2023-09-07 77 瀏覽
西灣河蘇豪東區有各國美食餐廳,呢間餐廳嘅午餐都算多選擇,中午客人不多,我樂於與其他客人保持社交距離,安安靜靜享用午餐。外籍侍應首先奉上熱咖啡,無咖啡不能工作的我在享用當天第二杯咖啡🥲,與附近餐廳相比,呢間餐廳嘅咖啡算唔錯嘅,同時冷氣風口冇對正食物,所以食到最後咖啡都冇話凍晒🥲餐湯我揀咗番茄湯,有埋番茄粒粒喺入面,有咬口,加埋少許黑椒同洋蔥、薯仔入去,味道層次豐富而濃厚,下次可以再encore🥰主菜揀咗雞肉漢堡配薯條,漢堡麵包皮煎得外脆內軟,牛油香剛剛好唔會太油膩;雞肉同醬汁配合得唔錯,薯條ok,整體份量都大。見鄰座客人點咗薄餅,好似係招牌菜式,賣相都十分吸引,可以一試。

2023-07-13
  • 番茄湯