2017-01-15 2453 瀏覽
女生嗜愛甜, 相信沒人反對~2017年的第一日出街, 除左出街行個大運, 仲為肚子搵來好睇又好食既野慰勞下佢(嘻嘻 ~相約左幾個閨密好友一同係旺角食好野! 有人提議tea time不如搵個地方坐低食件cake傾下計咁話, 誤打誤撞搵到Doux, 當日時間尚早, 人不算太多, 大有可能前一日人們玩得盡慶, 仍與周公作樂中, hahaha.............環境很開揚, 顏色主要用黑白兩色, 夠簡潔, 開放式bar table,  中間有一張大既橢圓形桌, 岩哂一大班朋友, 桌上放滿了不同的手工啤酒, 店員就說餐牌上有些款式是cross-over手工啤酒而成, 安排坐下接過餐牌後, 眼晴一直離不開餐牌上面甜品的精緻造型我自已就心儀蜜桃bb同小蜜蜂, hehehe......細問之下, 呢兩個係舊餐牌保留下來的, 其餘係新出品~嘩....我的蜜桃bb~ Ruby Peach, 好似花一般的美麗~伴碟的佈置令人賞心奪目, 睇得出佢地有花心思係甜品上面, 要知道色香味俱全, 食物的賣相同香味比味道往往早一步令食客心內有數, 「相機食先」年代, 賣相的確不能馬虎~  外面有層微脆的朱古力,
Ruby Peach
外面有層微脆的朱古力, 之後係幼滑的蜜桃慕絲, 甜而不膩, 仲有蜜桃流心jelly, 酸酸甜甜, 保留蜜桃bb係有原因的
Honey Comb
最後到我的嗡嗡嗡~Honey Comb~檸蜜芝士慕絲配以份子料理整成既意式沙冰, 一軟一硬, 再加埋隻搶眼既小蜜蜂, 真係未食已經加哂分~檸蜜芝士慕絲, 檸檬味比蜜糖味更出眾
Honey Comb
結果俾我地成班人食哂, 唯獨食剩小蜜蜂, 真係唔忍心食左佢落肚到~而且舒適既環境, 令用餐及聊天更為滿意! 有機會下次會試下螺絲朱古力, 聽聞也是熱門款式之一呢~
2017-01-02