2023-04-03 222 瀏覽
今日約左個好耐無見既朋友食lunch,始終太耐無見既關係,我地都想搵間坐得舒服少少既餐廳,朋友話之前試過呢間,覺得價錢、地點同環境都好適合。我地入到餐廳,職員好有禮貌地帶我地入座,好彩餐廳唔算太多人,環境同燈光都岩岩好。一打開個餐牌,見到勁多款食物,我同朋友都心大心細左好耐,因為好多我地都好想試下,最後我地都揀好左以下食物:糖醋魚片糖醋汁調配得岩岩好,酸酸甜甜,魚片好厚,完全係啖啖肉,配上鮮菠蘿同青椒,食落非常爽口同解濟,係一個好好的配搭。紅油抄手個人認為係必點既小食,有五大粒,食落非常爽口彈牙,面頭配上炸蒜同香蔥,配上特製香油汁,唔會覺得好油,反而重愈食愈開胃!風味沙拉排骨外皮炸得好香脆,食落肉質好嫩滑,食既時候重要係熱辣辣架,加上個沙律醬汁好好味,食落甜甜地,感覺上無咁熱氣,我同朋友都忍唔住叫左個飯食。

糖醋魚片

紅油抄手