2021-06-13 1497 瀏覽
N 個月前睇空肚講宵夜見梁祖堯介紹呢間餐廳嘅芝蔴糕。專登外賣咗一次食,覺得好正,勁足料。近日叫咗個朋友去試食,佢返黎竟然話佢兩個大人一個細路食咗7個餸,因為好好味,連個細路都話覺得超好味。即刻走去試。星期四晚黎都竟然都好多人,到差唔多八點幾乎冇位。咕嚕肉:好癲。一咬落去個質感勁似肥豬肉,但食落佢又有一絲絲嘅質感,個汁偏稀但甜酸度剛好。雙拼餃:皮薄餡靚!皮似雲吞加餃子皮。梅菜餃感覺較齋,但勝在夠曬多餡。流沙餃係蕃茄薯仔餃,都幾有趣,但未去到想encore.金菇百合浸菜心:本人一向麻麻哋菜心,但朋友話呢度個菜心好神奇,可以炒到好似芥蘭咁爽。唔太信之下叫個浸嘅。點知真係好好味,完全唔明點解平時出面啲菜心唔係咁嘅!!連埋啲金菇百合杞子好好味,啲杞子勁甜,百合完全唔苦,金菇完全唔韌。由於最後食唔曬,呢碟嘢我第日微波爐叮黎食都係咁好味!完全唔明點做到!好神奇!台灣炒米粉:超好味。唔油,乾爽,咸度剛好。假叉燒同火腿個質素都似真肉。另外外賣咗三盒芝蔴糕。總結:絕對會返黎。下次要搵多啲人黎食,再試多啲嘢。

星期四晚黎都竟然都好多人,到差唔多八點幾乎冇位。

另外外賣咗三盒芝蔴糕。

總結:絕對會返黎。下次要搵多啲人黎食,再試多啲嘢。

咕嚕肉
台灣炒米