2005-04-18 16 views
前日無所事行入去食下午茶.叫個沙嗲牛肉包茶餐,十八個大洋.睇落個包就好似浩唔多吸引,但係食落牛肉果真有水準呀!不過熱D 就好.期間見到隔籬果碗水餃,都好吸引.我下次會試!P.S. 呢度太多喇,!
前日無所事行入去食下午茶.
期間見到隔籬果碗水餃,都好吸引.我下次會試!

P.S. 呢度太多喇,!
今朝去咗呢間餐\廳食早餐\,叫咗個大胃王早餐\C.先嚟杯coffee, 嘩!又香又濃,唔錯唔錯!跟住就嚟埋個早餐\,簡直令我為之一振!白色嘅炒蛋上面再加埋金黃色嘅蟹子,實在令我胃口大增!食飽飽,提吓你,記住試吓啦!下次我一定會再去食過嘅!Yeah!
今朝去咗呢間餐\廳食早餐\,叫咗個大胃王早餐\C.

下次我一定會再去食過嘅!Yeah!
2005-02-26 6 views
今日又去呢度食晏... 日日都咁多人.. 未坐低時見到d咖哩雞好好賣相...諗住叫...點知我同事又叫..於是我就去左叫粟米石班...咖哩雞就分兩碟上,石斑就一大碗上... 先知到叫錯,因為d汁(應該叫做生粉獻,杰到好似d生粉唔使錢咁)令我好失望.雖然味道仲可以,但真的好杰...而d石斑都好正,唔腥..幾鮮添.如果可以整好d就更正..我又要左一d咖哩汁.. 好掂... 下之一定要食... 仲有呢間食肆特別多人等.. 真係有佢道理..
今日又去呢度食晏... 日日都咁多人..

我又要左一d咖哩汁.. 好掂... 下之一定要食...

仲有呢間食肆特別多人等.. 真係有佢道理..
今日一班同事去呢度食lunch, 先知道原來裡面咁正有一間玻璃房,入面有兩張大檯,可以坐八個人,唔似普通茶餐廳卡位坐盡得6個.. 28蚊個餐比同街其他茶餐廳都貴,我食左個北菇蒸雞反,其他人食海鮮炒烏冬,肉醬意粉.餐湯我飲紅湯..好濃味,但好多油..肉醬意粉望落幾四正..仲會加d芝士粉,有d中價西餐廳feel..海鮮炒烏冬就用好多人造海鮮,再加八爪魚仔..賣相還可以. 但呢兩樣都冇食過..我個北菇蒸雞反就水準之上..北菇蒸雞幾大碟.幾清.

餐湯我飲紅湯..好濃味,但好多油..

我個北菇蒸雞反就水準之上..北菇蒸雞幾大碟.幾清.
2005-02-17 12 views
早排出開天后, 黎左呢度食飯.第一樣要讚的是裝修, 十分"企理", 美中不足的是光線太猛, 略暗一點會較好.點了一個海南雞飯餐, 水準中上, 仲有湯同餐飲, 以$36的收費而言, 我覺得滿意! 另外, 我亦有留意其他食客的食物, 賣相唔錯, 水準也應該可以吧.如果下次再出開天后, 我應該會再幫襯, 試下其他食物.
早排出開天后, 黎左呢度食飯.

如果下次再出開天后, 我應該會再幫襯, 試下其他食物.