.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤩 ℂ𝕙𝕒 ℂ𝕙𝕒𝕒𝕟 𝕋𝕒𝕟𝕘 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕋𝕚𝕗𝕗𝕒𝕟𝕪 𝔹𝕝𝕦𝕖 𝕊𝕖𝕥𝕥𝕚𝕟𝕘 @ 🌟 四寶食堂《👽食神大媽食茶餐廳》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Scrambled Eggs with BBQ Pork Rice with Black Garlic Sauce HKD 65Grilled American Premium Hanging Steak HKD 188Roasted Spring Chicken with Thyme & Olive Oil HKD 108Stirred Instant Noodles with Black Garlic Oil + HKD 15French Toast HKD 52Chocolate Smoothie + HKD 8Red Bean Iced with Ice Cream + HKD 8.👽 無人能夠抵抗TIFFANY BLUE同花花牆嘅魅力,呢間茶餐廳有齊兩大特色,仲要餐牌裏面呢好多西式選擇,夠晒多元化,晚市仲有套餐好鬼抵,決定試下!.🔥 不過點都要試吓啲本土經典嘢先,呢個「黑蒜油
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
French Toast HKD 52
Chocolate Smoothie + HKD 8

🔥 不過點都要試吓啲本土經典嘢先,呢個「黑蒜油香蔥叉燒滑蛋飯」,上枱嗰下係無煙嘅,超級新鮮熱辣辣!滑蛋煮得好嫩滑,配埋啲多汁嘅叉燒,加咗黑蒜油同埋香蔥增加咗一層獨特嘅風味,超級正!

🥩 另外就係「板燒美國頂級封門牛柳」,佢真係用美國頂級封門牛柳,咬落質感好好,燒完都仲保持到肉汁,同埋份量絕對足!

🐔 仲有「百里香蒜香欖油烤春雞」,上枱嗰一刻第一個反應就係嘩,因為好大隻,同埋冒住煙超級香!春雞烤得外面少少脆皮,入口嘅超級嫩滑多汁,而且啲百里香同蒜香嘅味道好惹味!

🍜 以上仲可以自選配菜,配美式炸薯條同德國薯仔沙律,同埋可以用優惠價加配「黑蒜蔥油撈公仔麵」,公仔麵撈埋黑蒜油同埋香蔥,係超級豐富。

🏔️ 甜品一定唔可以唔叫最經典嘅「雪山西多士」,厚身嘅多士炸到金黃酥脆,外脆內軟,配埋甜甜嘅忌廉同楓糖醬,真係一絕!

French Toast

🍹 食晚餐可以用優惠價改配茶記經典嘢飲「雪山紅豆冰」同「朱古力雪山」!順滑嘅口感同埋濃郁嘅朱古力味道,無得頂!

Chocolate Smoothie & Red Bean Iced with Ice Cream

😋 呢度嘢食好味又大份,二黎價錢大眾化,三黎環境乾淨企理,好值得支持。

.⠀
📍 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖
☎️ +(852)2342-2323
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
French Toast
2024-05-31 10 views
銅鑼灣四寶食堂下午茶今日同朋友去了銅鑼灣四寶食堂食下午茶,人超多,等咗陣位先入到。-四寶食堂嘅餐牌選擇真係好多,由日式丼飯、意粉、西餐、到港式小炒都有,仲有下午茶套餐。我哋就叫咗以下食物: * 月見壽喜燒汁牛肉丼:牛肉軟腍入味,壽喜燒汁甜鹹適中,配埋生雞蛋更加惹味。- * 美式BBQ 豬肋骨配炸薯條:豬肋骨肉質鮮嫩,BBQ醬甜辣可口,炸薯條外脆內軟。   - * 熱奶茶:絲滑香濃,茶味醇厚。整體來說,四寶食堂嘅食物質素唔錯,選擇又多,價錢亦算合理,係一個唔錯嘅下午茶選擇。今次因為食唔落二人套餐的西多士, 下次再嚟一定會留肚。#銅鑼灣 #四寶食堂 #下午茶 #月見壽喜燒汁牛肉丼 #美式BBQ豬肋骨 #熱奶茶

銅鑼灣四寶食堂下午茶

我哋就叫咗以下食物:

* 月見壽喜燒汁牛肉丼:

