵食 👍🏼$500都唔使咁就有omakase食 仲要係全日供應 抵到爛🤭 仲有一樣嘢要同你地分享就係 現在全日有八五折 (OpenRice)$480 江戶EDO - 前菜 季節刺身四款 手握壽司七款 味噌湯 甜品「生日月份過嚟食飯,仲有一支Saké送」除咗廚師發板之外 有其他唔同嘅食物 價錢不算貴 下次可以叫多啲朋友一齊過嚟試。Read More
+ 7
Omakase
sukie47
旺角平价omakase,晚上500吃到扶墙出
sukie47
Level 3
2022-10-18
Follow
香港吃喝玩乐清单中,真的不能错过吃日料,食材新鲜性价比高,所以hk日料多如牛毛。香港omakase一般午市有很多500-700的,但晚市动辄一千起步。最近在旺角发现一家平价omakase,晚市套餐也可以很平价,最低竟然只要480。晚市一共3种set:1️⃣480:前菜、4刺身、7寿司、味增汤、甜品2️⃣680:前菜、6刺身、7寿司、手卷、味增汤、甜品3️⃣980: 前菜、生蚝、4刺身、煮物、6寿司、炸物、味增汤、甜品我们选的是680套餐,原计划吃完omakase再在旺角吃点小吃再走(你懂得,一般omakase吃不饱),但是吃完一致决定直接打道回府,真吃不下了。480套餐只少了2刺身和手卷,真的也能吃到扶墙出了!前菜:小番茄酸酸甜甜很开胃,芝麻豆腐豆香十足,酱渍三文鱼(介绍之前还以为是牛肉)刺身:鲷鱼、章红鱼佐以萝卜蓉和葱花、chu toro细腻筋少、油甘鱼肉厚肥美、日本白象拔蚌十分清甜脆爽可口、阿根廷红虾超级Q弹肉质肥嫩寿司:第一贯就是白虾开场,白虾是用昆布腌制过,接下来是北寄贝,日本赤贝,烤金目鲷,鲭鱼,池鱼,海胆手卷:满满的金枪鱼蓉味增汤:汤底鲜美,有一块三文鱼甜品:红豆抹茶布丁,布丁是用豆腐做的,口感特别!Read More
happyjoejoe123
必食激安秋刀魚刺身
happyjoejoe123
2022-09-30
Follow
秋天除了是吃蟹的季節,亦是吃秋刀魚刺身的時候。這間位於旺角的壽司店,最近推出激安價 $98就可以品嚐原條秋刀魚刺身,性價比超高,值得推介。🦋原條秋刀魚刺身 $98師傅即場將新鮮的秋刀魚切片,鮮味無比。肥美的秋刀魚刺身,蘸上自家製酸汁,口感鮮嫩,極上大滿足。🦋豐州壽司盛合 (12件) $288壽司盛合共有12款壽司,包括有赤身、大吞拿魚腩、油甘魚、帆立貝、海膽、松葉蟹、墨魚、赤蝦、玉子等,款款賣相吸引。全部壽司均即叫即握,小編坐在吧檯位進餐,看著師傅一件一件預備,仿如品嚐廚師發板大快之感。定食跟味噌湯、沙律及自家製牛奶布甸,牛奶布甸牛乳味極濃,甜度適中,令人回味。Read More
chan yan wing
🍣Omakase級壽司set
chan yan wing
2022-09-18
Follow
餐廳木系裝修,光猛企理,門面唔算好大,袋可以放櫈底。佢嘅午市lunch set好抵,用QR code落單,有得食omakase又可以叫set,就算叫set都可以坐吧枱同廚師傾計,睇下佢地嘅手勢!------------------------------🍱◖豐州壽司盛盒(12貫)◗ $288呢個lunch set包咗麵豉湯沙律同埋甜品,有12件壽司,食材同廚師發辦其實係一樣!每件嘅魚生都係厚切,壽司飯有調過味,而且舊飯好細,絕對唔驚會俾壽司飯佔咗quota,呢個價錢同呢個質素真係好抵!