The Market

2022-10-05 693 瀏覽
係網上見到The market有「榴槤飄香」星馬泰下午茶,即時相約朋友去試喇!咁岩我地兩個都係榴槤fans!! 一去到既時候已經見到好多係到等緊入座,提提大家入座時間係三點鐘,所以建議大家可以食少少野打定底,唔好餓親喔!椰子榴槤燉湯見到個名會擔心唔夾,但飲落又飲唔出榴槤味,反而飲到好清甜既椰子味加勒比海野生龍蝦尾:賣相唔錯,而且入面已經起晒肉,蝦肉好厚身,反而個醬汁偏甜,其他都合格! 麥皮軟殼蝦:好特別既味道,蝦肉好彈牙,而且好大隻,成隻蝦連埋蝦頭都食得,正!泰式蟹肉魚餅配三文魚子:薄薄地既魚餅,食落幾有口感,合格。泰式香辣熟蝦杯:細細個幾易入口,好有泰國風味。炭燒馬來西亞烏達魚肉:我覺得呢個唔係幾合我口味,好似d面粉搓唔混既感覺,而且都比較辣。榴槤斑蘭蝶豆花糯米飯:榴槤榕超香,配上超級香甜既糯米飯非常夾。榴槤椰子豆花西米杯:底下有勁多榴槤榕,面頭超爆多椰絲,甜甜地幾好味!D101 桑佛黄金榴槤:職員教話食左呢個先,味道由淡至濃咁食,淡淡的榴槤香,正呀D195 紅蝦榴槤:比我想像中無咁實,但都好香濃。D197 貓山王榴槤:簡直係榴槤之中既極品,好濃好多肉,完全唔夠喉。餐廳重有得無限拿D

椰子榴槤燉湯

泰式蟹肉魚餅配三文魚子:薄薄地既魚餅,食落幾有口感,合格。

泰式香辣熟蝦杯:細細個幾易入口,好有泰國風味。

D195 紅蝦榴槤:比我想像中無咁實,但都好香濃。

餐廳重有得無限拿D197-及 D24 榴槤雪糕同窩夫,窩夫上除左加上榴槤雪糕之外,重有一大舊榴槤肉。超正!