牛肉軟腍入味,壽喜燒汁甜鹹適中,配埋生雞蛋更加惹味。

* 美式BBQ 豬肋骨配炸薯條:

豬肋骨肉質鮮嫩,BBQ醬甜辣可口,炸薯條外脆內軟。

* 熱奶茶:絲滑香濃,茶味醇厚。

今次因為食唔落二人套餐的西多士, 下次再嚟一定會留肚。
2024-05-30 21 views
板燒美國頂級封門牛柳牛柳肉塊夠厚身,我哋揀咗七成熟,表面微微焦糖色,內部粉嫩柔軟,有微微彈牙感,唔錯。每款可以配搭兩款配菜,我哋揀咗炒雜菌、原個燒蒜、溫室西蘭花和沙律菜,燒蒜好有驚喜,表面香脆,內裏軟滑,入口清甜,估唔到咁清新👍XO醬滑蛋蝦球飯金黃色嘅滑蛋覆蓋在飯上,蛋液滑嫩綿密,入口非常嫩滑,蝦球大大隻,蝦肉彈牙肥厚,口感豐富,同XO醬嘅香辣味道好夾🙌🏻另外佢哋啲特飲都好正㗎,有雪糕紅豆冰、雪山朱古力、蘆薈西怞梳打、鳳梨百香果冷高山烏龍、鳳梨百香果冷高山烏龍等等,order set都係加$8就有一杯,性價比十分高!
板燒美國頂級封門牛柳

XO醬滑蛋蝦球飯

2024-05-29 23 views
四寶食堂一直以來都吸引不少顧客排隊,難得經過不用等位就能進去用餐😄餐廳的特色在於中西合璧,有港式粉麵,重有西式意粉和扒餐‼️ ❇️板燒英國頂級封閂牛柳這個dinner set幾抵食,可以選擇兩款配菜。我們選了炸薯條和薯仔沙律。上菜時份量驚人,所有材料都十分充足‼️牛柳嫩滑,搭配的醬汁濃郁,味道好夾。炸粗薯條熱騰騰,口感香脆set餐還附有蘑菇忌廉湯,湯底濃郁奶香,令人滿意😋😋 ❇️美式BBQ醬燒肋骨肋骨醬汁豐富,醃製調味適中,肋骨肉質豐滿以茶餐廳這個價位能享受到這樣的質素已經非常不錯了👍👍 ❇️雪山紅豆冰推薦💯‼️層次豐富,上層是濃厚的奶油,下層是甜美的紅豆蓉,整體奶香濃郁,非常美味❣️總體來說,四寶食堂的菜品質量和價格都令人滿意,值得再次光顧😊👍
餐廳的特色在於中西合璧,有港式粉麵,重有西式意粉和扒餐‼️
❇️板燒英國頂級封閂牛柳
肋骨醬汁豐富,醃製調味適中,肋骨肉質豐滿

• 雪糕紅豆冰
四寶食堂.銅記抵食下午茶銅灣灣行街睇戲之外就是周末食下午茶的好地方香港的茶記真心好吃就以四寶為例抵食划算又有水準先來香港人最中意的飲品凍檸檬茶+凍奶茶茶底正宗香港口味香而不澀,檸檬鮮,奶味香好正!芝士安格斯牛肉漢堡包即點即製,牛肉漢堡是自家製吃到碎碎的鮮牛肉麵包好香,有脆口位吃起來很有港式風味英倫紳士啤酒炸魚薯條這道非常心儀!因為炸魚好香脆,大大件保持內裡香嫩,白雪雪好好食炸粉不厚,帶來香脆薯條即熱辣辣,整體水準高高高!百里香燒春雞足有半隻咁多肉質有咬口,香草迷人雞皮香脆,雞肉仍有汁水味道不錯,份量非常巨大可以2人一起分享吉列豚肉眼配撈公仔麵豚肉眼入味香脆因為炸粉夠薄所以口感特別好秘製醬汁撈公仔麵醬汁惹味香濃,麵質彈牙令人食唔停口食左咁多款下午茶埋單都係200蚊有找算是很抵食四寶食堂銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖
四寶食堂.銅記抵食下午茶

抵食划算又有水準

先來香港人最中意的飲品
凍檸檬茶+凍奶茶
茶底正宗香港口味
香而不澀,檸檬鮮,奶味香
好正!