一set有齊下面嘅壽司(由左到右)/拖羅/呑拿魚/鯖魚/油甘魚:淡淡柚子香/深海池魚/左口魚:辣紅蘿蔔泥夾心/魷魚:好黏好漿口/帶子/赤蝦/松葉蟹🦀/海膽:creamy入口即溶特別鍾意佢個拖羅🫶🏻,雖然有少少根,但勁厚勁大片,油脂豐富,好鮮甜而且有魚嘅甘香!同埋佢個海膽又係勁正,放住廚師喺嗰版海膽到刮一大舊落去件壽司到,口感creamy又鮮甜,好似食緊雪糕🍦咁!🌟Encore指數:9/10------------------------------覺得淨係佢嘅壽司同魚生嘅質素都值呢個價錢,平價(偽)omakase之選!平時冇$400都唔使諗可以食到廚師發辦,但呢到$300都唔使就可以食到一樣嘅食材,絕對值得一試🤩!喺Openrice訂位仲有85折!Read More
couplelovefood
Lunch set 都似足omakase 咁豐富
couplelovefood
2022-09-05
Follow
暫時有三間分店嘅「江戶壽司秀」午市晚市都有omakase供應,今次我哋揀咗食lunch set,一樣豐盛,更配有沙律、味噌湯、甜品🍱特選三色丼💰$268師傅係面前即叫即做,三色丼有海膽、吞拿魚蓉、三文魚子近期愛上吞拿魚,特別係吞拿魚蓉,覺得好有質感,吞拿魚蓉好新鮮;海膽鮮鮮甜無比🍣豐州壽司盛合12貫💰$288十二件壽司作為lunch係非常豐富,有玉子、大吞拿魚腩、赤身、赤蝦、墨魚、帆立貝、油甘魚、時令鮮魚三款、松葉蟹軍艦、海膽軍艦款款新鮮,大吞拿魚腩油鮨十分豐富,入口即溶;海膽鮮甜;鮮魚爽口🍵甜品 抹茶豆腐抹茶味濃有豆腐香,幾有質感,有埋紅豆perfect match🥛甜品 牛乳布丁奶味濃郁,布丁滑嫩🍶江户秀 清酒💰$158生日月份嚟食仲送一支300ml自家清酒,咁啱我九月生日☺️有得飲🥰💰$785/2ppl🚩江戶壽司秀 (山東街) (旺角) @edosushishu 📍旺角山東街53號地舖Read More
Lamchelin
旺角平價高質日本壽司御膳🍣
Lamchelin
2022-08-20
Follow
-江戶壽司秀 🍣之前係instagram loop 到旺角有間平價高質既壽司店而且啲人影出黎既裝潢都係非常之日式 諗番起次次都真係淨係去尖沙咀/港島食所以上星期搵左日lunch 去試下🏃✨午餐御膳 - 豐州壽司盛合 ($288)🥗前菜 - 三文魚子蟹肉開心果慕思🧉味噌湯有大大隻蝦頭 飲得到蝦既鹹鮮味🦪獨眼竜生蠔唔算係好肥美 形態偏修長 肉質爽口好新鮮 唔怕腥 少少海水味 中意個開胃微酸既青檸汁調味🍣壽司 (11款 + 玉子2件)赤身 / 大拖羅 / 油甘魚 / 帆立貝 / 海膽 / 松葉蟹 / 墨魚 / 赤蝦 / 三款時令魚 - 金目鯛 / 鯖魚 / 鱸魚印象最深刻既係海膽 奶滑鮮甜大拖羅 肉質肥美油脂甘香 / 松葉蟹 份量多又鮮美🍮牛奶布甸意外地幾好食 牛奶味極重 Read More
ManheyChan
還好的壽司
ManheyChan
2022-08-09
Follow
