2016-12-27 2607 瀏覽
同朋友行完街,諗住搵個地方歇一歇同食少少嘢醫吓肚,見呢間餐廳近又冇人唔洗等位,就睇吓門口個menu啦!有個面帶笑容嘅waitress主動向我地介紹個afternoon tea set,我地問個tea set係for 2人㗎?佢笑笑口答夠食嘅!咁好啦⋯⋯就呢間啦!全店明明係1個客都冇,但個waiter偏偏就安排我地坐張2人枱,我地2個1袋2袋又手袋,於是就問可以坐4人枱嗎?佢話如果陣間有其他客人嘅話,你地可能要坐翻2人枱講真,到我地走都係得嗰2枱客嘢食到齊,餐飲都到齊!講真,我地2個都唔係大食,但食物真係超級迷你!期間叫waiter幫我地壺茶加一加水,點知waiter好有禮貌咁同我地講,茶入面係冇茶膽㗎,所以加左水都只會係水嚟㗎咋會唔會太孤寒呢?茶膽都冇!!!唔通茶膽好貴
講真,到我地走都係得嗰2枱客
會唔會太孤寒呢?茶膽都冇!!!唔通茶膽好貴