2021-07-23 90 瀏覽
D2 Place 不停有新店進駐,Rustico可以話係是其中一間老店。餐廳設計好有傳統西班牙風味,充滿懷舊感再襯埋荔枝角街景,好有feel~.Menu 都係紅色ga! 落單之後會送上蕃茄香蒜多士同橄欖油。 Order 左傳統西班牙辣肉腸醬汁鷹咀豆燴牛肚,牛肚好夠淋又嫩再用麵包點醬汁一齊食,好正.脆炸鱈魚忌廉球 外香脆內軟滑的質感,輕而易舉已經獲得了歡心.西班牙燴飯中的海鮮種類尚算可以,飯食到有「骨」係正宗口味,湯汁收得剛好.炭燒黑毛豬加時令蔬菜,生熟程度恰當,肉質嫩而不老,香兼juicy,係豬頸肉油脂太高其他都好食.甜品時間,有我大愛既炸西班牙Churro (即係油炸鬼)伴香草雪糕巧克力慕斯,外酥脆、內柔軟,趁熱食最美味,一冷一熱,味覺層次感更加豐富一杯紅/白Sangria,酸酸甜甜,果香頗豐富,清香易飲可以消去初夏的悶熱感覺
脆炸鱈魚忌廉球 外香脆內軟滑的質感,輕而易舉已經獲得了歡心
西班牙燴飯中的海鮮種類尚算可以,飯食到有「骨」係正宗口味,
湯汁收得剛好
外酥脆、內柔軟,趁熱食最美味,一冷一熱,味覺層次感更加豐富