2017-04-06 537 瀏覽
唔好以為1分錢1分貨,絕對係1分錢5分貨,先唔講份量,味道真係比好多所謂貴價西餐廳好味,意粉唔會好林,亦唔會好硬,醬汁唔會太多,唔會好似飲汁多過食意粉,似炒意粉比例係啱啱好。而意大利飯亦唔會生米,唔會太咸,平時食半碗飯都嫌多嘅我,竟然一碟唔夠仲要加底先滿足。好喇!到份量喇!就算唔加底都真係算幾多下,仲要有埋餐湯同蒜蓉多士,加埋杯巨大飲品(等如其他餐廳1.5至2倍),唔洗50蚊都落到樓,li個價邊到搵呀?不過,如果飲慣味精湯/重味湯,可能會覺得餐湯難飲,因為都幾清淡,飲到食材原味,但我反而欣賞咁嘅餐湯,因為太濃味會影響食主菜。至於杯巨大飲品,實話實說奶茶太甜,飲落冇乜茶味,li點有一丁點失望啦!但如果對飲品冇太大要求嘅,其實真係算抵食抵飲喇,唔洗50蚊,午餐都易搵到,晚餐就……(當晚樓面有啲甩轆,始終得一個,但好好禮貌,加油!)會再去食,希望可以加返長通粉同保持水準啦!

會再去食,希望可以加返長通粉同保持水準啦!
  • 香煎鵝肝黑松露意大利飯