黑門水產すいさん (Fashion Walk)

2023-08-03 10 瀏覽
係Fashion Walk 附近既餐廳比人一種比較高級既感覺,夜晚行過有D舖頭既裝飾、街燈令到條街有種好好既氣氛,今次去左黑門水產食日本野,遠處已經見到日本feel燈籠,入到去覺得間舖好大好舒服,我地叫左海膽蟹味噌甲羅燒做前菜,鹹香蟹膏味配上梳打餅即刻打開左個胃,蟹膏份量多到可以就咁再食好爽!黑門角切海鮮沙律有甜蝦、三文魚、車厘茄等,醬汁好開胃但就太咸~鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞,用左大量洋蔥加炸蒜炒香,十分惹味,上菜時熱到出煙,有種大排檔風味咁,不過都係咸左少少但用黎配啤酒幾好極上大漁貝燒除咗有元貝之外仲有蝦、蠔同三文魚籽,火候燒得剛剛好,元貝唔會燒到太過韌,多款海鮮一齊燒味道好鮮甜,想連D湯汁飲埋佢,哈哈最後叫左壽司拼盤,壽司飯唔係平時食既白醋飯係應該用左赤醋,sushi 不過不失