2023-05-27 1954 views
強記小廚位於香港長沙灣,提供港式菜式。我發現這家餐廳的家鄉炒米粉和香煎無骨雞表現出色,但招牌生燒牛仔骨卻顯得普通。店員的服務態度則比較不錯。首先,家鄉炒米粉是這家餐廳的招牌菜式之一,口感十分出色。米粉炒得香脆,配上豐富的蝦仁和豬肉,味道鮮美。另外,香煎無骨雞也十分具有特色,調味出色,口感豐富,是另一道值得一試的菜式。然而,招牌生燒牛仔骨卻表現普通,沒有太多亮點。牛仔骨的口感普通,沒有什麼特別的調味,味道相對遜色,並不能展現出這家餐廳的特色。不過,店員的服務態度讓人印象深刻,十分友好熱情,為顧客提供了良好的用餐體驗。總體而言,強記小廚是一家值得一試的餐廳,家鄉炒米粉和香煎無骨雞都表現出色,口感鮮美。但招牌生燒牛仔骨則表現普通,需要慎重考慮。店員的服務態度十分不錯,能夠為顧客提供良好的用餐體驗。如果你是港式菜愛好者,可以考慮到強記小廚品嚐他們的家鄉炒米粉和香煎無骨雞,體驗這家餐廳的特色美食。

2023-04-05
幫襯過幾次,  忍唔住要入來寫個食評俾個讚, 強記的地點有點偏僻, 所以入來才發現食評都唔多, 但點都好, 服務真係一等一的好, 由坐低落單,  送餐, 送飲品, 收碟, 埋單, 整個過程, 侍應都好好禮貌, 會同你講收到, 稍等, 慢用, 唔該, 多謝, 下次再幫襯, 客氣到呢, 連高級酒樓餐廳都唔及呢班阿姐.講番今天的午餐, 叫了一個蒸頭腩,  蒸頭腩有8-10件, 底下仲有滑豆腐,  配上醬汁, 撈飯一流, 餐牌注明係用金象米,  係咪都好, 飯有飯味, 軟滑適中, 跟餐仲有一碗紫菜魚湯和熱飲一杯,, 正正常常,價錢62, 比起一般茶記貴了少少,  但只係俾多十元八塊就食到斑頭腩兼甘好招呼, 的確超值的.
幫襯過幾次,  忍唔住要入來寫個食評俾個讚,
客氣到呢, 連高級酒樓餐廳都唔及呢班阿姐.
餐牌注明係用金象米,  係咪都好, 飯有飯味, 軟滑適中,
跟餐仲有一碗紫菜魚湯和熱飲一杯,, 正正常常,
的確超值的.
2022-12-29
$62 (Lunch)
  • 蒸頭腩
2021-12-15 2198 views
提早做冬。平時哥哥去開旺角嗰間強記,哥哥知道強記開多咗間新分店,所以我哋一家人就去幫襯試吓先。😋😋😋長沙灣呢間新分店,光猛,骨子。我哋一家人叫咗九道菜。第一道菜真係不得了。隻花膠扒大隻到呢~又林又滑😋😋😋(等我補充返D膠原BB先)網燒南非鮑魚~又香又鮮味😋😋😋爸爸最鍾意食羊腩煲媽咪就鍾意食肉蟹煲公公婆婆就鍾意龍蝦湯泡豆苗,豆苗好新鮮我呢啲美少女梗係鍾意食「雪燕燉六寶」一家人十分滿意下次一定要同朋友再嚟過
長沙灣呢間新分店,光猛,骨子。
我哋一家人叫咗九道菜。

網燒南非鮑魚~又香又鮮味😋😋😋
爸爸最鍾意食羊腩煲

媽咪就鍾意食肉蟹煲
公公婆婆就鍾意龍蝦湯泡豆苗,豆苗好新鮮

我呢啲美少女梗係鍾意食「雪燕燉六寶」

一家人十分滿意

下次一定要同朋友再嚟過