2018-04-22 1090 瀏覽
每個星期日都會選擇一間銅鑼灣的日本餐廳食個晏~今次openrice見到呢間全好評新衰廳,又見佢評價好高,即刻決定黎試下。可惜伏到一個點⋯⋯其實裝修同服務都好好~可惜食物質素份量都係同區偏低好多。首先係A5佐賀和牛,我都明白A5係畀隻牛唔係畀件肉,但係食到成口筋可以話係第一次令人最失望可以話係個魚生飯⋯薄薄的幾片魚生,淡而無鮮味,三文魚子同蝦都屬於一般平價剌身貨色,佐賀直送?難以置信。可能老闆真係要用心research 一下,附近餐廳offer緊咩質素同選擇。我真心寧願你收貴d...畀番d似樣d嘅野客人食⋯這樣高不成低不就的質素,難以在呢區充滿日本餐廳的地方生存。對我黎講,食評總比食物好,無下次~