2022-07-07 28 瀏覽
放大假出銅鑼灣搵食,想試吓小店,上OR見到呢間好似唔錯咁,就出發去搵,响渣甸坊度細細間,仲响門口見到有AL應援派,驚喜店內一片綠油油的牆壁,掛住一大個店家猿人Logo,天花板仲掛住左好多隻Monkey,裝修得幾得意幾舒服。因為唔算太肚餓,所以2個人叫左一份主菜、一個小食、再加一個甜品全部都揀左Menu上既推介,睇下係咪真係好推介主菜加38可以揀要沙律同餐湯,個湯應該係南瓜忌廉魚湯(如果無估錯)湯面都仲要拉花,真浮誇,味道比較淡淡地,但我鐘意,最怕飲啲杰撻撻既湯。小食叫左日本流心海膽忌廉餅,切開又未去到流心既地步,但係真係比平時食開忌廉餅流小小,食到小小海膽味,味道唔錯,最好係食落一啲都唔油。主菜係日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯,呢個真係好推介,一上枱見到個蟹蓋入面勁大舊蟹膏,即刻就咁整一羹入口食,超級正撈埋啲飯都食一樣咁正,最終刮到乾乾淨淨,好似洗乾淨左咁😂😂😂甜品揀左日本麻糬製朱古力窩夫餅焦糖醬配豆腐雪糕,豆腐雪糕好香豆味,偏甜甜的,朱古力窩夫餅好好味,差啲想要多份,不過怕肥就收手啦!店員一直都好有禮貌,一入坐就俾個籃我放袋,一食完野就收走枱上啲碟,食見主菜主動問上得甜品未,全程都好好

全部都揀左Menu上既推介,睇下係咪真係好推介

店員一直都好有禮貌,一入坐就俾個籃我放袋,一食完野就收走枱上啲碟,食見主菜主動問上得甜品未,全程都好好服務。最緊要佢有介紹我like IG有應援送,我好多朋友係神徒,攞嚟送俾佢哋岩哂
  • 日本甲羅燒蟹膏味噌燴意大利飯