見人通常都係食ᴏᴍᴀᴋᴀsᴇ不過今晚想散叫多啲✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🧡吞拿魚三色丼(吞拿魚、大拖羅、蔥粒碎拖羅)🐟吞拿魚同大拖羅都有兩塊蔥粒碎拖羅份量都唔少大拖羅就一定最好味啦🥰整體都OK🧡散叫壽司🍣叫左池魚、三文魚、油甘魚、北海道牡丹蝦全部魚肉都幾厚身不過魚味偏淡😚🧡蟹肉雙色腐皮壽司🦀腐皮包住滿滿嘅蟹肉同蟹籽味道不過不失啦👌🏻🧡生蠔🦪隻蠔係成晚最好食架味道新鮮又大隻🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨呢間店整體黎講味道唔差但可以再鮮味啲就更好啦慶幸無揀到食ᴏᴍᴀᴋᴀsᴇ🙈🙈Read More
+ 1
millycmn
食Omakase的第一次
millycmn
Level 2
2022-08-08
Follow
星期六走去學人食Omakase😅,揀咗”秀SHU”呢個set,喺旺角區黎講算抵食😋1. 前菜:蟹肉豆腐、醬油雞髀菇2. 刺身:薄切白魚、厚切鯛魚、北海道帶子、赤貝、金綫鯛、油甘魚3. 壽司:白蝦、深海池魚、池魚、金目鯛、大拖羅、鮫魚、海膽4. 手卷:吞拿魚蓉5. 湯:鯛魚湯6. 甜品:紅豆抹茶以上嘅食材嘅質素都ok同埋新鮮,不過令我印象最深刻嘅壽司係鮫魚壽司,師傅利用火炙將鮫魚嘅油脂逼出嚟,放入口果時,充滿油脂嘅香味。海膽壽司d海膽creamy到好似忌廉咁😅另外,店員服務周到,會幫手收碟同refill茶,值得一讚👍🏻Read More
esfoodse
旺角高質午餐御膳 @江户壽司秀🍣
esfoodse
2022-07-19
Follow
每款御膳均配有味噌湯、沙律、蒸蛋及北海道自家製牛奶布甸,午餐來說價錢也不太貴,坐ʙᴀʀ位的話可以直接觀賞師傅的準備過程,可以另外亦有全日供應ᴏᴍᴀᴋᴀsᴇ,如ʙᴜᴅɢᴇᴛ多一點可以考慮!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<刺身定食> $208❅ 三文魚、油甘魚、赤身、甜蝦攞放刺身的雪櫃是全透明面,客人可以清晰看到當日的新鮮來貨,這一點很吸睛的!刺身拼盤配一碗赤醋飯,三文魚及油甘魚的油脂感重,甜蝦肉質細綿,刺身魚全部都切得夠厚身!另外一提飯量挺多的,女生吃的話可以告訴師傅少飯🍚⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<豐州壽司盛合> $288❅ 赤身、大呑拿魚腩、油甘魚、時令鮮魚3款帆立貝、海膽、松葉蟹、墨魚、赤蝦、玉子十二件壽司內有兩件玉子,所以份量剛剛好不會太飽!三款時令鮮魚分別是鯖魚、鱸魚及金目鯛,最令人滿意的莫過於大拖羅及海膽壽司,大拖羅魚脂肪比例像雪花,入口油脂感甘香!另外海膽也很新鮮,味道奶滑鮮甜🤤⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<活赤貝壽司> $48/件<活象拔蚌壽司> $38/件<活北寄貝壽司> $38/件超愛貝類壽司,除午餐sᴇᴛ外也可以單點壽司,食材質素更是ᴏᴍᴀᴋᴀsᴇ級數,看見師傅也有安排給旁邊吃ᴏᴍᴀᴋᴀsᴇ的客人!三款貝類壽司肥美厚實,口感爽口鮮甜🐚Read More
pigfoodiexhk
pigfoodiexhk
2022-07-06
Follow
