見好耐無食過老夫子,又再黎呢度,但今次約埋朋友黎食Lunch。呢度係老夫子主題餐廳,連個餐牌都係老夫子個樣。真係坐度邊,都有老夫子同佢既朋友陪你食飯。Lunch Set有呢啲,都好多種類揀,仲有牛扒,當然係我最愛!點咗呢個飲品,跟餐加HK$18,係熱情果鮮果冰茶。佢另一個名叫做「十萬火急」!XDDD就連個茶都好有心思,生果另上,俾你加入個冰茶度。而且,就算粒冰都係有生果架!咁樣飲,就唔怕啲冰融咗,令個茶變淡味啦。餐湯,我哋都揀咗白湯,即係忌廉湯。而個包包,就好鬼軟熟,也是這裡值得加分的地方。絕不晬雪到硬一硬又唔好食的餐包哦~兩個都係牛魔王,所以點了兩款牛的Lunch Set!呢一味,係「板燒美國西冷配薯菜」,HK$98好似Lunch會覺得貴?但牛既質素絕對令你覺得值!因為牛扒好靚,而且夠晒大塊呢!夜晚都黎食過,同Lunch一樣質素的牛,但Lunch Set價錢平一半有多哦!你睇,半成熟度剛剛好,也是最好食的時候。不會韌,夠Juicy而且多肉汁。而個薯菜,也不是一條條的薯條咁簡單。反而係紫薯波波呢~~另一款,係這個和風一口牛,呢個仲抵!HK$68咋!超抵食!而份量都唔少架!用上和牛,但係

兩個都係牛魔王,所以點了兩款牛的Lunch Set!

用上和牛,但係整成一口一啖的牛柳粒Size!牛的肉質嫩滑,而且牛味濃,醬汁配合剛剛好!呢個價錢簡值好味又抵食!

淨食Lunch唔夠喉,我哋再點埋小食!

呢個叫「耐人尋味」既,其實係「瑞士汁燒乳鴿」。燒得紅燒金黃,而且仲好入味。肉嫩骨軟,Yummy~~ HK$98一隻~

百發百中,指既係法式焗田螺 HK$80。即叫即整,所以要啲時間去焗,但好味又夠香。食起上黎配埋個薯溶底仲正!
  • 和風一口牛
  • 板燒美國西冷配薯菜