不倒翁中日火鍋料理
$380全包盛宴😍
ChiLaiTang
2025-09-08
Follow
📍不倒翁中日火鍋料理😍佐敦$380刺身火鍋全包宴👍🏻~$380免加一免醬料費❤️有齊刺身,海鮮,牛肉,湯底,丸餃,飲品😍抵食又好味👍🏻~頂級雪花肥牛😍油脂分布非常平均❤️接近入口即溶😘好有肉味😛仲要幾大碟👍🏻~海鮮拼盤❤️任選三款海鮮😘南非鮮鮑魚超大隻👍🏻生猛海蝦好新鮮😘生劏龍躉片嫩滑💕~日式魚生刺身拼盤😘仲高質素過日本餐廳嘅刺身❤️非常新鮮👍🏻~鎮店水餃王😛韭菜餃🤪餡多皮薄😍非常大粒👍🏻內裏爽口彈牙😛👍🏻~手打四寶丸😍手打嘅果然唔同🤪咬落非常有口感😘超好味呀👍🏻~唐生菜🥬蔬菜新鮮大份❤️~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍不倒翁中日火鍋料理 (佐敦)佐敦佐敦道23-29號新寶廣場2樓Read More
philips_cpu
滋味刺身火鍋套餐
philips_cpu
2025-09-06
Follow
最近去咗一間主打刺身+火鍋嘅酒家,環境雅緻,燈光柔和,座位寬敞🍣【日式刺身拼盤】八爪魚爽口彈牙,北寄貝鮮甜帶海味,希靈魚油脂豐富,三文魚入口即化,吞拿魚厚切飽滿,每款都新鮮得令人感動。🍲【冬瓜瑤柱湯底】清甜鮮香,瑤柱味滲透湯底,煮海鮮同牛肉都唔會搶味,反而更突出食材鮮味。🦐【海鮮火鍋料】龍躉片厚切滑嫩,入口鮮甜;海蝦爽口彈牙,鮮味十足;南非鮑魚煙韌有咬口,啖啖海味。🥩【雪花肥牛】油花分佈靚,涮幾秒即熟,入口嫩滑,肉香四溢,絕對係火鍋靈魂。🥟【配料精選】水餃皇皮薄餡靚,手打四寶丸彈牙有驚喜,韭菜餃香氣撲鼻,唐生菜爽脆清新,生麵掛湯力強,收尾一流。Read More
+ 7
吃貨四眼妹
極尚火鍋二人餐
吃貨四眼妹
2025-09-04
Follow
今晚朋友約我喺佐敦打邊爐,我哋揀咗二人餐,真係超抵食,包茶芥同加一。日式魚生刺身拼盤份量足夠,刺身鮮美,而我最鍾意就係食甜蝦。香茜皮蛋鍋作為芫荽控,見到有芫荽一定會揀呢個湯底。芫荽真係好香,皮蛋味道香濃,整個湯底好清新。海鮮任選三款,我們選擇了三款海鮮:生劏龍躉片、紐西蘭蟶子皇以及日本鮮元貝。龍躉片鮮嫩多汁,口感滑順;蟶子皇爽口彈牙,令人垂涎;而元貝肉質鮮甜,真係超正。頂級雪花肥牛肉肥牛脂肪與瘦肉的完美比例使得每一片都柔軟可口,輕輕一涮便能鎖住肉汁。鎮店水餃皇水餃的餡料鮮美,皮薄餡靚。韭菜餃韭菜味香濃,口感不錯。四寶丸每一款都係手工製作,口感彈牙,令人驚喜。唐生菜套餐有埋生菜,正。生麵生麵吸收了湯底的精華,份量多。竹蔗水甜甜地,幾好飲。Read More
四寶丸
蟶子王
Jo4448
超值極尚二人餐
Jo4448
2025-09-04
Follow
不倒翁是一間以高質食材著稱的餐廳,環境寬敞,非常適合情侶或朋友聚會,價格屬於中高位。最近推出的二人餐性價比極高,每位只需$380,包羅生猛海鮮、日式刺身拼盤、水餃皇、韭菜餃、手打四寳丸等,還可以加$100升級至安格斯手切肥牛,真的非常抵。我們選擇了蕃茄薯仔湯,店員態度非常友善,還提供了多款醬料。刺身拼盤的三文魚、希靈魚和八爪魚都切得厚實,海鮮新鮮,尤其是生蝦還會動,味道鮮美。升級的安格斯肥牛肉質極佳,雪花分佈均勻,口感柔軟,絕對值得加錢。水餃大得驚人,餡料新鮮,果然是每日現包的。最後的唐生菜和生麵,還有桂花糕和馬豆糕作甜品,讓整頓飯更加圓滿。全餐份量十足,質素不減,結帳$860,完全沒有隱藏收費,值得再次光顧!Read More
