2009-12-10
由於今日有考試,食咩都無心情,所以求其係附近食d野搞掂算數。附近有呢間餐廳好似幾多選擇咁,就入左去啦。入去既時候大概1:45,lunch time剛過,所以都幾多位,唔算好滿。見佢menu好多選擇,仲要 1:30 已經有下午茶,真係好難得。不過最好笑係佢無得散叫,我地問佢單叫腿蛋治得唔得,佢話得,不過收$18,要唔要野飲都係 $18,所以即係迫你一定要叫餐。不過腿蛋治其實係幫人買的,我們兩個人叫了兩個下午茶餐,一個係常餐,有雪菜肉絲米,加火腿煎蛋同餐包。另外我叫左個腸仔炒蛋餐配西多士,兩個餐都有野飲跟的。其實佢食物水準係一般過一般,唔難食但一定唔會係好食,仲幾平添。不過迫你一定要叫餐好似唔係咁好喎。D腸仔好鬼鹹,而且配D汁唔係好夾,炒蛋係無味的。不過西多士幾好食,但就好鬼多油呀。常餐非常之正常,個米粉仲幾好食,夠滑而且清清地,幾好。反而杯奶茶都算可以,夠滑亦有茶味,不過淡左少少。其實我未必會再黎呢間野,但佢其實係幾平的,食物質素唔可以有太過份既要求,而且又係尖沙咀,所以都係俾OK面佢啦。