📍旺角cp值高omakase‼️• 一嚐東京灣海鮮滋味😍 -- 江戶壽司秀🍣😋=======================江戶壽司秀有三間分店,分別位於旺角,尖沙咀、黃埔😬晚市除咗單點餐牌外,旺角分店仲有提供omakase set,一共有三款($480/$680/$980) ,所包含嘅菜式亦有所不同😋今次就試咗中價位嘅「秀」set🥰------------------------------⭐️秀 $680 (4.2/5)[前菜·季節刺身6款·手握壽司7件·手捲1件· 味噌湯·甜品]·前菜北海道南瓜沙律南瓜蓉香甜綿密😻加埋juicy嘅車厘茄好開胃🍅·季節刺身6款(油甘魚、赤貝、帆立貝、八爪魚、深海池魚、象拔蚌)帆立貝非常鮮甜!😋象拔蚌同赤貝都好爽彈,好彈牙~😛·手握壽司 (深海池魚、白蝦、金目雕、鯖魚、北寄貝、大拖羅、海膽)各款魚類都好新鮮😻白蝦切成小粒,好鮮甜👍🏻大拖羅油脂味濃,入口即融😋海膽鮮甜味美😛·吞拿魚蓉手捲飯量慷慨,並放入大量吞拿魚蓉,再灑上芝麻香蔥,充滿香氣!•麵豉湯•綠茶豆腐凍口感嫩滑,豆香非常濃郁!後勁滲出綠茶嘅清香😻------------------------------整體嚟講食材都幾新鮮,item數量足夠,食完都夠飽肚,以呢個價位嚟講算係親民👍🏻惟當日人客較多,師傅未必可以留意每檯客人進食嘅速度,所以壽司上碟時間會有時快有時慢🙈------------------------------賣相:3.5/5味道:4.2/5性價比:3.5/5回頭:maybe------------------------------店舖資料名稱:江戶壽司秀地址:旺角山東街53號地舖前往方法:旺角站E2出口Read More
iamNICO
性價比高的Omakase
iamNICO
2022-06-26
Follow
來自日本的廚師發辦(Omakase)的熱潮繼續停不了,經常來回旺角的朋友一定看過在山東街有一間門面沒甚裝潢,跟這個地區有點格格不入又相當神秘的日本餐廳,其實已經經過太多次,這次就跟妹妹來到店家嚐嚐Omakase套餐秀 SHU $680/位這次吃的是店定Omakase menu的中價套餐,包含了前菜、季節刺身6款、手握壽司7件、手卷1件、味噌湯跟甜品,是一個非常豐富的組合先來前菜,這是一個南瓜蓉配山藥及松葉蟹肉,賣相精緻,南瓜蓉以一個雪糕球的形狀示人,頂部放點三文魚籽作點綴,香甜的日本南瓜混入左沙律醬後變得酸甜開胃!而另一款師傅就在口感粉實的山藥片上加入松葉蟹肉,味道相對清淡但會吃到松葉蟹的鮮味,不想太單調的話就可以蘸一點碟中的日式芝麻醬伴來吃至於今次用餐所吃到的季節刺身,就包括赤背、油甘魚、紅衫魚、象拔蚌、間八和黑鯛,魚類刺身均是以淡口類為主,不少款式都是比較少吃到的,這次可以一次吃到夠~赤貝新鮮爽脆但比較清淡,對比象拔蚌的話後者清爽且甜味重,就看你愛哪個款式油甘魚帶果香,魚肉油脂多又夠肥美鮮嫩;而間八即是紅鰤魚了,這個屬於上品的魚種,魚肉口感柔韌帶少許的脆感,肥而不膩,第二次吃也是覺得很不錯~說到日本的高級海產食材,鯛魚屬其中一款,這次有幸吃到兩款鯛魚:黑鯛魚質堅韌彈牙,油脂不多,但有一種很鮮明的清甜甘香,鮮味無窮;另一款就是金線鯛了,外表是滿滿的熟悉感,聽師傅解說後才知道這個是跟我們非常熟悉的食材紅杉魚同科!只是不同產地而已~ 坊間也是甚少供應。第一次吃這款魚的刺身,味道跟鯛魚一樣同樣是比較淡口,但肉質結實有彈性!