芝士安格斯牛肉漢堡包
即點即製,牛肉漢堡是自家製
吃到碎碎的鮮牛肉
麵包好香,有脆口位
吃起來很有港式風味

英倫紳士啤酒炸魚薯條
這道非常心儀!
因為炸魚好香脆,大大件
保持內裡香嫩,白雪雪好好食
炸粉不厚,帶來香脆
薯條即熱辣辣,整體水準高高高!

百里香燒春雞
足有半隻咁多
肉質有咬口,香草迷人
雞皮香脆,雞肉仍有汁水
味道不錯,份量非常巨大
可以2人一起分享

吉列豚肉眼配撈公仔麵
豚肉眼入味香脆
因為炸粉夠薄
所以口感特別好
秘製醬汁撈公仔麵
醬汁惹味香濃,麵質彈牙
令人食唔停口

食左咁多款下午茶
埋單都係200蚊有找
算是很抵食

四寶食堂
銅鑼灣謝斐道482號
兆安廣場地下1-3號舖
因為要上堂,所以星期五晚一個人快食,快食得嚟都可以好高質,快靚正!! 就係去四寶食堂,佢快餐得嚟有質素唔會Hea。叫咗個一人餐,有主菜,配菜加飲品,仲有可以嗌多個細嘅意粉,份量啱啱好,又啱晒眼闊肚窄,貪心嘅我。板燒美國頂級封門牛柳,外表微焦鎖住肉汁,內裏呈現迷人的粉紅色澤,肉質鮮嫩多汁,每一口都是對味蕾嘅極致寵溺。搭配主廚特調黑燒汁,香氣撲鼻,完美融合肉香。配菜揀咗炒什菌同烤西蘭花,令成個餐更加健康,營養豐富。驚冇澱粉質唔夠飽,但係又唔想食太多澱粉質,呢度嘅餐牌選擇就啱啱好,可以要一個細細嘅肉醬意粉。好足料多肉碎,醬汁濃郁。叫咗杯特飲,檸檬桂花蜜糖冰茶,炎炎夏日嘅最佳解渴聖品,清新怡人,紅茶基底,加檸檬嘅清爽、桂花與蜜糖嘅甘甜,既消暑解渴,又不失為一款雅致嘅休閒享受。

2024-05-10
  • 板燒美國頂級封門牛柳
  • 肉醬意粉
2024-05-28 15 views
👥同同事放工,就tea time去試吓四寶食堂既茶餐,下午茶有超多選擇, 又抵食🍜撈公仔面配吉列豚肉眼 -塊豬扒勁大塊, 炸得好脆, 切得夠薄, 唔會韌。可以點沙律醬一齊食。蔥油撈公仔麵超香, 公仔麵夠彈牙, 係油多咗啲, 但咁先夠邪惡好味🦴七味椒鹽炸雞中翼薯條 -雞翼炸得夠脆又保留到肉汁, 正呀熱辣辣🥪蔥花旦牛治-蔥花炒蛋炒得好滑好多汁, 蛋好香, 夾喺白多士裏面一齊食, 多士朔晒啲蛋汁,好岀色🥤檸檬桂花蜜糖冰茶 -桂花味好香唔會太甜☕️蘆薈白桃冷泡高山鳥龍 -跟一個烏龍茶包,茶香而且解膩, 蘆薈肉有咬口