安格斯手切肥牛
龍躉片
Madmadeat
晚市抵食火鍋高質套餐
Madmadeat
2025-08-31
Follow
呢間不倒翁算係香港嘅老字號,但係一直都未試過,最近有同事推介話好食,就決定過黎試下。餐廳地方幾闊落,枱與枱之間唔會逼,幾好坐,服務亦都好好。極尚火鍋 2人餐(每位價格:HK$380)我地揀咗嘅組合•海鮮三款:南非鮮鮑魚(每位1隻)、堂灼桶蠔(每位1隻)、紐西蘭蜆子皇(每位1隻)•飲品:竹蔗水或酸梅湯•主菜:頂級雪花肥牛肉•湯底:招牌鴛鴦鍋(半沙嗲 + 半香茜皮蛋)•附加菜式:日式刺身拼盤(每位6件),有吞拿魚刺身、北寄貝及魷魚刺身•其他火鍋配料:鎮店水餃(每位1隻)、唐生菜或半份、手打四寶丸(半份)、韭菜餃(每位1隻)、生麵(1份)湯底方面揀咗佢哋嘅招牌鴛鴦鍋,一邊係沙嗲,一邊係香茜皮蛋。沙嗲湯底濃郁帶花生香,同生麵超夾;香茜皮蛋湯味道清爽,有解膩效果。兩個湯底風格完全唔同,但搭配一齊係好夾。南非鮮鮑魚、堂灼桶蠔同埋紐西蘭蜆子皇,三款都很不錯。鮑魚厚切爽口,鮮味突出;桶蠔滑溜多汁,入口帶少少海水香;蜆子皇夠大粒,肉厚鮮甜。頂級雪花肥牛(細)油花分布靚,落湯涮幾下就熟,口感嫩滑,帶少少油香但唔覺膩。刺身拼盤吞拿魚、北寄貝同魷魚。吞拿魚厚切,冇雪味,入口口感不錯;北寄貝同魷魚都爽口彈牙,配少少豉油芥辣,幾清新。火鍋配料-水餃皇同韭菜餃:餡料飽滿,皮薄而有咬口,落湯後唔會散。-手打四寶丸:彈牙新鮮,咬落有肉汁。-生麵:可以最後放落湯收尾,吸晒湯底精華(推薦擺落沙嗲湯底)Read More
sucancie
極尚肥牛海鮮火鍋
sucancie
2025-08-31
Follow
極尚火鍋二人套餐🐟湯底有好多選擇,我叫咗招牌鴛鴦鍋,係芫荽皮蛋併秘製沙嗲鍋,芫荽皮蛋味道比較清新同下火,唔使怕打邊爐熱氣,沙嗲鍋味道香濃,可以唔使點醬汁都好夠味。海鮮可以任選三款,南非鮮鮑魚已經加工切好片,幾秒鐘就熟,食落好彈牙,鮮味十足,桶蠔都好大隻,咬落多汁飽滿,紐西蘭蟶子皇有成個手板咁長,味道好鮮甜爽口。頂級雪花肥牛肉🥩d花紋好靚,油脂分布得好平均,食落牛味都好濃,有咬口又唔韌。日式魚生刺身拼盤,有三文魚,八爪魚,北寄貝,刺身都好新鮮,三文魚係厚切,好有口感。鎮店水餃皇同韭菜餃🥟自家製餃子大大粒,入面好多餡料,好好味。手打四寶丸,有蝦丸,墨魚丸,牛肉丸,鯪魚丸,食落都好彈牙,唔同口味各有特色。唐生菜🥬味道好清甜,淥完之後都好爽口,食完肉可以解一解膩。生麵🍜好似手工竹升麵嘅口感,好似橡筋咁彈牙。Read More
FelixChan7635
環境舒適.食材新鮮的中日火鍋店
FelixChan7635
2025-08-28
Follow
