2021-09-15 29 瀏覽
荃灣新開Cafe「HIKARI」有兩層,樓底夠高,空間感十足。咖啡店裝潢大走日式簡約路線.酸種吐司、醬料和配料都可以自由配搭。麵包有蕎麥同五穀2款可供選擇。醬料方面分別有蛋黃醬和鮮茄蓉,配料選擇非常多,包括有煙三文魚、慢煮雞胸、牛油果、黑松露炒蛋等。.今次我揀黑松露炒滑蛋、牛油果、雜菌同蟹肉,廚師配搭得好好👍🏻黑松露炒蛋好香松露味又唔會太油,菇菌配上蕃茄蓉超級清新~.甜品方面就是試咗芒果mousse蛋糕,細細件配上食用花,用黎打卡一流,食超香芒果味但又唔會太甜.飲品方面,竟然有得加CBD油!不過好少飲咖啡就叫咗杯抹茶拿鐵,用咗丸久小山園抹茶沖出嚟一定唔會差,飲落去一啲都唔會苦澀,仲可以選擇用豆奶或者燕麥奶,好啱唔飲奶類嘅我😌 整體感覺良好可以再次幫襯