🍜撈公仔面配吉列豚肉眼

🦴七味椒鹽炸雞中翼薯條
-雞翼炸得夠脆又保留到肉汁, 正呀熱辣辣

🥪蔥花旦牛治

🥤檸檬桂花蜜糖冰茶
-桂花味好香唔會太甜

☕️蘆薈白桃冷泡高山鳥龍
-跟一個烏龍茶包,茶香而且解膩, 蘆薈肉有咬口
2024-05-27 15 views
四寶食堂大大間,坐得舒服仲有好靚的花墻打卡,所以都吸引了好多內地遊客,仲要經常排長龍等位,晚上經過見到不用排隊好開心入去吃晚餐!紅酒野菜燴羊膝一大個羊膝塗上紅酒番茄腐乳醬,深紅色濃郁,十分誘人!濃郁的醬汁包住軟滑的肉質,羊肉本身鮮美、肉質軟嫩,紅酒香和番茄腐乳的酸甜再加上羊肉香,融合成醇厚而陶醉的絕妙味道!還有兩個伴菜選了滑嫩的炒雜菌和田園沙律,清新爽口!加$15可以來多一份秘製麻辣捞公仔麵,都幾大份量,麻辣香口,一人吃夠嗮啦!香蒜欖油辣椒蜆肉意大利粉意粉Q彈有勁,完美吸附了香蒜欖油香味和蜆肉鮮甜,尤其是濃厚黑椒的陣陣熱辣感在舌尖蔓延,令人忍不住食不停!雞翼薯條竟然有6隻皮脆肉嫩的雞翼甘多,搭配外焦脆內綿密的薯條,無疑是一個非常經典和美味的組合。茶檔鮮油多多士好大片,牛油配的多,塗上牛油真是鬆脆之餘又香氣四溢!點了Dinner Set加多$8就可以有一份特飲,好抵!雪山红豆冰和朱古力雪山兩份特飲都是有一座雪山一樣的忌廉在頂部,香甜順滑、入口即化!

紅酒野菜燴羊膝

香蒜欖油辣椒蜆肉意大利粉

雞翼薯條

茶檔鮮油多
多士好大片,牛油配的多,塗上牛油真是鬆脆之餘又香氣四溢!

2024-05-26 20 views
謝斐道幾間茶餐廳,唯獨四寶食堂長期有人龍。排了約5分鐘,可以入座了。兩點半下午茶時間,同時有午餐和常餐供應,選擇可真多。.我點了「喜哥蔥油豬扒煎蛋飯」(誰是喜哥?)嘩,超級好味,豬扒又厚又大又淋,煎蛋有脆邊,白飯乾身(最怕淋飯),蔥油香濃無比,豉油甜甜地不鹹,總之全部都100分。而價錢只需$ 65!還送熱飲。.太太點了午餐「大蝦球彩椒車厘茄羅勒蕃茄意大利粉」(好長的名稱),蝦球爽口冇雪味,除了彩椒、車厘茄,還有不少菇粒,健康又豐富。同樣送熱飲,價錢$ 88。.另外點了一份下午茶「經典粒粒花生醬西多士」,中間有花生醬,用的麵包較厚,更能吸收蛋液,煎得香脆。.質素如此好的茶餐廳,為什麼還去快餐店呢?
兩點半下午茶時間,同時有午餐和常餐供應,選擇可真多。
質素如此好的茶餐廳,為什麼還去快餐店呢?
喜哥蔥油豬扒煎蛋飯
2024-05-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Lunch
喜哥蔥油豬扒煎蛋飯
2024-05-22 44 views
以前返工經常幫襯呢間餐廳,食過唔少菜式😋不過CWB呢間都係第一次食,茶市時段都幾多人排隊,好彩等候時間唔算太耐。可能我實在太飢荒,一個tea set既食量實在滿足唔到我個胃🥲只好追加食物🍗百里香燒春雞 $52👍🏻色澤誘人🤤賣相幾吸引,外皮微焦,雞肉嫩滑唔會太乾,火候控制得恰到好處,食落仲有陣陣香草味,鍾意食雞既朋友必試🍝跟餐追加$15 迷你肉醬意粉本人食量比較澎湃😅因此追加左迷你肉醬意粉,呢度既肉醬意係雞肉mix牛肉,有別於一般做法,味道香濃又足料,幾抵食🍹跟餐+$8 鳳梨百香果高山烏龍茶(少甜少冰)飲落有淡淡既茶香,仲有鳳梨粒🍍增加口感,清新解膩