不倒翁火鍋店,我黎之前都聽過朋友推介,今日經過佐敦,臨近佐敦站E出口,於是行過黎試一試。一坐低餐廳服務員已主動介紹餐牌,我選擇了蕃茄薯仔鍋,叫左頂級雪花肥牛肉套餐,店員推薦加$100可轉安格斯手砌肥牛,最後我無轉到,先試左雪花肥牛,下次再試其他。落完單無耐,店員送上日式刺身拼盤,有三文魚,吞拿魚,八爪魚,全部都係厚砌,大大件口感好正;跟住就上埋海鮮拼盤,可以選擇三款,我選左鮑魚,聖子同埋龍躉,真係要讚一讚餐廳誠意,全部採用新鮮食材,我一食完就感覺到,而且注重衛生問題,冰鎮食材洗得好干淨。跟住就試鎮店水餃皇,呢個真係要推薦俾其他用家,一飯水餃好大隻,用鮮蝦製造,蔥菜吾會過量,食到水餃鮮甜汁味。另外就食埋手打四保丸,都係水準之上,跟我們喺牛肉火鍋店食嘅味道差不多。呢個套餐還包括一份生面,份量大,食完整個套餐連生面,真係飽到行唔到。最後,店員仲會送上甜品,桂花糕同椰汁糕。以$380價錢嚟講,可能你會覺得貴,但係食呢個食物質素,的確係物有所值,而且環境清靜,裝修精美,適合一班朋友聚會或者坐低閑聊。Read More
刺身拼盤
金牌手切肥牛肉
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
starrychow
極尚火鍋2人餐
starrychow
2025-08-22
Follow
琴晚試咗極尚火鍋嘅二人餐,每位$380,整體感覺幾唔錯。首先,日式魚生刺身拼盤有北寄貝、吞拿魚同八八魚,味道都唔錯!海鮮方面真係冇得輸!我哋揀咗南非鮮鮑魚、紐西蘭蟶子皇同日本鮮元貝。鮑魚彈牙,鮮味十足;蟶子皇肉質肥美,入口鮮甜;元貝亦都size夠大,鮮嫩多汁。三款海鮮都好新鮮,完全冇腥味,值得一讚!頂級雪花肥牛肉嘅油花分佈均勻,淥幾秒就食得,肉味濃郁。清湯豆腐鍋嘅湯底清甜,可以突出海鮮同牛肉嘅鮮味。豆腐滑嫩都幾好食。鎮店水餃皇同韭菜餃,餡料滿滿。手打四寶丸有驚喜,四款丸各有特色,口感彈牙。最後仲有唐生菜同生麵。Read More
Love and Hope
【不倒翁酒家|親子飲茶好去處】
Love and Hope
2025-07-02
Follow
作為新手媽媽,終於找到一間真正「BB友善」的酒樓!不倒翁的闊落卡位足夠放嬰兒車,侍見我手抱4個月大BB,主動提供**冰水座**溫奶,這種貼心服務實在感動。 🍗 燒鵝瀨粉驚喜十足 瀨粉吸盡燒鵝油香,鵝肉嫩滑不柴,最驚喜是湯底竟用鵝骨熬製,鮮甜不膩,連平時挑食的奶奶都讚不絕口。 🦑 墨魚滑烏冬成長者最愛 手打墨魚滑彈牙得來易咀嚼,烏冬煮得軟硬適中,我家長老讚不絕口! 🥟 點心水準穩定 • 燒賣肉香澎湃,蝦仁爽脆 • 叉燒包爆餡流汁,甜鹹平衡 • 南瓜糕綿密不死甜,長者最愛 • 粉果皮薄餡靓,韭菜香氣誘人 $200/人的消費,換來舒適的親子用餐體驗,絕對會再訪! Read More
+ 2
memoching
佐敦好味火鍋❤️
memoching
2024-12-26
1K views
Follow
不倒翁中日火鍋料理一向高質,天氣凍左,今日就同屋企人嚟打邊爐。醉雞鍋 半隻雞 $168湯底散發著淡淡的藥材香,令人垂涎。雞肉淥幾分鐘就食得,嫩滑鮮甜。脆肉鯇骨腩片,$168魚肉新鮮,配上豉油已經好好食。黑豚肉 $118肥瘦均勻,肉味濃郁,入口即化,搭配醉雞湯底,味道更加升華。鎮店水餃皇,8隻$128超大隻嘅水餃,水餃的餡料新鮮,皮薄餡多,煮熟後淋上醬油,好正。墨魚滑 $118價錢唔算平,但質數好高,墨魚鮮味十足,質感Q彈牛骨髓 $118最愛牛骨髓質感軟綿綿,索咗個湯底勁好食。 日式野菜藍 $108有生菜,娃娃菜等鮮嫩蔬菜,健康又有益。Read More
estherltt
中日火鍋料理 必食金牌手切肥牛
