丼丼亭 (翡翠明珠廣場)

Don Don Tei (JP Plaza)
呢個日式丼飯套餐好適合又為食又多心嘅吃貨!$168 +10% 有齊兩碗細丼飯、麵豉湯、漬蘿蔔、沙律同茶。細丼飯有好幾個不同款色可供選擇,有生有熟,一次過可以試勻兩款。我叫咗照燒鰻魚丼同炙燒丼,天氣咁熱,都係食熟食穩陣啲。雖然兩個丼飯話就話係細,但其實一啲都唔算細,仲勁多餸!鰻魚丼嘅鰻魚非常肥美,啲骨好柔軟,而照燒汁亦偏濃味,比其他店更甜一啲,仲有粒粒芝麻好咬口。至於炙燒丼就有仿蟹柳、三文魚同油甘魚各 2 條/片,魚肉都係 BB 仔手掌咁大片,一啲都唔欺場!魚肉炙燒嘅時間夠,基本有八、九成熟,好軟滑但又唔會過生或過熟。不過,啲 wasabi 就冇乜料到,一啲都唔攻鼻。嗱,真正嘅山葵我未食過,所以無從比較同評論。不過,怕 wasabi 攻鼻嘅人就唔使驚,我本身就唔怕嘅,所以直頭可以當抹茶雪糕咁食。🤣🤣

我叫咗照燒鰻魚丼同炙燒丼,天氣咁熱,都係食熟食穩陣啲。

2022-07-15
  • 迷你丼飯套餐