2020-06-01 83 瀏覽
平日難得放假,吃過午飯希望找個地方hea一下放空自己。係ig見到Life?個名好特別,有個問號係度,不過我覺得人生的意義本身就係一世的問題,一時三刻係唔會諗通,都係食左先算見到有$80 free flow drink,即刻心郁郁想黎,又無限時可以任hea,中環有個咁既地方真係好難得!行上山之前打電話黎確定有位先繼續行,係玉葉甜品隔離唔算難搵,上到黎都係得6個人,做野既做野傾計既傾計,我就自己坐係角落思考人生。。。黎到門口先洗手再消毒,我既角落就可以望到成間舖,店主人好好,會主動介紹問你想飲咩,亦有少量蛋糕熱食,不過我諗住黎放空就淨飲好了。第一杯飲左400次咖啡,店主竟然係手打唔係用機,不過都好快搞掂左!神奇地即沖咖啡無左股酸味,牛奶味又濃,呢杯400次比我想像中既好飲得多!一問之下咖啡粉原來黎自泰國,香港買不到,可惜可惜...第二杯不能再飲咖啡,試了靜岡抺茶,淡淡既茶香配濃厚既牛奶,又係一杯傑出的飲品。最黎臨上瑜伽課前再飲一杯熱choco 味道不算甜,淡淡可可的甘加上滑溜的牛奶,為我放空的三小時劃上句號。今日完全是熱量爆棚的日子,見前日才拔了智慧齒那麼慘痛,由我放縱一下吧

matcha  latte
choco