2024-12-04 168 views
剛剛行到店門口已經見到老闆娘即場包餃子 保證非常新鮮餃子皮經過熱油煎炸後 呈現出誘人的金黃色澤 每一口都能聽到清脆的聲音 餃子餡是豬肉同韭菜混合 調料鮮美口感豐富當咬開炸餃子 濃郁的香氣和多汁的餡料會立刻充滿口腔 比人一種滿足的感覺!呢款炸餃子不僅在味覺上帶來享受 還在視覺上令人愉悅 因為炸到金黃嘅外表實在非常吸睛 適合任何聚會和家庭餐點
剛剛行到店門口已經見到老闆娘即場包餃子 保證非常新鮮

2024-12-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 炸韭菜餃
2024-10-19 334 views
22/Sep/2024YouTube 見有介紹,所以走去試下!鋪頭係由兩個以前做花店啲拍檔退休之後,嚟到呢個商場開嘅,女老闆好健談,佢應該負責介紹食物比客嘅。嗰日我地叫咗:生炒骨、芥菜、蝦仁炒蛋、東坡肉鹵水豬手、海南雞生炒骨煮得剛剛好,好香,酸甜適中芥菜係白芍嘅但都好甜好好味蝦仁炒蛋啲蝦好大隻,都爽口嘅東坡肉同鹵水豬手不得了,東坡肉好軟淋,豬手好入味,勁正海南雞雞味就一般,但係拆曬骨,好滑,好方便食,啖啖肉仲叫咗兩杯飲品, 檸檬茶&百香果蜜糖茶(好似係)都好好飲
22/Sep/2024
YouTube 見有介紹,所以走去試下!
生炒骨煮得剛剛好,好香,酸甜適中
芥菜係白芍嘅但都好甜好好味
蝦仁炒蛋啲蝦好大隻,都爽口嘅
東坡肉同鹵水豬手不得了,東坡肉好軟淋,豬手好入味,勁正
海南雞雞味就一般,但係拆曬骨,好滑,好方便食,啖啖肉
仲叫咗兩杯飲品, 檸檬茶&百香果蜜糖茶(好似係)都好好飲

2024-09-01 836 views
這小店我係食過幾次,都可以保水準先介紹平時收工太夜好多舖頭已收舖,經過賽馬會創意藝術中心附近的店舖巧巧食就試下佢嘅小菜及小食,好有驚喜佢地嘅食物質素及用料係中上,生炒骨係外脆內軟,印度蛋包咖哩炸煆飯夠香辣好惹味,韮菜炸餃子係即叫即包新鮮好味外皮脆卜卜1份有10隻,仲有滷水拼盤今日叫咗豬手夠淋軟綿,腩肉(東坡肉)入口即溶化,雞亦都好入味送飯一流! 老闆自己係主廚老闆娘招待及包餃子所以等食物嘅時間係較耐,我覺得好食嘅野等得耐都值得,或者可以先致電落單
這小店我係食過幾次,都可以保水準先介紹
2024-09-01
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$100 (Last Night Supper)