estherltt
2024-12-26
Follow
不倒翁中日火鍋料理位於佐敦,位置方便,環境充滿港式風味,好啱一大班人嚟聚會。✿ 人氣打卡自選火鍋套餐⭐️鮮魷魚⭐️手打蝦滑⭐️四寶丸鮮魷魚十分爽滑🦑手打蝦滑打得結實🦐四寶丸 有牛丸 鯪魚丸 蝦丸 墨魚丸,四款各有特色,牛丸牛肉味香濃🐮鯪魚丸,夠晒特別,蝦丸同墨魚丸充滿嚼勁。✿ 刺身魚生拼盤食打邊爐之餘仲有刺身食又幾正🤩有三文魚 魷魚 北寄貝🐚希靈魚 三文魚厚實非常有口感,其餘數款刺身都好新鮮👍🏼✿ 新西蘭蟶子出面少食到蟶子,蟶子爽滑又鮮味。✿ 金牌手切肥牛(小)手切肥牛不愧為金牌菜,油脂分佈均勻🐮同時不失牛肉味,雖然份量係屬於小份,其實都唔係特別小。✿ 鮮味珊瑚蚌打邊爐向來好鍾意食蚌類,珊瑚蚌十分新鮮爽口🐚✿ 清潤竹蔗茅根水向來系打邊爐飲品之選,比起一般火鍋店竹蔗茅根水冇咁甜,清潤解渴。Read More
+ 7
金牌手切肥牛
Her仔
不倒翁中日火鍋料理。魚生肥牛海鮮特色火鍋
Her仔
2024-12-13
2K views
Follow
天氣開始凍,今次同朋友決定食火鍋。我哋黎度佐敦道新寶廣場嘅中日火鍋料理。入到去環境寬敞,每張枱之間保持適當距離,幾啱傾偈。先來醬料,醬料一共八款。之後,點左2人嘅$1080全包套餐,四款配料、魚生拼盤、海鮮類、肥牛類同埋海產類嘅食物。我哋揀咗冬瓜瑤柱鍋,其他特色嘅鍋底包括胡椒豬肚湯、四川麻辣湯、日式麵豉湯、蕃茄薯仔鍋、秘製沙嗲鍋等等。因為冬瓜瑤柱鍋感覺冇咁濃,所以決定一試。魚生拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)啲魚生都幾新鮮,最鍾意三文魚,肥美鮮甜。海鮮類(⭐⭐⭐⭐⭐)有鮑魚、龍躉片、聖子同埋中蝦選揮。我哋叫咗鮑魚,鮑魚口感彈牙,每位一隻。肥牛類(⭐⭐⭐⭐⭐)有手切肥牛、雪花肥牛、牛肉船或者肥牛粒任揀一款,我哋揀咗手切肥牛,店主推介。啲肥牛顏色均勻,係呢個火鍋套餐嘅重點。海產類(⭐⭐⭐⭐⭐)有水餃、桶蠔、珊瑚蚌、帶子片,我哋揀咗帶子片,來自澳洲,鮮甜色澤光鮮。四寶丸(⭐⭐⭐⭐⭐)有牛、有豬、有墨魚、有蝦滑,都幾多粒,如果想試唔同款式嘅朋友就可以點呢款。其他火鍋配料、飲品(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)我哋點咗手打蝦滑,日本烏冬同埋娃娃菜,幾鍾意嗰個蝦滑,而烏冬就係旨在飽肚。仲有野飲就滿足了。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 不倒翁中日火鍋料理佐敦佐敦道23-29號新寶廣場2樓推介菜式: 手切肥牛👍🏻種類繁多 👍🏻環境寬敞Read More
鍋底
平靚正😍 又是海鮮肥牛打邊爐的季節👅
Wincyholic
2024-12-13
Follow
