2018-06-23 567 瀏覽
諗住試新餐廰,晚上6:30到達,等了近30分鐘可以入座,在門外看餐牌滿有期待,款式吸引,一家三口坐低便叫東西,第一度叫牛肉炒烏冬,侍應小姐話冇,問改牛肉烏冬鍋好嗎? 其實唔明有烏冬鍋點解冇炒烏冬,但都同意改;第二度,廣島蠔石鍋飯,小姐話要煮最少45分鐘,太耐司傅唔煮🙄,我心諗晚飯時段都唔煮,午餐時段更加唔慌會煮,但點解餐牌上仲有呢款菜式呢,最好笑係佢個解釋,連諗個好聽D嘅藉口都懶;第三度,豚角煮,小姐又話師傅現在正在煮應該未及提供,叫三樣,三樣都冇,我已把餐牌放低問小姐究竟有乜嘢可以叫,小姐一輪咀講有乜嘢欠缺,只聽到茄子、、、已冇心機去聽,只問佢一句我哋可唔可以走,小姐對我哋講唔好意思,我明白都唔關佢事,但真係唔想再留低,所以起身就走,相信我都未必會再去。在此只想俾D提議餐廳老闆,只提供A、B丶C餐及只需切、切、切的刺身,咁咪可以買少D材料同節省時間囉,但一定要改餐牌,唔好再用精美相片丶款式繁多來欺騙食客入座。今次喺我人生第一次坐低未叫嘢就走人嘅餐廳,但慶幸走得快,因睇埋以上食評,原來大部份人都彈佢哋服務差,好彩冇喺嗰度留下一分一毫。