🍗百里香燒春雞 $52👍🏻

🍝跟餐追加$15 迷你肉醬意粉

🍹跟餐+$8 鳳梨百香果高山烏龍茶(少甜少冰)
飲落有淡淡既茶香,仲有鳳梨粒🍍增加口感,清新解膩
這是一間有質素既茶餐廳tiffany blue 既顏色加上嶄新的設計,形象十分亮麗此外,重點食物多選擇而味優再加上一些fusion 菜一D 都唔沉悶而同時價錢都係算抵食茶記價但就可以享受埋靚裝係新派既茶記➽吉列豬扒北海道咖哩反 $78真係做到日式咖喱口味濃郁既咖喱,香,微辣口味岩岩好豬扒都處理得好好,一整片炸得好均勻難得是豬扒是均勻地瘦,沒有肥肉但是做到肉質不硬,不乾,這個要讚➽XO醬滑蛋蝦球飯 $78呢個組合真係未見過、未試過不過見佢話係廚師推介,就試下啦又冇失望呀蛋夠滑蝦的量多,肉質爽彈,算幾有質素說到呢款菜既fusion賣點——XO醬這個醬真的頗優微辣味道滿滿一大匙的XO醬,食得出粗條的瑤柱乾及蝦乾!真是畫龍點睛的靈魂位再配合埋甜豉油整個超岩送飯淨係個XO醬都值回票價我都有考慮過問佢有冇散賣個XO醬,不過唔覺得佢地有Promote 真的不是「夾硬黎」既fusion 菜係有用心去研究過的➽雪山西多 $52叫起的菜兩層的面包,中間夾著朱古力上面再加上忌廉及朱古力醬整個是極度邪惡呢➽冬T其實我係將軍澳店試過一次「港式珍珠奶茶」就念念不忘不過銅鑼灣分店沒有><雖然特色飲品都多,但我選擇奶
這是一間有質素既茶餐廳

此外,重點食物多選擇而味優
再加上一些fusion 菜
一D 都唔沉悶

而同時價錢都係算抵食茶記價
但就可以享受埋靚裝
係新派既茶記
➽吉列豬扒北海道咖哩反 $78
真係做到日式咖喱口味濃郁既咖喱,香,微辣口味岩岩好
➽XO醬滑蛋蝦球飯 $78
呢個組合真係未見過、未試過
不過見佢話係廚師推介,就試下啦
又冇失望呀

蛋夠滑
蝦的量多,肉質爽彈,算幾有質素

說到呢款菜既fusion賣點——XO醬
這個醬真的頗優
微辣味道
滿滿一大匙的XO醬,食得出粗條的瑤柱乾及蝦乾!
真是畫龍點睛的靈魂位
再配合埋甜豉油
整個超岩送飯

淨係個XO醬都值回票價

真的不是「夾硬黎」既fusion 菜
係有用心去研究過的
➽雪山西多 $52
叫起的菜
兩層的面包,中間夾著朱古力
上面再加上忌廉及朱古力醬
整個是極度邪惡呢
➽冬T
其實我係將軍澳店試過一次「港式珍珠奶茶」就念念不忘
不過銅鑼灣分店沒有><
雖然特色飲品都多,但我選擇奶茶吧,雖然沒有了珍珠
因為店家的奶茶的茶味好香,好飲
➽ 雪山紅豆冰
甜度適中,紅豆的量都夠滿足
2024-05-15
2024-05-21 30 views
向來在銅鑼灣上班都以這餐廳為午膳飯堂, 取它够方便, 食物與價錢性價比最高, 今晚因要加班, 放工感竟肚餓竟又不自覺地走進這飯堂, 原來晚市也不乏棒場客, 幸好是老顧客即時可安排入座, Menu有點不同, 努力辛勞我的了一天決定豪些少與同事各要了一份dinner set, 我的板燒美國頂級封門牛柳賣相不俗加上伴碟, 唔講仲以為是大餐廳的出品, 連湯及飲品也不過是180元, 而且生熟程度剛到火喉, 味道正合我意, 至於友人的百里香欖油烤春雞, 皮脆肉滑好正, 怪不得周邊咁多競爭對手也能屹立至今真有道理。
2024-05-20
1K
香港有多間分店 今次到訪呢一間位於銅鑼灣地鐵站附近 何其方便😍以其Tiffany blue裝潢同傳統港式茶餐廳菜式聞名🌟==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🍛黑蒜叉燒蛋飯 材料一啲都唔吝嗇 用咗n隻蛋先有咁澎湃嘅感覺🐣🐣🐣叉燒又係港式文化嘅代表👍🏻叉燒炒蛋簡直係香港茶餐廳文化始祖😍炒蛋嫩滑🤩叉燒肥瘦適中 加上黑蒜咁惹味嘅配搭超惹味 不知不覺越食越多👍🏻🍹餐飲凍檸茶 簡直係啱晒香港人大熱天時食完嘢 最啱就係嘆番杯凍檸茶滿😍 環境同食物質素相當優質既餐廳🥰大家真係唔好錯過👏🏻 💁🏻‍♀️
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

