2018-07-31 1773 瀏覽
呢期The one有美少女戰士,出賣年齡層但為見兒時偶像,都要去影相留念,去睇之餘,食埋點心,影下相呃下like嘛呢間點心代表原來上返fb有表格填,填左就可訂枱,咁人地唔知丫嘛中午打去唔聽電話,打到下午先有人聽,就話網上填表訂枱(逢一至五有得訂咋,星期六日只可以walk in)咁訂左3位,其實2大1b,有備註位,我無填係有個2歲半小朋友,要request bb櫈,因為唔知有無bb櫈,到時先講啦訂枱前一晚,加多個朋友仔去,email覆返3人變4人,無人覆,到餐廳拎位時,職員最緊要係問:人齊未?因為人齊可入去坐,60分鐘要交枱好多人walk in等位,所以有訂枱就優先啲,眼見有個無訂位嘅人問reception,職員無禮話要等喎咁附近都有美少女戰士嘅紙牌,影下相啦,原來餐廳對面間鋪都係点心代表,不過阻住左職員,又被無禮招呼:睇住後邊我心諗:你唔睇住前邊(即係我?我影緊相㗎)係你公司放到紙牌只夠1個人行,咁客人影緊相,係咪應該先俾客人影先?如果真係要借一借,都應有禮貌講聲唔該嘛?做得餐飲服務業,呢間啲職員真係要倒扣俾負分唔休做緊,一啲敬業精神都無有位坐低,60分鐘要叫野食,睇下餐牌先有美少女戰

,因為唔知有無bb櫈,到時先講啦

因為人齊可入去坐,60分鐘要交枱

唔休做緊,一啲敬業精神都無

有位坐低,60分鐘要叫野食,睇下餐牌先

有美少女戰士icon好好好貴

無icon,普通點心都ok 嘅

無icon都叫左個魚湯浸娃娃菜$49,均衡飲食嘛
不過食唔到任何魚湯味,娃娃菜有啲硬身,不過係最早嚟個碟

蒸嘅點心終於來,有流沙包$59
呢個味道算唔錯,有啲奶皇餡流出來,但唔算太甜,都好味又大大個

鮮蝦腸粉$69
icon應該係食得嘅米紙,味道有啲酸有啲硬
腸粉唔
太好食,粉太厚,入邊蝦無乜味

鮮蝦帶子餃$99
呢個貴。。。兼又係唔好食
icon又係酸同硬
餃皮好厚,蝦同帶子無乜味,入邊係無乜特別

粟米花枝球$49
好多粟米,花枝球味道都唔錯,呢個食得過

無icon嘅另一選擇:蟲草花鮮雞荷葉飯$59
真係鮮雞?食唔鮮味,不過$59都叫食得過,每人食幾匙飯

原粒帶子燒賣$99,又係$99真係堅貴
蒸完啲樣都變晒,好鬼核突

味道又係面頭icon好酸,帶子同蚊無乜味
仲要賣相係咁多個之中最樣衰

三杯icon代表嘅沙冰,分別係多啤梨,芒果同藍苺
到臨15分鐘要交枱前,催左三四凈先到嘅野飲,我話:你早啲上枱,我地飲埋就走得
職員好搞笑話:你飲唔晒可以拎個蓋,拎走飲
好丫,咁唔該俾3個蓋,點知等等等。。。再要叫其他侍應先有蓋,都變左係60分鐘要交枱

另外要講係。。。2歲半小朋友,職員唔主動問係咪要坐bb櫈,係叫餐時:問小朋友幾歲?
我話:2歲半
職員話:咁要叫野飲,唔係計茶位
我就話:2歲半喎,我出街食飯未試過要俾佢嘅茶位
職員話:咁你無坐bb櫈
我話:我無request啫,佢係可以坐bb櫈,你俾張佢坐
職員就話:呢個角位放唔到bb櫈

講完就走左,咁即係點呀?我無request係我唔啱,但我無話要坐角位,我小朋友可以坐第二個位係放到bb櫈兼且唔駛收茶錢,係咪?

都係當初我訂枱太求其,搞到依家咁
今次買個教訓,下次會學精
同埋唔會再來食(最後我叫左鮮橙汁俾仔仔飲)
因為呢度都唔值得再去,又貴又受氣,咁樣一食,食左$721

2018-07-27