2009-10-23 77 views
雞扒腸仔 , 牛油方包 , 熱奶茶熱奶茶 , 茶味少 , 奶味ok , overall 都算合格啦腸仔 >> 茶記行貨 ( don't need to mention ) , ok雞扒細件咗d , 不太油膩牛油方包, 冇乜牛油 , 好似齋食方包咁環境 & 服務冇嚟一段日子 , 舊伙記不見了有個大叔 , 有個阿姐幾好的新嚟的男服務員也可以新嚟的囡囡就不如以前的欣勤 , 坐咗一陣都冇人嚟召呼 , d囡囡當我透明需要調教一吓 XD優點係有好多 outdoor 枱 , 在地台上 , 由高向低望向週圍 , 個 view 好dhea 吓 , 望吓街上行人 , 睇吓書都唔錯

雞扒腸仔 , 牛油方包 , 熱奶茶
雞扒細件咗d , 不太油膩
牛油方包, 冇乜牛油 , 好似齋食方包咁

環境 & 服務
冇嚟一段日子 , 舊伙記不見了
有個大叔 , 有個阿姐幾好的
新嚟的男服務員也可以
新嚟的囡囡就不如以前的欣勤 ,
坐咗一陣都冇人嚟召呼 , d囡囡當我透明
需要調教一吓 XD
優點係有好多 outdoor 枱 ,
在地台上 , 由高向低望向週圍 , 個 view 好d
hea 吓 , 望吓街上行人 , 睇吓書都唔錯

雞扒腸仔 , 牛油方包
熱奶茶
2009-10-23
$20 (Breakfast)
2009-03-06 408 views
這間榮發由我搬來沙田一直光顧到而家,都有接近十一年了,而且水準一直都可以保持到,但近一兩年唔知係唔係換左廚師,水準開始有不穩定既情況出現,有時好食,有時唔好食.有時份量多,有時份量少,但佢已經有了固定既街坊客同學生,所以生意影響唔大.今晚唔想出街食又唔想煮,所以決定叫外賣小菜,叫左西檸雞,我覺得西檸雞D雞一定要炸得脆同D汁一定要夠酸,而今晚既西檸雞既汁就合哂我口味,但係D雞就唔脆了,不過外賣就唔可要求咁多,送黎都要時間啦,所以整體黎講係唔錯既
2009-03-06
$35 (Dinner)
2008-06-13 22 views
很久沒來過這茶廳了,晚上溫完書,經過便入去試試它有沒有改變。這餐廳一向以多元化見稱,有燒味、粥、麵、中、西式食物。我打開餐牌,除了上述食物,還有新的廚師推介。我點了摩囉雞飯,雞扒算大塊,不過咸了些,飯幾乾身,汁味道一般,甜了一些,整個飯味道可接受。始終,它們款式太多,以致食物味道差了點,因為很難重質又重量的。

這餐廳一向以多元化見稱,有燒味、粥、麵、中、西式食物。
我打開餐牌,除了上述食物,還有新的廚師推介。
$33 (Dinner)
2007-09-27 29 views
26.9.2007 晚上中秋節後假期,當然不想自己煮飯啦;去榮發炒2味都係一個幾好的選擇。兩個人叫了2個小菜,包括: 椒鹽雞中翼和雜菜煲,仲奉送老火湯和飲品;令人非常滿足,尤其香口的雞頤實在令人回味。此家粥粉麵飯,包羅萬有;選擇多多價錢實惠,只可惜環境略遜一籌。
難得放假陪了老爸觀賽, 是朝陽光猛烈, 打傘下仍舊汗流浹背, 賽後他就請我來吃粥(補充水份?), 除左粥之外, 此店還有供應炒粉飯麵燒味湯河牛腩雲吞咖啡奶茶, 基本港式食品飲料都有齊。 此店佔了兩個獨立單位, 是次坐在滾粥檔那邊, 檯與檯之間都排得幾密下, 不過望落尚算乾淨。搵位坐下後, 老爸點左個滑牛粥, 我就叫例牌魚腩粥, 另叫了一碟齋腸, 先上場的是腸粉, 好滑溜又帶有點韌, 老爸說今趟的腸粉進步了, 有點可惜的是, 豉油好咸下。煮粥過程都幾耐, 未起筷前巳經等了好一陣子, 待我地拖慢咀嚼腸粉時間食完碟腸粉都未有粥上檯, 兩碗粥露面後原來份量不少, 是用了一隻湯碗來盛裝著的, 但米料略為單薄, 魚肉偏腍, 但未至於不新鮮, 只可說中規中舉吧了。

2004-02-17 37 views
星期日下午,走o左o黎呢度食下午茶;唔好睇呢度舖位細細,都有幾多o野食,除一般茶記粉麵飯之外,連燒味都有得食。叫o左個$19雙拼公仔麵餐,包飲品一杯。小妹無懼禽流感,叫o左個$19炸雞翼沙律餐,又係包杯飲品。跑馬日廚房o既水準都ok,炸雞翼都好香,只可惜唔係生炸;奶茶就一般咁啦~~