近🧧新年,公司生意開始多,工作繁忙,我同老公都好少煮飯,唯有多出街,順便幫忙香港經濟💟。呢排去左2次這間上海姥姥食飯,簡單評一下。炸銀絲卷:完全唔喜歡連底紙一齊製作。即時向經理查詢,佢表示確實是公司品質,不是忘記撕走麵包紙,而是炸飽面,底紙是沒有炸的。結果:未能夠全張底紙撕走,只努力撕走一小片又一小片紙,張紙已經溶溶爛爛,接駁唔返一張整齊既紙,咁無炸過唔見左既紙去左邊,好疑惑。再向女經理查詢,話換一碟。結果轉個頭男經理話再炸都係一樣,要換其他野。希望跟進下呢個煮法,有無進步既空間。芝麻飽:第1次食芝麻外皮比較乾爽香脆,第2次食比較油膩,質素不穩定,影響口感內饀:香蔥加豬肉鬆,口感豐富,好味。素鵝:細細份,外皮香脆,香菇入味,有豐富蠔油汁,香口前菜。蟹粉小籠包:熱辣辣,豬肉滿滿,肉汁香濃。四川擔擔面:湯底唔夠熱,湯底太濃厚,沒有驚喜。2人枱太細,點幾個菜式已經放到枱邊。去過2次,手袋沒有箱提供給我擺,靠自己掛在凳度,慘過快餐店,服務不到位。總括而言,食物質素都可以,有些細節位可改善。⭐️消費經濟不景,盡力做好各方面要求,方能吸引客人⭐️LOVE 香港🩷❤️

呢排去左2次這間上海姥姥食飯,簡單評一下。

炸銀絲卷:完全唔喜歡連底紙一齊製作。
再向女經理查詢,話換一碟。
結果轉個頭男經理話再炸都係一樣,要換其他野。

希望跟進下呢個煮法,有無進步既空間。

芝麻飽:第1次食芝麻外皮比較乾爽香脆,
第2次食比較油膩,質素不穩定,影響口感
內饀:香蔥加豬肉鬆,口感豐富,好味。

素鵝:細細份,外皮香脆,香菇入味,有豐富蠔油汁,香口前菜。

蟹粉小籠包:熱辣辣,豬肉滿滿,肉汁香濃。

四川擔擔面:湯底唔夠熱,湯底太濃厚,沒有驚喜。

2人枱太細,點幾個菜式已經放到枱邊。
去過2次,手袋沒有箱提供給我擺,靠自己掛在凳度,
慘過快餐店,服務不到位。

總括而言,食物質素都可以,有些細節位可改善。

⭐️消費經濟不景,盡力做好各方面要求,方能吸引
客人⭐️
LOVE 香港🩷❤️