今日特登黎尖沙咀同無臉人打卡影相,順便食個Lunch! 無臉人就坐响門口等我,長櫈可以排排坐一齊影相打卡,沿樓梯上去都係滿滿和風裝飾,好像去左日本旅行咁,非常打卡able!餐廳內裝修好靚,有一排和式卡座,座位相當闊落。午市有好多款定食選擇,價位大概百零左右,上專頁訂枱有88折。侍應推薦厚切吉列千歲米豚,見到旁邊都有人叫左,又真係好厚切好吸引,但新年期間真係食得太多炸野,所以就揀左黃金蟹膏鵝肝丼,同埋火炙牛配卡邦尼烏冬。定食包沙律、麵豉湯、仲有一粒漢堡肉粒。(睇落以為係紅豆蓉甜品😂)💛黃金蟹膏鵝肝丼有蟹膏有蟹肉仲有鵝肝,鵝肝香得黎無好油好漏既感覺,將蟹膏蟹肉同飯撈埋一齊食,食到好香甜既蟹膏味,好好味,成碗飯可以食到乾乾淨淨。💜火炙牛配卡邦尼烏冬圍住隻碗成個10片牛,只係輕輕火炙過,半生熟軟綿綿既口感,好正,卡邦尼意粉都好岩本人口味,唔會好咸好重味。另外叫左一杯拖羅海膽刺身杯,估唔到又幾大杯下,海膽好新鮮,拖羅無咩筋唔錯,兩個人share一杯岩岩好。

今日特登黎尖沙咀同無臉人打卡影相,順便食個Lunch!
餐廳內裝修好靚,有一排和式卡座,座位相當闊落。

💛黃金蟹膏鵝肝丼

💜火炙牛配卡邦尼烏冬