2018-03-20 79 瀏覽
打開OpenRice 搵下太子有咩好食啦,就搵到呢間蝦棧,係食台灣嘢,見到D人推介蝦煲,好吸引!所以就同男朋友去試下喇!因為男朋友唔食得辣,所以冇得食檸檬蝦煲,我地揀左個咸蛋蝦煲,醉雞卷,生燒花螺同炒冰菜,再叫左支台灣大啤,先來啤一啤,原來台灣啤酒D味係好清,好啱女仕飲,醉雞卷味道非常清新,酒味唔太濃,仲有小小甜味,口感唔錯,之後咸蛋蝦煲到喇!D蝦其實都算細隻,賣相其實唔太吸引,男朋友食落口後um左一聲, 之後就話不得了,D咸蛋溶哂喺隻蝦入面,特別係蝦頭,加埋D蝦膏,真係勁好味,生燒花螺只係普通咁燒,但又確實幾鮮味,冰菜係第一次食,原來都幾好食,幾爽口,雖然今餐係貴左D,但我覺得係值嘅,因D嘢太好味喇!題外話,侍應服務超好!
題外話,侍應服務超好!
醉雞卷
咸蛋蝦煲