一向都是茶餐廳愛好者😍❤️對食無想法的時候就會衝去吃個茶記💨這間茶餐廳早就吃過幾次食物質素穩定且屬中上水平今日難得見到下午茶時段不算多人當然要試試啦🤤下午茶都幾多選擇🫨最有驚喜的是竟然有燒春雞和豬肋骨套餐而且更有二人套餐約$100有飯有意粉有西多士有飲品真的是超划算❗️可惜不算很肚餓 下次再來試試吧✩‧₊ 板燒美國簿牛扒配炒蛋• 胡麻醬沙律($48)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶牛扒大過小編的手掌🐮粉粉粉嫩嫩腍身亦沒有很多筋炒蛋炒得幾順滑🍳胡麻醬沙律菜正常水準偏好吃早/常餐類的朋友應該都會很喜歡更抵食的是可以$15加添飯粉類或小食✩‧₊ 肉醬意粉($15)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶點了份肉醬意粉都幾足料🍝面頭鋪上粒粒肉醬吃完套餐再吃個意粉簡直是超飽✩‧₊ 經典粒粒花生醬西多士($38)🧈🥜ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶一上枱當下的反應真是「嘩」了一下多士有幾吋厚比常見的西多士份量接近有兩倍多西多士即叫即製外層熱辣辣很香脆配上花生醬、糖漿和牛油簡直是邪惡和美味的混合體😈✩‧₊ 鳳梨百香果冷泡高山烏龍($8)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶烏龍茶味道清甜有點像日常茶果店買到的鳳梨綠茶鳳梨味比百香果味更出🍍叫
一向都是茶餐廳愛好者😍❤️

而且更有二人套餐
約$100有飯有意粉有西多士有飲品
真的是超划算❗️
可惜不算很肚餓 下次再來試試吧

✩‧₊ 板燒美國簿牛扒配炒蛋• 胡麻醬沙律($48)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶

牛扒大過小編的手掌🐮
粉粉粉嫩嫩腍身亦沒有很多筋
炒蛋炒得幾順滑🍳
胡麻醬沙律菜正常水準
偏好吃早/常餐類的朋友應該都會很喜歡
更抵食的是可以$15加添飯粉類或小食

✩‧₊ 肉醬意粉($15)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶

多士有幾吋厚
比常見的西多士份量接近有兩倍多
西多士即叫即製
外層熱辣辣很香脆
配上花生醬、糖漿和牛油
簡直是邪惡和美味的混合體😈

✩‧₊ 鳳梨百香果冷泡高山烏龍($8)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕💕𝟾/𝟷𝟶
餐廳無收加一服務費
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

2024-05-15 43 views
嘆返個下午茶先( ´▽`)長期都大排長龍,終於都試到啦!蘭王肉醬意粉🍝蛋邊煎得焦香,蛋黃仲要勁橙!肉醬份量都好多撈埋以前食啱啱好!豉油王雞髀配菠蘿油🧈呢個真係邪惡之選❣️豉油王雞髀好入味菠蘿油都有微微烘過,暖暖地但係中間嘅牛油就未完全溶化~吉列炸豬扒配蔥油撈公仔麵炸豬扒都好大塊,不過偏薄~蔥油超香,撈公仔麵一流!📍 四寶食堂地址: 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖電話: 23422323#香港美食 #下午茶 #銅鑼灣美食 #抵食 #優惠 #尖沙咀美食 #旺角美食 #打卡 #油麻地美食 #炮台山美食 #茶餐廳 #沙嗲牛肉麵關注組
嘆返個下午茶先( ´▽`)
長期都大排長龍,終於都試到啦!

蘭王肉醬意粉🍝
蛋邊煎得焦香,蛋黃仲要勁橙!
肉醬份量都好多撈埋以前食啱啱好!

豉油王雞髀配菠蘿油🧈
呢個真係邪惡之選❣️豉油王雞髀好入味
菠蘿油都有微微烘過,暖暖地
但係中間嘅牛油就未完全溶化~

吉列炸豬扒配蔥油撈公仔麵
炸豬扒都好大塊,不過偏薄~
蔥油超香,撈公仔麵一流!

📍 四寶食堂
地址: 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