2024-04-18 42 瀏覽
今日放假唔想煮,無意中發現左裕民坊有間新開既西餐廳,環境幾乾淨,亦都幾闊落,估唔到呢到都有間咁高汁既餐廳,一入到去,員工好有禮貌地安排我地入座,打開餐牌,見到個set dinner已經心大心細,基本上每樣野都好想食,於是我地決定揀d烹調技考比較高既菜式,因為平時唔識煮啊嘛!西班牙海鮮飯份量十足,每一粒飯都好龍蝦汁味,加上個飯上面既海鮮全部都大大隻,食落去好有口感好新鮮,面頭加上左鮮魚圈,非常彈牙;亦都有大大隻既蜆肉同青口,重有我最愛既蝦同帶子,呢個飯真係非常豐富材料,睇得出廚師花左好多心思去整。澳洲肉眼牛扒我地叫左5成熟,就咁睇個外表黑黑地以為佢熟得濟,點知切開都真係keep到5成熟,自己好怕煎牛扒,永遠都控制唔到個火喉,但今次又真係整得幾出色,而且配菜有薯容,口感層次非常豐富。酸忌廉煙肉薯條小食我地叫左呢個薯條,佢可以放一個鐘都重係keep住脆架,而且酸忌廉煙肉非常爽,加埋個薯條簡直係最佳拍檔。

西班牙海鮮飯

澳洲肉眼牛扒