2021-07-01 1405 瀏覽
好多年冇食過潮洲嘢。朋友黎過呢到食lunch 覺得好味,所以就搵晚黎咗試。裏面都幾大,啲檯嘅距離好闊,呢個時勢黎食都好安心.滷水鵝片:鵝片Ok, 夠味, 但鵝肉唔算滑. 墊底嘅豆腐好好味, 滑兼入味.蠔烙:好味. 雖然唔算好多蠔, 但勝在煎得剛好, 唔油, 唔會太厚太大舊. 胡椒豬肚湯:唔算好辣. 菜新鮮.韮菜粿:好多韮菜, 韮菜味夠香, 個皮厚薄剛好, 但都油. 水瓜煮魚鏢:水瓜煮得剛好, 唔會太淋, 個湯清清哋好啱襯其他重口味餸. 糖醋麵:超好味. 鐘意佢夠薄但又唔油. 炸得剛好.芋泥:超正. 夠熱, 唔油. 最鐘意個芋泥唔係滑嗰隻, 係仲有啲芋頭小粒響裏面。服務好好. 啲阿姐都好親切. 總結:基本上全部都幾好味. 全部人讚好. 絕對會返黎食個糖醋麵同芋泥.

胡椒豬肚湯:唔算好辣. 菜新鮮.
韮菜粿:好多韮菜, 韮菜味夠香, 個皮厚薄剛好, 但都油.
糖醋麵:超好味. 鐘意佢夠薄但又唔油. 炸得剛好.

服務好好. 啲阿姐都好親切.

芋泥
滷水鵝片