幾款比較少吃到的壽司,這次來到都嚐到了,其中就有這個叫白蝦壽司,用上來自日本富山產的白蝦,形狀有點像白飯魚般非常有趣,味道不像甜蝦般的濃郁,加入點點日本芥末令味道豐富不少;至於春魚,師傅解說這個就是「春天生長的魚」啊,蠻直白的感覺🤣,帶魚皮的外觀完全被吸引過來,完美展現師傅的刀功,掃左醬油及少許日本芥末有提鮮作用,始終這款魚都是淡味的而另一款鯖魚加上醃昆布已經是我第二次吃過的相同處理食材的方法,酸酸甜甜的,薄薄而脆口的醃昆布加上柔軟的鯖魚絕對無違和感,沒有強烈的魚腥味,還有點畫龍點睛的作用喜愛魚油豐腴的朋友絕對不能錯過的~有著出鮮紅色的魚身的金目鯛,用上傳統做法:火灸魚皮再配以醋飯握成壽司,火燒過魚皮更香口,油份飽滿肉質細膩!大吞拿魚腩,魚肉呈粉紅色,看得到的美美雪花紋,肥美又無筋,入口即溶!而另一款則為鮫蝶魚群邊,其實就是我們熟悉的左口魚的同類,size方面比左口魚大,火灸過的味道真的不得了,充滿火味的同時又將魚油逼出來,滿口的魚油非常香口~ 不過淺嚐便好了,這麼肥美的多吃會膩啊壓軸出場的當然是少不了我最愛的海膽壽司吧!店家用上來自北海道產的海膽,看著師傅將份量多到滿瀉的海膽放到壽司飯之上,很治癒啊!口感幼滑海水味濃又帶鹹鮮,真的不捨得吞到肚子裡~吃罷手握壽司,最後以蔥吞拿魚腩手卷作結,一咬就吃到脆口的紫菜,包裹著滿滿的蔥吞拿魚腩刺身,兩者的比例跟味道混合等好好,蔥花較香,吞拿魚腩油份夠,留意要盡快吃,因為紫菜會很快糊掉變得沒那麼好吃菜色都吃得七七八八,店家就會為客人送上一碗味噌湯,跟外間喝到的不同,除了份量是double up外,這個味噌湯還加入三文魚肉一同熬製,味道多一款魚鮮味!味道好濃郁,而且還有不魚肉可以吃,實在豐富最後最後,店家會在客人接近用餐完畢後把甜點送上,這次吃的是抹茶豆腐,表面放上少量的十勝紅豆作裝飾,入口甘澀有香濃的抹茶香,口感滑溜,有點界乎慕思跟豆腐花的質感,沒有太水水的感覺,不會太甜太膩,配上又甜又綿十勝紅豆,以這個作結真的很圓滿啊~店家設於旺角山東街,鄰近地鐵站出口,外邊的裝潢其實與周邊的店鋪完全是格格不入,其實很容易吸收路人注意;內裡裝潢以木系為主,大部份座位都是以吧檯為主,可以清晰地看著師傅製作美食,無論味蕾跟視覺都是一直在享受師傅都是非常在經驗跟細心,每次奉上食物的同時都會講解一下,讓客人清楚知楚自己在吃甚麼東西,店員的服務也是很好的,不時關注客人的需要除了Omakase的幾款套餐外,也像其他壽司店一樣會供應不同種類的壽司,價錢不是太昂貴性價比高,不吃Omakase也有好選擇Read More
+ 22
Joannekwok
旺角性價比高omakase
Joannekwok
2022-06-24
Follow
喺旺角山東街嘅江戶壽司秀,地理位置好方便。全日供應嘅廚師發板都幾抵食,有三個唔同嘅價位,分別係$480/$680/$980,我就揀選左中等價位嘅「秀」,包含咗前菜、季節刺身六款、手握壽司七件、手卷、味噌湯同埋甜品🍮✨前菜✨醬油鹽漬山芋+南瓜蟹子沙律🥗南瓜沙律口感綿密,山芋口感爽脆而且醬油好入味。✨季節刺身六款✨六款刺身包括有象拔蚌、池魚、真鯛、油甘魚、春魚同埋左口魚,個人最鍾意象拔蚌,新鮮又鮮甜!壽司七件🍣🔸富山白蝦壽司🔸深海池魚壽司🔸金目鯛壽司🔸北寄貝壽司🔸鮫鰈魚背壽司🔸拖羅壽司🔸海膽壽司每一款都各有特色,七件壽司入邊我最鍾意嘅就係拖羅壽司同埋海膽壽司!拖羅咬落去成口油香,鬆化又冇筋~海膽壽司入口即溶又甘甜配合香脆海苔,太美味了😋壽司之後再嚟多個香蔥吞拿魚蓉手卷,肥美吞拿魚蓉多到爆曬出嚟咁滯!配上香蔥同埋芝麻,雖然已經有啲飽但都食到停唔到~麵豉湯三文魚香蔥麵豉湯,清清地唔會太鹹,仲帶有海鮮嘅味道。綠茶豆腐自家製綠茶豆腐好香滑,紅豆同綠茶嘅味道係絕配呀!Read More