Hotpot Cuisine❤️..天氣又開始轉冷,又係時候打邊爐♨️。呢既就去左朋友推薦既佐敦火鍋店吃個鍋,上到黎環境寬敞又帶點中國風,而且材料新鮮,屬高質素火鍋店😍,難怪係Openrice 最優秀開飯火鍋店‼️ 晚市設有多個海鮮套餐~亦可以散點,用料新鮮又足料而且價錢大眾化,黎開佐敦想食火鍋又唔想迫?可以來一試呢。另外仲提供刺身,係一間中日火鍋料理店,一次過滿足你口慾👅。2人套餐由 $688 起,已經十分豐富❤️,首先揀左火鍋湯底(香茜皮蛋鍋) 滿有茜香加上皮蛋既獨特香氣,感覺很下火。配料有:手切安格斯肥牛 (靚肥牛) 雪花紋路平均,每片都有牛脂香徘徊口腔;海鮮類有:生猛肉質彈牙游蝦 & 鮮嫩元貝皇,估唔到用料有質素;而餃類有:不倒翁水餃皇 拼韭菜饺 (粒粒大粒又餡料足 勁多鮮蝦又彈牙) OMG 有驚喜😍 食火鍋不能少。而丸類來一客:手打四寶丸,有齊各款口味。蔬菜類有:即炸香脆響鈴 & 新鮮田園菜籃,都同屬新鮮可口。另外再加配:鹹淡水鱔片 $168 & 雪花羊肉片 $128, 海鮮牛羊火鍋♨️ 肚皮大滿足。最後仲有甜品喔!..×××[不倒翁中日火鍋料理 -Budouweng Hotpot Cuisine]××ש佐敦佐敦道23-29號新寶廣場2樓..Read More
br777
雞同海鮮一樣咁高質
br777
2024-12-11
Follow
📍不倒翁中日火鍋料理 (佐敦)📍佐敦佐敦道23-29號新寶廣場2樓🟡椰青文昌雞鍋套餐$888(2人)✨清潤椰青文昌雞鍋(半隻)✨環球海鮮盤(2位)南非鲜鮑魚、鮮元貝、混桶蠔(各1隻)、新鮮斑片、海生蝦(各2件)✨安格斯手 肥牛(細)✨不倒翁鎮店水餃皇(2隻)✨合時新鮮蔬菜(1份)✨敬送健康飲品(1渣):竹蔗茅根水椰青文昌雞鍋套餐的份量對兩人來說剛剛好,吃完既飽肚又滿足。椰青文昌雞湯底散發著清甜的椰香,雞肉屬於比較紮實的質地,咬起來非常有口感,味道鮮美。安格斯肥牛是套餐中的亮點之一,切片厚薄適中,肉質細嫩且油花分布均勻,涮幾秒就能品嘗到牛肉的鮮味,質素相當高。此外,兩粒手工水餃也令人印象深刻,餡料充實且口感紮實,內裡混合了鮮蝦和豬肉,味道層次豐富。海鮮拼盤表現驚喜,所有食材都非常新鮮。混桶蠔的鮮味十足,吃起來仿佛剛從海裡撈起來一樣,南非鮑魚和元貝也各具風味,蝦更是活力十足,上菜時還能看到牠們微微活動。新鮮蔬菜則以生菜為主,脆嫩可口,搭配湯底十分清爽。整體環境十分舒適,雖然是平日,仍然有不少食客,氣氛熱鬧但不嘈雜。臨近冬天,這樣的一頓火鍋確實能讓人身心都暖起來。不倒翁的用心服務也值得一讚,讓整個用餐體驗更加愉快。Read More
Kaiser27
佐敦海鮮火鍋專門店:清新火鍋體驗
Kaiser27
2024-12-09
2K views
Follow
最近去咗佐敦一間海鮮火鍋專門店,整體感覺幾唔錯仲幾抵食,四個人食,叫咗一個$1080二人套餐再追加啲配菜,食到頂住個肚走。揀嘢食之前首先叫咗開胃清涼酸梅湯,酸酸甜甜,非常好飲。湯底揀咗冬瓜瑤柱鍋,清清地又健康,又唔驚搶曬海鮮啲味。先嚟刺身魚生拼盤,有十件三文魚、章魚同希靈魚,幾高質,新鮮美味。然後就係海鮮火鍋配料,我哋揀咗澳洲帶子片,輕輕擺落火鍋淥一淥就食得,好鮮甜。生猛海中蝦,超新鮮,上菜嘅時候隻蝦仲識郁㗎!頂級雪花肥牛,油脂分佈得幾均勻,夠哂肥美食落去好滿足。金菇肥牛卷,第一次用邊爐方法煮熟,幾平日煎嘅煮法清新健康。汕頭牛丸,牛味夠重。手打蝦滑,鮮味十足,份量都好足夠。我哋追加咗美國桶蠔,好多粒仲好大隻,全部都好好肉地。鎮店水餃皇,係一大亮點,真係好足料,啖啖蝦肉,包到脹卜卜。我哋仲叫咗娃娃菜、爽口嘅萵筍片、翠綠嘅油麥菜,減輕下罪惡感。最後仲有甜品椰子糕同埋杞子糕。Read More
開胃清涼酸梅湯
冬瓜瑤柱鍋