2018-02-25 622 瀏覽
情人節同大小情人去食大餐,要搵間方便又有bb櫈嘅餐廳先得因為之前來過,所以知道一定有bb櫈提供餐廳座位唔會好迫,坐得舒服,野食都好味,所以今次帶埋老公來一齊食枱上放左餐廳送俾每對情人嘅小小心意,原來係朱古力來㗎呢個係是日情人節menu價錢公道,出去食都係差唔多價錢需要揀嘅係要飯定要麵我地揀左飯,有海膽好似好正頭盤好快就到,感覺好似細左少少。。。2個人食,好到喉唔到肺3款最搶最好味係香燒豬肋條配蜜桃沙沙豬肋條燒得好香,同老公一人一半,真係想食埋佢個份配水蜜桃沙沙,真係味道提升,一食難忘,依家寫緊食評都仲記得那種味道新鮮熱辣嘅湯來喇紫薯味俾蟹肉嘅濃味cover左,呢個湯味道好濃,真材實料,份量剛剛好鮮海膽蟹肉意大利飯同老公一人一半咁食,好開心食左好多啖都有海膽,食完個飯好大滿足,份量好夠食因為帶埋仔仔去,佢又一齊食,驚唔夠食,問侍應可唔可以另外叫個麵?侍應話其實第一輪嘅客人可以,我地第二輪,廚房個邊未必肯,不過即管幫手問下感覺好窩心,就算唔俾叫,都明白嘅,始終係情人節嘛,廚房都已經好多order之後侍應拎左menu來俾我地睇,話可以,但需時耐少少,因為廚房個邊要出餐咁我地拿臨揀左個龍蝦天使
情人節同大小情人去食大餐,要搵間方便又有bb櫈嘅餐廳先得

因為之前來過,所以知道一定有bb櫈提供
枱上放左餐廳送俾每對情人嘅小小心意,原來係朱古力來㗎

呢個係是日情人節menu
價錢公道,出去食都係差唔多價錢
需要揀嘅係要飯定要麵

我地揀左飯,有海膽好似好正

頭盤好快就到,感覺好似細左少少。。。
2個人食,好到喉唔到肺

3款最搶最好味係香燒豬肋條配蜜桃沙沙
豬肋條燒得好香,同老公一人一半,真係想食埋佢個份

新鮮熱辣嘅湯來喇

鮮海膽蟹肉意大利飯

咁我地拿臨揀左個龍蝦天使麵
等左唔係好耐,但接受到嘅時間
呢碟天使麵係同海膽飯係一齊上枱
大家齊齊有得食

呢碟天使麵超好味,蝦肉好足料,成碟都係,啖啖肉,好抵食

我地一家,點知俾個飯同麵KO

但係。。。仲有牛柳同芝士焗龍蝦
牛柳。。。少少老左啲
龍蝦得半邊,咁好味,有啲唔夠喉,不過好彩頭先個天使麵有好多龍蝦肉食左好多

食完再上甜品,黑白二重奏
係焦糖芝士蛋糕同朱古力歌劇院蛋糕
2款都做得好出色,芝士味好夠,朱古力歌劇院仲好濃朱古力味
個人鍾意芝士蛋糕,唔算太甜,食多啖都唔會太漏,反而朱古力歌劇院蛋糕就越食越漏,因為太飽,之後開始食唔落

本身侍應話可以$128叫2杯指定特飲
但我地想叫啲特別嘅野飲,所以望左drink list
老公幫我揀左熱飲Ginger Delight,有薑同蘋果汁,菠蘿汁同檸檬汁味,飲左感覺好舒服好醒胃,估唔到餐廳有啲咁特別嘅熱飲

老公叫左呢杯Milo Milo 嘅wasabi+Gin酒+Sake+果汁味飲品,生果點少少中間甜甜嘅wasabi汁去食,好啃呀
,再飲埋特飲,感覺係個口食左一件點左勁多wasabi壽司咁,未至放流眼淚,但西餐廳有咁嘅聯想,好得意呀個感覺,出邊未飲過有呢類特飲,下次再來試,再試下其他特飲先

2018-02-14
情人節